Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen törvényt ismertek ami...

Milyen törvényt ismertek ami a kisember érdekeit képviseli, és nem a tehetőseket támogatja?

Figyelt kérdés
2011. dec. 27. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Semmilyet, még a munka törvénykönyvét is átírták.
2011. dec. 27. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Esetleg, ha definiálod, hogy mit értesz a "kisember" szó alatt... Mert ez nem törvényi megnevezés, úgyhogy így nehéz bármit is mondani.

Sejtem amúgy, hogy mire gondolsz persze, de a törvényeket nem eszerint írják, az előnyöket sem ilyen kategóriák alapján juttatják.

Lehetne mondani a minimálbér előírását, az adójóváírást (ami persze most meg fog szűnni, mint tudjuk...), végül is a TB szabályait is, a GYES-t... Szóval tényleg az a kérdés, hogy pontosan mire gondoltál, hiszen, ami állami szinten, mindenkinek elérhető, az a "kisembereknek" is ott van, szóval... Na, érted.

De most mindenkinek egyre nehezebb lesz.

2011. dec. 27. 19:31
 3/8 A kérdező kommentje:
Akinek anyagi gondjai vannak és a családban a /fő kereset nem éri el a 30 000 Ft - ot ( vagy ez az összeg alatti pénzből kell megélni nettó ! )Akinek gond kifizetni az ingyenes iskolát ( általános isk. )Akinek nincs biztosítva a megélhetése - esetleg több szakmája ellenére sem .Akinek gond havonta újságot járatni ,öt évente sem jut el egy színházba / pedig szeretne / Aki sakkozik a számlával ,hogy ne kapcsolják ki .......... Gondolom egyértelmű ki a kis ember
2011. dec. 27. 21:02
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Mondtam, hogy sejtem, mire gondolsz, csak ez nem törvényi kategória, kifejezetten az általad leírt csoporttal egyetlen szabály sem foglalkozik így.

De azért léteznek törvények, amik segítséget jelentenek nekik. Nem elég sajnos, de van.

2011. dec. 27. 21:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Az a kisember akinek vissza élnek a tisztességével, és becsületével. Akit azért néz le az illetékes okostojás mert dolgozni akar és nem irodában ülve dirigálni olyan területen amihez nem ért csak papírja van róla
2011. dec. 27. 21:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt ,hogy KISEMBER a törvény nem ismeri
2011. dec. 27. 21:09
 7/8 A kérdező kommentje:
21:03 Sorold mik azok
2011. dec. 27. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Soroltam már az előbb párat, amiről azt gondolom, hogy esetleg az általad keresett kategóriába sorolható.

De amúgy kár nekem esned, nem én hozom a törvényeket, sőt: én sem örülök a jelenlegi helyzetnek jobban, mint te!

2011. dec. 27. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!