A Cabaret nevű zenekar kiről írta a Kisember c. számát?
HétköznaPI CSAlódások-Viktor
ezt biztosan neki írták
Nem Orbánnak írták :)
A dal szerzője az édesapja halálára írta, az ő sorsáról szól, és őt gyászolta vele.
Nem ismerem a szerzőt, a Cabaret együttes többi számát nem kedvelem, de ez a dal nagyon szép - valószínűleg az érzelmi töltés miatt sikerült ilyen jól.
Édesanyám nemrég halt meg, és sokszor hallgatom ezt a dalt, mert minden sora mintha hozzá is szólna...
Én képtelenségnek tartom, hogy ezt a dalt OV-vak írták volna. Ez nem "egy" kis emberről szól, hanem "a" kisemberről! (Kis különbség!)
Nézzük a vers hangulatát! Nem gúnyos, nem gyűlölködő, inkább szánakozó. Sem egy szimpatizánsnak, sem egy ellenzékinek nem jutna eszébe ilyent írni zsebcézárunkról.
A következő sorok remélem, mindenkit meggyőznek állításom helyességéről:
"Kis ember hát itt a vége, látod kár volt sírni érte,
Milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen."
"Jó időkben semmid sincsen, rossz időkben tiéd minden,
Téged küldenek elsőnek, és először terád lőnek."
A dalt Erdész Róbert az édesanyja halála után írta.
Itt van a történet: [link]
Az utolsó hozzászóló csúsztat
A dalt Erdész Róbert az édesanyja halála után írta.
Ez igaz de nem arról szól csupán
Mélyebb:
"Nem egész egy emberöltő alatt hatszor cseréltünk zászlót.
Ez a dal valójában a szüleim életéről szól.
Én nem hiszek semmiféle istenben. Ők hittek. Tudom, hogy azzal a meggyőződéssel mentek el, amivel éltek. Ez védte meg őket mindenféle vihartól. Emiatt tudtak derűsen és fölemelt fejjel végiggyalogolni a huszadik század utolsó kétharmadán."
És még sok minden.
Pont benne vannak a diktátorok is:
Észak Korea Rákosi
Minden kedves vezetőről is szól
És az emberek sírnak. Mindannyian. Abból baj nem lehet.
E link nem csak a kisemberre mutat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!