Akkor ki vezesse az országot, ha nem Orbán Viktor?
A jobbik annyira szélsőséges... 4évig csak a cigányokat lőnék halomra.. meg naponta összevesznének az EU-val, akiktől sok támogatást kapunk (ne hatapd meg a kezet, ami enni ad neked..), Gyurcsány egy szellemileg labilis hataloméhes ember, aki haudik össze-vissza. Az LMP 2éve nem csinál semmit a parlamentbe, ülnek, és elvannak, a vörösiszap tragédiánál se tettek semmit, a NAGY ZÖLD párt. mondjuk lemehettek volna az összes képviselő, és lapátolhattak volna vörösiszapot, nagy népszerűséget úgrottak volna. az MSZP, hát inkább ne, csak Őket ne..
SZóval Orbán és csapata a legjobb a bandából.
De előbb-utóbb jön egy új-fiatal-lelkes garnitúra. Kell jönni, a nagy számok törvénye szerint. Én arra fogok szavazni aki elsőnek kiáll, és elmondja, hogy:" Emberek, a gazdasági romlásból csak egy kiút van, ami fellendülést hoz majd. A nyugdíjrendszer meszünetetése... Sajnáljuk, de nem lehet annyi pénzből államadásságot törleszteni és országot építeni. És a demográfiai válás, csak rosszabb lesz. A fiatalokat rá kell venni, hogy ne dolgozzanak külföldön (orvosok, mérnökök..), sajnáljuk, de nincs nyugdij..." nálam ennél az ember neve alatt lesz az X.
"A nyugdíj nem kéne automatikusan járnia."
Azoktól az emberektől az állam kötelezően levonta a fizetésük igen jelentős részét, azzal hogy azt majd visszakapják idős korukban. Nem volt olyan opció, hogy majd én gondoskodom magamról. Ha nem adsz nekik nyugdíjat, az ugyanaz a kategória mintha nem fizetnéd vissza a lakáshiteledet.
"ÉN fizettem a SZÜLEIMNEK a nyugdíját.... később az ÉN GYEREKEM/GYEREKEIM fizeti/k a NYUGDÍJAMAT."
Te az önmagad nyugdíját fizeted. Az után a nyugdíjjárulék után fogsz nyugdíjat kapni, amit te befizetsz. Az már más kérdés, hogy a nyugdíjpénzeket egyszerűen ellopták, amiatt a te befizetett nyugdíjjárulékodból fizetik a ma nyugdíjasainak a nyugdíját. Ettől te még az után az összeg után kapsz nyugdíjat, amit befizetsz.
Persze lehetne teljes egészében magánnyugdíjpénztáras rendszer is, én támogatnám, és akkor mindenki eldönthetné, hogy akar-e nyugdíjjárulékot fizetni, ezután már ténylegesen csak önmagának és az államnak nem lenne rá gondja. De ez nem valósult meg. A Fidesz lenyúlta az MNYP-s pénzeket is és az MNYP mellett is volt kötelező állami nyugdíj, mert ugye a korábban lenyúlt nyugdíjpénzeket valamiből pótolni kell.
Tehát ott vagyunk ahol a part szakad, még mindig azért van válságban az ország, mert lopnak.
Már említettem, de nem reagáltál: akkor az akinek nincs gyereke, mert egészségügyi okokból nem lehetett, az halljon idős korában éhen?
Másik: igen, az a sok abortuszos megszületik, azokat fel is kellett volna valamiből nevelni, mert valószínű azért vetették el őket, mert a szüleik nem tudták/akarták felnevelni.
"a nyugdijnak nem kellene automatikusan járnia "
Hát nem is jár. Aki ezt kijelenti, az nem ismeri a témát és akkor mit szól bele. Az más kérdés, hogy a szerezhető nyugdij jogosultságnak voltak és vannak kedvezményezettjei, amiről nem ők tehetnek és aminek egy része jogos a másik egy kicsit tulzott, de idáig senki nem mert hozzányúlni.A fidesz megtette de rettentően vérlázítóan.Visszamenőlegesen. Amit a fidesz produkált arra még sokáig fogunk emlékezni , mert nagyon sok elhibázott át nem gondolt, szakértelmet mellőző politikát folytatott.Ilyet még egy középfokú közgazdász sem csinált volna.Miért közgazda? Mert neki kellene felelni bukszáért a többi meg szájkarate zenekarba játszik.
"Anyám 1985-ben 3000 Ft-ot keresett, na abból aztán olyan helye-hulya-dínom-dánom lenne, ha azokat a pénzeket kapná vissza amiket befizetett. remélem, ezt azért senki nem hiszi el.."
1985-ben más rendszer volt. Biztos hallottál róla, úgy nevezték szocializmus. Az a 3000 akkor többet ért, mint ma a 100 000.
Ha a nyugdíjpénztár mondjuk svájci frankban számolja a pénzt, ami ugye egy stabil fizetőeszköz, akkor hol a probléma, az MNYP-k pedig ráadásul még versenyeznének egymással, amit egy kötelező állami nem fog megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!