Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Navracsics szerint az egykulcs...

Navracsics szerint az egykulcsos adó motiválhatja a rosszabb keresetűeket, hogy azok jobban fizető munkákat végezhessenek. Egyetértesz vele?

Figyelt kérdés
De van/lesz-e erre valaha is elég lehetőség?
2012. febr. 14. 16:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Olyannyira egyetértek, hogy idén már munkát sem vállalok. Fizessen nekik adót a k..va anyjuk!
2012. febr. 14. 18:59
 12/17 anonim ***** válasza:
Egy fülmosás és szájkosár rendel a képviselő úrnak!
2012. febr. 14. 20:04
 13/17 mustafa33 ***** válasza:
31%
Én átéltam azt a progresszív adót, hogy ha emelték a fizetésemet 100al, az adóm felment 130al. Ez volt ám a motiváció.
2012. febr. 28. 01:57
 14/17 A kérdező kommentje:
De sajnállak! Nem sokan könyvelhetnek el 100 ezres fizuemelést, ami után valószínűleg jobban jártak volna 30 ezres veszteséggel, mint ma a kis keresetűek, akik még kevesebbet vihetnek haza. Utóbbiaknál a lét a tét, előbbieknél meg egy-egy luxuskiadás.
2012. febr. 28. 13:03
 15/17 mustafa33 ***** válasza:
50%
Tévedsz kérdező, nem 100 000-ről volt szó, csak sima 100-ról. Annó a szociban.
2012. febr. 28. 23:11
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

Az én véleményem szerint, mindig az réteget leginkább az adó ami társadalom nagyát avagy gerincét képezi.

Általában ez réteg járja mindig a legrosszabbul ez réteg pedig Magyarországon,a szegény akik ép hogy minimál bérért dolgoznak. Hiába egyenlő az adó terhelés, de még egy vezető pozíció 100 ezer forint semmit nem jelent,addig egy minimál béren élő embernek 10 ezer a mindennapi megélhetését veszélyezteti.

2012. márc. 4. 18:14
 17/17 mustafa33 ***** válasza:

Az egykulcsos szerint egyforma százalék a kevésből valamennyi a kétszeresből kétszeres valamennyi a háromszorosból háromszoros valamennyi.

A progresszív szerint a kevésből valamennyi, a kétszeresből háromszoros valamennyi, a háromszorosból négyszeres valamennyi...

A kiskeresetűnek nem marad több, csak a nagyobb keresetűnek marad kevesebb. Ez a sima írígy szisztéma. De miért gürcöljek egy kicsit többér, ha abból csak az állami vályú nyalóinak lesz több, csak azokat fogom hizlalni. Ha kétszer annyit fogok dolgozni, akkor a ráfordított többlet energiám hasznát nem én élvezem, de egyszerűen lefelezik az ingyenélők.

2012. márc. 4. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!