DUGÓDÍJ. Csak én látom úgy, hogy ez egyebek mellett a személyes szabadság korlátozása is?
Tényleg nagy a baj. Megvett több százezer ember itthoni viszonylatban hatalmas pénzekért kocsikat, amiket most se használni, se eladni nem tud. Nem tud használni, mert a hazai jövedelmekhez képest megfizethetetlen egy kocsi fenntartása és üzemeltetése, eladni meg azért nem, mert mindenki el akarja adni, ezért vagy lehetetlen eleve, vagy olyan nyomottak az árak, hogy kidobott pénz az egész.
Tarlós úr előjelzése szerint 4-500 Ft lehet a dugódíj. tehát aki naponta bejár munkába az agglomerációból vagy a külvárosból, az havi 10-15 ezer Ft-tal számolhat. Na de miből fizesse?
Nagyon kedves volt az első válaszoló, aki látszik, hogy még nem ült autóban, de nagyon jól felmondja a tőlünk pár ezer km-re Nyugatra talán érvényes leckét. Igen, marha jól hangzik, hogy tegyem le valahol kint a p'csába a kocsimat, és jöjjek be elegánsan BKV-val. Csak hát ugye nincs hol parkolni, ahol normálisan átszállhatnék valami olyan járműre, ami gyorsan berepít a városba. Mert se erre alkalmas parkolóhely, se gyorsvasúti rendszer. Aztán fenntartom a kocsimat havi 10-ből (ha 1 métert se megyek az kerül jó esetben ennyibe), meg vegyek benzint havi 20-30-ból, és még dobjak rá egy laza 10-est a BKV-bérletre. Ja és így mondjuk egy háromnegyed órás útból lesz egy kétórás.
Abban sincs igaza az első válaszolónak, hogy a budapesti közlekedési helyzet indokolja a dugódíjat. Nem indokolja. Én itt lakom a Belvárosban, és jelentem, mindig találok parkolóhelyet. Nincs itt már se dugó, se különösebb zsúfoltság. A jelenlegi kondíciók mellett is már egy csomóan letették az autójukat. Muszáj most már mindenkit erre rákényszeríteni, kivéve a politikus kasztot?
Annyiban igaza van az elsőnek, h a fővárosban ami van az beszarás.
Egymás hegyén-hátán már reggel 5től este 10ig és nem jutsz előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!