Miért tartják sokan az LMP-t hazaárulónak?
Mondom, hogy nem lehet téged meggyőzni XD
El sem olvasod amit belinkeltem, csak beírod ide, hogy kamu.infó egy sz@r, és ezzel elintézed.
Ebben a cikkben szépen bent vannak a tények, amiket kértél. A bizonyítékok linkjei bent vannak a szövegben.
"Fidesz mégis a Jobbiknak ad több szakértői külsős megbízást stb"
A Jobbik most a legnagyobb ellenzéki párt a parlamentben. Miért kapott volna kevesebb megbízást, mint az LMP?
Ha hirdetni akarod a pártodat, azt ne itt tedd.
www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
Érdemes megnézni a linket,de csak kaja után!!!!
ezek a képek a san franciscoi felvonuláson készültek,ott már elérték az lmphez hasonló retkedékek hogy minden szabad legyen nekik
ezt akarod nálunk is??
#32 A képet nem néztem meg, de sejtem, mi lehet rajta.
Nem, nem erről van szó. Mindenki számára EGYENLŐ ESÉLYEKÉRT, JOGOKÉRT ÉS KÖTELEZETTSÉGEKÉRT küzd az LMP.
A hasonló fesztiválok és felvonulások az adott körülmények között általános, mondhatni jellemző szociális jelenség: nem csak a melegekkel fordul(t) elő. Ez független a szexuális vonatkozástól.
Talán hallottatok arról, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a
Elfojtást (ami jelen esetben a társadalmi elutasítás jelent) növekvő feszültséget okoz, ami robbanáshoz vezet. Ez éppúgy megállja a helyét a szociális témában, mint a fizikában. Elfojtás a társadalmi elutasítottság, feszültség az, hogy nem vállalhatják fel önmagukat (pl. gyakran a szüleik előtt sem lehetnek a melegek). És jön a robbanás a polgárpukkasztás, a hasonló felvonulások, stb. Mint írtam ez már nem egyszer előfordult, elég csak a szexuális forradalom körülményeit végiggondolni. A hippi-korszak mond neked valamit?
Ha nem lenne elutasítás, nem lenne miért lázadni, és mindenkinek jobb lenne az arany középút.
Ha a melegek elfogadottsága éppolyan lenne mint a heteroszexuálisoké, akkor nem lenne több melegfelvonulás, mint heterófelvonulás. :)
#31 Megint szándékosan ferdítesz, vagy alapból ferdén látsz. Lassan olvass, hogy jól értelmezd: ilyen hosszú cikket (3314 szavas) nem volt időm elolvasni, és alapos módon megcáfolni, ami nem azt jelenti, hogy nem is szándékozom. Viszont a mérlegelem hogy melyik fontosabb a munkám, a szép időben a kikapcsolódás, vagy az, hogy itt egy tucat elvakult embert győzködjek, akikre úgysem hat az értelem. Átpörgettem azonban, és sok hülyeséget, igazságtalanságot, hazugságot találtam benne. Az igazságot szeretem, és utálom a kettős mércét!
A kamu.infó-t meg már ezerszeresen kiérdemelték, ettől a cikktől függetlenül is, még akkor is, ha ez a cikk kizárólag színtiszta igazságot közölne. Nem így van azonban. Amint lesz időm és hangulatom, ilyen nagyobb szösszenetet is elemzek külön a te kedvedért, bár te nem tettél bele ennyi energiát, mint amennyit nekem a cáfolásba kell. :-/ A hazudni, indulatokra hallgatni mindig könnyebb, mint az igazságot kideríteni. Pláne ha csak egy link bedobásáról van szó...
"Fidesz mégis a Jobbiknak ad több szakértői külsős megbízást stb"
A Jobbik most a legnagyobb ellenzéki párt a parlamentben. Miért kapott volna kevesebb megbízást, mint az LMP?
- Bocsánat, nem voltam elég konkrét. ÖNKORMÁNYZATI szintről beszéltem. így másképp lett volna reális.
A kamu.infós vesézés is meglesz előbb-utóbb. Bár ti vagytok, akiket semmivel nem lehet józan ésszel meggyőzni. Rám csak az indulat, a kamu, és a ködösítés nem hat. Eddig meg mással nem nagyon találkoztam. A kamu.infót külön a te kedvedért átnézem, de mint írtam a féligazság rosszabb a hazugságnál is, és a kamu.infó kizárólag cigányok és zsidók bűnözéséről beszél, "magyar" áldozatokról, de olyanokról bezzeg nem számol be, hogy a "100%-os magyarok" jobboldali szimpatizánsok milyen bűncselekményeket követtek el. Fel vannak háborodva, hogy rasszistáknak tartják őket, de számold csak össze, a cikkek hány százaléka szól a zsidók és cigányok negatív bemutatásáról, és mennyi a pozitívról! A gúnyolásukon, és a rágalmazásukon, ill. valós bűncselekményeik kántálásán kívül szó esik-e azokról az értékekről, amit teremtettek, pl. amivel Magyarország hírnevét terjesztették, amivel a világnak jót tettek? Szó volt-e pl. a világhíres cigányzenekarokról, magyar zsidó feltalálókról, stb., pedig ez is az igazság része! Ugyanilyen szemléletességgel teszik közzé a 100%magyarok bűncselekményeit is?!
Az egész oldal nem más, mint egy rasszista mocsadék. Pedig tényszerűen is foglalkozhatnának problémákkal, és akkor az valóban Magyarország érdekét szolgálná! Ez azonban csak gyűlöletet kelt, ami csak a Jobbik érdekét szolgálja, nem a Nemzetét! Pedig nagyon szeretik hangoztatni, hogy csak a Nemzet! Ilyen esetben mondhatnám, hogy a jobbik a Fidesz2.0 bár eléggé erősen bele van oltva a MIÉP is. Sőt, ha pontosabbak akarunk lenni...
Na mégis rászántam magamat a képek nélkül is hétoldalas marhaság elemzésének, amit most már alaposabban átolvastam. A cikknél ne felejtsük el megemlíteni, hogy 2010. április 07.-én tették fel, ami azért is fontos, hogy április 11.-ére voltak kiírva a választások, tehát a rémhír, rágalmak terjesztésére elegendő időt biztosít, de a cáfolatok már nem jutnak el időben az emberekhez. Elég aljas módon nyilván szándékosan volt ilyen az időzítés. Mindegy: madarat tolláról, pártot kampányról!
Tehát lássuk a sokat dicsőített linkedet (tehát az idézetek forrása: kuruc.info.hu, szerzője/ publikálója: Magyari Gábor)
„Jött hirtelen, minden előzmény nélkül a semmiből egy kis párt, amelyről nagyon keveset lehet tudni. Vidéken jóformán láthatatlan, sokak számára ismeretlen formáció ez, meglehetősen kevés támogatóval - bizonyos médiumokban ennek ellenére a csapból is ők folynak... „
Az igazság más! Valójában 2009. február 26.-án alakult párttá, de egy azonos nevű és célú civil kezdeményezésből, amit 2008-ban hoztak létre. Ez sem a semmiből jött létre, hanem részben a Védegyletből vált ki. Másfelől valóban volt TASZ-osok is vannak (akik bár híresztelésetek szerint „ballibes társaság”, 2006-ban eléggé kiállt a rendőri túlkapások ellen a jobboldali tüntetők jogaiért. Erről már küldtem linket, nem ismétlem!) az LMP tagságában. Tehát 2010 áprilisára már nem beszélhetünk „hirtelenségről”, és az fentieket ismerve „semmiből jövésről” sem!
És talán azért szerepeltek sokat a tévében, mert egyrészt volt mondanivalójuk, másrészt, meg újdonság volt: ez volt a legújabb párt, amelyik országos listát állított az EP választásra.
„Ha jobban körbeszaglássza a pártot a választópolgár, rájön, hogy maga az LMP és "programja" egy vicc”
Az LMP programja, itt található: [link] kíváncsi lennék, ebben mi olyan vicces! Ahhoz képest, hogy az összes többi párt milyen programokkal állt elő, ez volt a legkorrektebb konkrétumokat, megalapozottságot, igazságosságot, stb. tekintve egyaránt! Könnyű pl. a Jobbiknak, vagy bárkinek azt mondani, hogy lépjünk ki az EU-ból, de van ennek következményeiről bármilyen hatástanulmánya?! Erről ti hallgattok kínosan, mint a többi kérdésemről is!
„Ismert nevek, szakemberek és szakértelem teljes hiánya jellemzi az egész formációt, egyszerűen teljesen alkalmatlanok és amatőrök.”
Az LMP valóban nem arra törekedett, hogy demagóg módon zenészeket verbuváljon, hogy velük nyerjen népszerűséget, ahogy ezt a Fidesz és a Jobbik teszi, hanem arra törekszik, hogy az állampolgárokat jog- és politikatudatosságra ébressze, vagyis tudatosan és ne indulatok, manipulációk hatására döntsön! A megszokott szabályok szerint valóban „amatőrök”, de sokaknak elegük van a „megszokott politikai játékszabályok” eredményeiből! Ezért jött a LEHET MÁS A POLITIKA! A mondat második felét megcélozva sok szakember vett részt a párt programjának megalkotásában és a párt további munkájában egyaránt, akár hivatásos, akár tanulmányaikat tekintett emberekről beszélünk. Az LMP-ben sokkal kevesebb iskolapadból parlamenti padsorba becsúszdázott ember van, mint a Jobbikban! Bizonyíték: [link] összehasonlításhoz: [link]
„Politikai megnyilvánulásaik leginkább egy agyatlan "zöld" bohóckodásra hasonlítanak, amitől a legtöbb embert kiveri a víz...”
Na ez a zöld bohóc érte el még parlamenten kívüli pártként/mozgalomként, hogy először Magyarországon, később az EU-ban is betiltsák a cianidos bányászatot, ami hatalmas katasztrófához vezetett. Azóta is több területen bizonyították, hogy hűen, kitartóan és hitelesen védik a környezetet, nem csak pózolnak.
Most ennyit szántam rá, de folyt köv., mert még sok ost0baság van ebben a micsodában, amit te bizonyítéknak tartasz (valójában 70 százaléka ennek is csupán megalapozatlan minősítés, ami egy gondolkodó ember számára értéktelen).
Ha nem menne ennyire a lejáratókampány a Jobbik ellen, biztos hogy legközelebb ők nyernének...
Most próbálj meg engem meggyőzni, hogy az LMP-re szavazzak, és ne másra.
Nekem a balliberálisok nem szimpatikusak. Se a bal, se a lib...
De ki tudja. Ebben az országban már úgysincs sok remény
Visszaolvasva néhány írásomat több szerkesztési hibát is találtam, ami önkritikámnak köszönhetően zavarba ejtett. Köszönöm, a tapintatosságot, és azt, hogy nem tértünk el a fő témáról ilyen irányba!
Bár én nyíltan vállalom, hogy LMP szimpatizáns vagyok, hozzátartozik, hogy egyáltalán nem vagyok elfogult (talán már írtam is). Azért szimpatikus az LMP, mert értékrendünk nagyjából fedik egymást. Mindazonáltal több hibáját is látom a pártnak, és van egy erősen megfogalmazott tűréshatár, amit megszegve kiábrándulnék belőlük. Ez a határ többi párttal azonos "fájdalomszinten" érzékelem, egyazon erkölcsi szinten húzom meg. Ezt a fajta kritikus hozzáállást, az ilyen pártsemleges "lélektani/erkölcsi határt" én nagyon fontosnak tartom. Tehát nagyon zavar az, míg a Fidesz-szimpatizánsok hőzöngenek az MSZP csalások miatt, a sajátjukéról tudomást sem hajlandóak venni!
Szeretném, ha minél több ember tudatosan politizálna, és nem engedné, hogy befolyásolják az indulatkeltések, kampányok, mert ha arra hagyatkozunk, szinte mindig szükségszerűen a leggátlástalanabb, és a leggazdagabb, illetve aki a legjobb manipulátor, vagy csaló nyer.
Indulatot gerjeszteni a legegyszerűbb, de... "Ami dühben születik, szégyenben ér véget!" Ezért van az (eddigi egy kivételével) folyton ingázó kormányváltás, az gyűlöletkeltés, aminél nincs jobb mozgósítóerő.
Kérted, hogy győzzelek meg, hogy miért szavazz az LMP-re, de előtte te, vagy valaki más arra szólított, hogy ne itt hirdessem az LMP-t. (Nem ez volt a szándékom, csupán egy makacs "közhiedelem", "babonás boszorkányüldözés" forrását akartam megtudni, és különválasztani az igazságot a tévedéstől, hazugságtól.
Írtad, hogy nem szimpatikusak a baloldaliak, sem a liberálisok. Nos nekem nem tetszik az "oldalas" megközelítés, ez is csak arra jó, hogy megossza az országot.
Az oldalak alapjában véve nem pártokat jelentenek, vagyis baloldal nem azt jelenti, hogy MSZMP, MSZP..., a jobboldal meg Jobbik, Fidesz...
Klasszikus értelemben véve mindegyik OLDAL (nem párt) egyaránt fontos, nélkülözhetetlen értékrendet képviselnek, jobban mondva jelentenek. Képtelenség az emberre is azt mondani, hogy a jobboldali szervei nem szükségesek, rosszak, ördögtől valóak, de a baloldali viszont... vagy épp fordítva. A politikusok azonban szeretik manipulálni az embereket, túlmisztifikálni a munkájukat (miközben az nem igényel semmiféle OKJ-s végzettséget, de ha eladó akarsz lenni akkor már ahhoz kell), és ezért leszoktatni a gondolkodásról, így jött a jobb-bal-lib. skatulyázás, és azok szitokszóként használata, és figyelemre méltó, hogy ezekkel melyik párt szimpatizánsai élnek a leginkább.
Az LMP többek között ezen az "oldalozósságon" emelkedett felül, nem köthető egyik oldalhoz sem, de mindegyik értékeit fontosnak tartja ez az ökopárt egyik jelentése.
Nem baj, sőt: lehetne hasznos vélemény illetve nézőpont különbség! Ez jelenti azt, hogy az egyik, vagy a másik alapból véve rosszat akar, netán egyenesen hazaáruló. A felvilágosodás kora sem egyik napról a másikra történt, ez is egy hosszabb folyamat lesz, és sok az érdekellentét.
Kamu.info elemzésének folytatása
„Fideszesek megölése, drogliberalizáció és romavédelem - ezt pártolja az LMP listavezetője”
A történések ilyesfajta tálalása iszonyatosan demagóg (bár nem esik messze az alma a fájától)!
„Az LMP listavezetője Schiffer András, aki 2004-2008 között a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője volt.” - Na, az ilyesmit nevezem ténynek! Sajnos a cikkben nincs túl sokkal több belőle, inkább csak elfogult véleménynyilvánítás, vádaskodás, részigazságokkal, ja és persze az elmaradhatatlan zsidó/cigányozással van tele (igaz, ezek nélkül lényegesen kevesebb tartalom kerülne az olvasók elé), amit nem tartok méltónak egy önmagát hírportálnak tartó oldalhoz, max. egy bloghoz, de annál is gusztustalan, csak attól legalább nem lehet elvárni az alapvető szakmai követelményeket, és annak műfaja miatt megengedhetik maguknak az oldalon található totális elfogultságot.
Fideszesek megölését soha nem pártolta az LMP listavezetője, Schiffer András!
TÉNY: „a TASZ kizárólag azután tette letölthetővé a dalt, hogy a rendőrség elfogadhatatlan módon pressziót gyakorolt az index.hu-ra, gyakorlatilag kötelezve a hírportált a dal eltávolítására. Tavalyi akciónkkal tehát a cenzúra ellen tiltakoztunk.” - közli a TASZ.
Megjegyzem, a „mű”-vel, és az azzal kapcsolatos reakciókkal ambivalens érzéseim vannak: a szövege valóban számomra is gyomorforgató, még a. „Kövér Lászlót lámpavasra kötni” részlet is, bár ha belegondolok, Kövér elég bőségesen alkalmazta maga is a lámpavasazást, és az akasztást, öngyilkosságra való felbujtást, nyilvános beszédeiben, szóval ez lehet inkább csak egy visszautalás.
Azonban ha a legnagyobb rosszindulatot is feltételezzük a TASZ-ról ebben a témában, akkor is több okból sántít a cikk: kezdjük azzal hogy max múltidőben leHETne ez helytálló, de higgadtabb elme belátná, hogy a jogi személyeket is megilleti a védelemhez való jog, és bár szerintem a kamu.infósok sem néztek utána, hogy valóban Schiffer védte EBBEN AZ ÜGYBEN a TASZ-t a bíróságon, mindenesetre jól hangzik. (Én sem tudom, szóval csak feltételezem, hogy a kamusok is csak találgatnak, célozgatnak.) Azonban úgy gondolom, hogy mindenkinek először a saját háza táján kell(ene) söprögetnie: szerintem statisztikailag eléggé kimutatható különbség van az arányokat illetően, hogy mennyi gyűlöletbeszéd van az LMP, a TASZ kommunikációjában, és mennyi a kamuinfóban, illetve a velük szimpatizáló honlapokon, együttesek számaiban, vagyis pl. mennyi a zsidózás, cigányozás...
A keresztényeket nem akarta kiirtani a Tilos Rádió, (és emeljünk megint párhuzamot a kamu.infó zsidó, cigány, meleg, stb. elleni publikációival szemben)
A valóság az, hogy a Tilos Rádió nem akarta kiirtani a keresztényeket. Pár ember handabandázott részegen. (Az, hogy ez miként történhetett meg, az más kérdés).
„A TR kuratóriuma azonnali hatállyal kizárta Bajtait a rádióból, az elhangzottaknak keretet adó műsort pedig a közeli napokban tartandó fegyelmi tárgyalásig felfüggesztette. "Hibáztunk, de erre példamutatóan reagáltunk, és elvárjuk az egész magyar médiától, hogy amennyiben bármilyen gyűlöletbeszéd elhangzik, legalább ilyen határozottsággal lépjenek fel ellene" - jelentette ki Csabai Gábor, a testület elnöke.”
Ami a drogliberalizációt illeti, bizonyos mértékben én magam is egyetértek vele (még soha nem nyúltam semmilyen droghoz, és ennyi idősen kijelenthetem, ezen a szokásomon aligha fogok változtatni.)
Egy erős tévhitet itt is el kell oszlatni: a „drogliberalizáció” nem azt jelenti, hogy legyen minden drog mindenkinek korlátlanul elérhető, nem is azt, hogy adjuk fel a kábítószer fogyasztásának, függőségének megelőzéséért folytatott harcot, stb. netán hagyjuk elveszni az ifjúságot, stb. Épp ellenkezőleg! Azok, akik droghoz szeretnének jutni, megszerzik most is. A baj csak az, hogy ezzel nemcsak hogy az alvilágot támogatják, de erősen kapcsolatba is kerülnek velük, ráadásul megbízhatatlan minőségű drogok gyakran vezetnek halálhoz, míg egy gyógyszertárban kapható, Uram bocsá' receptre kapható (de nem támogatott) termék megbízható minőségű lenne, és nem szoktatnák rá a drog dillerek a nagyobb mennyiségre, keményebb drogokra a függőségre a nagyobb bevételért. Az államkasszába befolyó nyereséget meg lehetne éppenséggel rehabilitációra vagy prevencióra költeni. A közbiztonság pedig mellesleg ezáltal igencsak növekedne.
Mindez azonban személyes véleményem, de szerintem jobb, ha nem terroristáknak megy a nagy halom pénz. Hangsúlyozom, egyáltalán nem támogatom a drogozást, de tudomásul kell venni, hogy van, és ha választani kell akkor az ellenőrzött, és mind a felhasználónak, mind a környezetében élőknek biztonságosabbat választanám, főleg, ha ezáltal az alvilági bűnözés visszaszorul.
Itt is felhoznék egy példát: talán sokak számára nem ismeretlen az amerikai alkoholtilalom. Mi történt? Bűnözök lepték el az országot, mert az alkoholcsempészet nagyon jól jövedelmezett, és abból a pénzből távolról sem a Vöröskeresztet támogatták!
És mi lenne, ha Magyrországon, vagy EU-ban teszem azt egyik napról a másikra betiltanák az alkoholt, cigarettát, kávét, stb.?
A „romavédelemről” már elmondtam az LMP álláspontját. Szó sincs arról, hogy az LMP meg akarná védeni a roma embereket a bűncselekményeik büntetéseitől, viszont speciális felzárkóztató programra van szükség, ami a beilleszkedésüket, motivációjukat segíti elő. A felzárkóztató program nem azt jelenti, hogy ész nélkül támogassuk őket, stb. hanem egy kitartó, következetes, átgondolt szakmai szociális programot jöjjön létre, ami a kamu.infó-tól eltérően nem kirekeszti, hanem elősegíti a beilleszkedést, hogy ők is minél nagyobb arányban a társadalom hasznos tagjai tudjanak lenni. Ehhez két oldal kell, és fel kel hagyni Montague-ék és Capulet-ék ősi gyűlölködésével. És minél okosabb/tehetségesebb/stb. valaki, annál nagyobb a felelőssége, ezért a „nem-romáknak” kell segíteni elsősorban türelemmel, de higgadt határozottsággal, és jogbiztonsággal (előítélet mentességgel, esélyegyenlőséggel).
Milyen dolog az, hogy a magyarokat illetve a kollektív bűnösséget visszautasítjuk, de zsidókra, romákra, kimondjuk?!
„Nándor, az <antifasiszta>.”
Az antifasiszták a náci tömeggyilkosság elleni emberek. Vannak közöttük baloldaliak, liberálisok, jobboldaliak is bizonyára, és igen, humanisták, LMP-sek is. Ez már nem a kommunizmusról szól. Nem mondhatnám, hogy bűn lenne, sőt erény! Egy híres magyar költő, akinek egyik leghíresebb verse még a kamu.infóra is felkerült, azt írta: „bűnösök közt cinkos, aki néma”. Más kérdés hogy ezt a költőt a „nem létező” nyilasok a „nem létező” haláltáborok felé tartó „nem létező” erőltetett menet után „nem létező pisztollyal és golyóval” tarkón lőtték.
„2008-ban az időközi ferencvárosi választásokon az LMP a Humanista Párttal együtt indult (és az EP-választásokon is, de mára gyakorlatilag ez a kettő eggyé vált)”
Hazugság/tévedés az is, hogy a Humanista Párt és az LMP gyakorlatilag eggyé vált. A valóság az, hogy a két párt felbontotta a szövetséget, de a HP nem tudott 2010-es választásra országos listát állítani.. Néhányan nyilván átléptek az LMP-be, de nem vált eggyé a két párt. Ha úgy is lenne, az sem lenne szégyen, nem lenne ok arra, hogy alaptalanul cáfolják, titkolják.
„LMP-HP támogató lett belőleIgen, jól olvassák, az SZDSZ egyik alapítója, a marxista-liberális, összes magyart lenácizó, anno a Moszkva téren az épp a napokban börtönre ítélt Ártatlan Józsika mellett tüntető hírhedt SZDSZ-es Tamás Gáspár Miklós "filozófus" az egyik fő támogató.”
Hol nácizta le TGM az ÖSSZES, kb. 10M határon belüli és a többi határon túli magyart?! Rengeteg nem rasszista magyar van, és vannak kisebbségi magyarok beleértve a zsidó, ill. cigány magyarokat is, akár tetszik akár nem, és kétlem, hogy őket (is) lenácizta volna. Persze ha csak a magyargárdások, cigányozók, zsidózók a „magyarok”...
„Humanista Pártnak gyűjtött kopogtatócédulát, a jelöltjük Várady Tibor volt (aki nem mellesleg a Tarka Magyar nevű felvonulás egyik szervezője volt - tudhatjuk meg a magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (!), azaz az LMBT szervezetének honlapján). Várady honlapján olvashatjuk a következőt: "A következő lakossági összejövetel december 20-án, szombaton 17 órakor kezdődik, melynek érdekessége, hogy jelen lesz a jelölt két ismert támogatója, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Schiffer András ügyvéd is."
„az embereknek elegük van a devianciát jelentő, pusztító, hazánkat tönkretevő liberalizmusból,”
„Emberek”! Tisztázni és tudatosítani kéne, hogy mit jelent a deviancia szó maga, és mit jelent a liberalizmus, mert óriási fogalom, és eszmei zavar lehet egyesek fejében!
Ne magyarázza be nekem senki, hogy azért ilyen rossz a gazdaság helyzete, azért születik egyre kevesebb gyermek, mert van egy maroknyi meleg, biszexuális! Ez még viccnek is rossz! :D
„Ha valaki beüti egy hírkeresőbe az LMP nevét, vagy olvassa a liberális Indexet, feltűnhet neki, hogy az LMP (akiket a közvéleménykutatók legtöbbször 1-2-3 százalékra mérnek) rendkívül sokat szerepel a médiában, szinte kivétel nélkül pozitív kontextusban.”
Mint írtam egyrészt a meglepő eredményeiknek volt köszönhető (8. kerületi időközi választáson ha jól emlékszem az 1-2 hónapos párt, amelyik előtte egy civil szerveződésként működött) mindenki nagy meglepetésére ha jól emlékszem, 8,7 %-ot ért el, majd az EP-n is országos listát tudtak állítani. Részben ez, részben az, hogy igyekeztek kimaradni a sárdobálásból, és a programjuk kommunikálására törekedtek tette azt, hogy nem nagyon lehetett róluk rosszat írni.
De nem volt-e az a legrosszabb, hogy folyamatosan azt írták róluk, hogy nem érik el az 5 %-ot, így a rájuk adott szavazat, elvesztegetett szavazat?! Nem negatív az, hogy a jobboldal SZDSZ-ezte, szoci-gyökerezte, az MSZP le Fidesz-gyökerezte, stb?!
„Ezen a Youtube-os videón az látható, hogy az egyik aktivistájuk azt mondja az SZDSZ plakátragasztójának, hogy ne az LMP plakátjára ragassza a saját anyagát, mert, ahogy fogalmaz: " mi egy célért küzdünk".
Jaj, ez is igen erőltetett „bizonyíték”! Egy LMP-s kamerával őrzi a plakátjait, és jön a kolléga, akivel „egy célért küzd”, és felteszi, hogy elárulja a turpisságot! :D Az „egy cél” az lehet hogy igaz, de mit is értett alatta (a kamu.infó azt fejtegeti, hogy a két párt tulajdonképpen egy, csak az nem világos nekem, hogy akkor miért egymás és közös esélyeiket rontva indultak a választásokon, hiszen mindannyian csak a töredékszavazatokra számíthattak, és közösen nagyobb esély lett volna. (Lásd, mennyi százalékot vitt el a kieső SZDSZ- MDF érdekházasság!) Talán bizony nem lehet, hogy az „egy cél” a DEMOKRÁCIA volt?!
„Egyértelmű tehát, hogy mit képvisel az LMP. Az SZDSZ első vonala megsemmisült, második vonala az MDF-ben tanyázik, a harmadik pedig az LMP-ben álarc mögött igyekszik vissza a parlamentbe.”
Ez szintén olyan hülyeség, hogy már fáj! Az LMP-ben elég kevés olyan tisztségviselő van, aki az SZDSZ-ben bármilyen funkciót betöltött volna, de volt SZDSZ-es is kevés van szerintem. Más kérdés, hogy az SZDSZ-ből kiábrándult emberek az LMP-t találták később a legszimpatikusabbnak. Mellesleg én nem is azt tartom bűnnek ha valaki SZDSZ-es, vagy bármilyen más pártos, akár Jobbikos is lett volna előtte, ha politikai hatalmát csak konstruktív célra használta, és eztán is az a célja. Van és volt pár ex-SZDSZ-es tisztségviselő,mint ahogy volt fideszes is, és az LMP által ott csücsül a parlamentben. Van, MDF alapító is a pártban, stb.
Manapság elég kevesen házasodnak szüzen, és az is elfogadott, hogy válás után új partnert keres az ember (nő és férfi egyaránt), ha lezárta a régi kapcsolatot. :) Persze a szélkakas effektus az más, de az talán inkább Csintalanra és társaira jellemző!
Talán folyt köv, ha még nem volt elég. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!