Matolcsy komolyan mondta ezt a 47 ezres aranyköpését? Vagy belehetett rúgva?
"ma 09:49"
Most biztos azt hiszed, hogy felfedezted a spanyolviaszt. Ezt nélküled is tudja mindenki, szóval nem kell beugatni, ha meg mégis okoskodni akarsz, tedd normális stílusban.
Egyébként meg hiába veszed meg te is a boltban a két kiflidet, attól te még adócsaló maradsz, ha nem vallod be a jövedelmed és nem fizeted be a járulékaidat és a személyi jövedelemadódat. Egyáltalán nem pártolom a politikusbűnözőket, de az ő csalásuk nem mos tisztára téged, nem igazol téged. Ugyanúgy ők is, és te is az adófizetőkön élősködtök, szóval az adófizetők szempontjából csak nagyságrendi különbség van köztetek, egyébként meg egykutya. Belőletek nagyon sok van, de kevesebbet csaltok, politikusbűnözőből meg kevés van, de nagyon sokat lopnak. A végeredmény ugyanaz.
"ADÓFIZETŐKÖN ÉLŐSKÖDTÖK" -oszt,mé???
-mi mit kapunk az adófizetők pénzéből szerinted?Elárulom: semmit.Mi hasznunk van nekünk abból,hogy az állam milliárdokat szedeget be,milliárdokat von le a szerencsétlenektől? Jól írta az előző kommentelő,ha veszel egy kiflit,ha befizeted a gázszámládat,ha veszel egy cipőt,ha rendelsz egy szolgáltatást, AZON OTT AZ ADÓ,és nem kevés.Ossza be magának ez a kormány.
"Mi hasznunk van nekünk abból,hogy az állam milliárdokat szedeget be,milliárdokat von le a szerencsétlenektől? "
A gyerekeidet ki tanítja az iskolában? A Mitulász báci? A csodaszarvas? Timón és Pumba? Éder mester? Véletlenül nem tanítók és tanárok azok akiknek köszönhetően van esélyük, hogy labdába rúgjanak az életben és ne legyenek csonthülyék? Az iskolákat ki fűti, ki takarítja? Pom-pom?
A gazdasági ügyeket, a működéshez szükséges iratozásokat kik végzik? Engedd meg, hogy megvilágosítsalak, közalkalmazott technikai dolgozók végzik ezeket a munkákat, akiket az állam az adófizetők pénzéből finanszíroz.
Az egészségügyi dolgozók honnan kapják a fizujukat? Tudom, hogy elég ramaty a szolgáltatás, de azt is tudom, hogyha súlyos bajod van, akkor nem magánorvoshoz mész, hanem az ócó orvoshoz, aki megcsinálja ingyért a tajkártyádra, max adsz még neki hálapénzt, de a zömét akkoris az államtól veszi fel.
Ha meglopnak, kirabolnak, megfenyegetnek, kihez fordulsz? Ne ismerd el, de úgyis a rendőrökhöz. Sok esetben a törvényi háttér miatt nem végzik jól a munkájukat, de azért mégiscsak ők azok akik rendet tartanak? A bírókat, a jogászokat kik fizetik? A tűzoltókat kik?
Tudom, tudom, te semmilyen közszolgáltatást soha nem vettél még igénybe, az államnak meg mindent ki kellene tudnia fizetni a nyamvadt kiflijeidnek az áfájábó'! :))
Na akkor elmesélek neked röviden egy történetet,"ebcsont"a ma éltben lévő járulék fizetési kötelezettségről.
Egy ismerősöm (mivel nem talált az istennek se melóhelyet)megpróbálta a lehetetlent,kibérelt egy sörözőt.Szerencséje volt,mert a tulaj nem kért előre kaukciót,így mehetett a dolog.Céget alapitott,már ez nem volt ingyen,aztán könyvelőt fogadott,bankszámlát nyitott.Az Önkormányzat viszont nem adta ki az engedélyt a működésre,mert a Társasház belepofázott valamibe,amihez mint utólag kiderült semmi köze nem volt.Mindegy.Kettő és fél hónapos várakozás után,végre megkapta a működési engedélyt,és kinyitott.Sajnos az üzlet nem sokáig(kereken kettő hónapig üzemelt)mert egyszerűen nem ment,nem volt forgalom.Kiszámolva több lett volna a kiadás mint maga a bevétel.Így meg üzletet,fenttartani nem szabad.Pár napos vívódás után barátom úgy döntött,hogy hagyja az egészet,a bérleményt vissza adja,és megszünteti a céget is.Na ekkor kerekedett kerekre a szemem.Az öthónapos cégre,ami még "csecsemő" a mai nappal 240.000 Ft járulék tartozása van,ez minden hónapban 50.000 Ft-al ugrik amig a céget nem tudja megszüntetni.Márpedig nem tudja,mert nincs egy árva fillérje sem.A könyvelő csak azért kér 60.000 Ft-ot,hogy a mérleget megcsinálja a cég megszüntetéséhez,plussz az illetékek,plussz az elmaradt járulékok stb.stb.A könyvelő szerint amíg ez a "tranzakció" le nem zajlik lesz a végösszeg akár 500.000 Ft is lehet amibe kerülne, a cég teljes legális megszüntetése.Itt megjegyzem:a söröző összesen 2 hónapot üzemelt,kb.forgalmazott 120.000 Ft-ot mindennel együtt.Ezért napi 12-14 órát kellett nyitva tartani,és mindenféle marhaságot befizetni.ÁNTSZ csekk (ellenörzésre) 14.000 Ft,TŰZVÉDELMI ellenőrzés 4700 FT,kommunális adó 6.000 FT/hó szemétszállitás 9.800 FT/hó 1 db kukára,stb.stb.Nos,szerinted ez a kormány megérdemli azt,hogy az állapolgárok becsületesen adózzanak????
15.32 Rohadt nagy a bürokrácia, és úgy szar az egész ahogy van. Ezt én is tudom. Az adót nem kormánynak fizetjük, hanem az államnak, a közfeladatok fenntartására. Azért, mert ebből politikusok ellopnak sok pénzt, az nem elég indok az adócsalára. Aki megteheti, mert nem kapják el, az megteheti. Aki lebukik az meg börtönbe kerül. Legyen akár adócsaló, vagy sok esetben politikus (lásd Hagyóék).
Rég nem működik jól ez az egész rendszer. Aki törvényesen akar működni, és nem csinálja épp az évszázad üzletét, az nagyon ráfizethet. Akinek nincs más választása, az csaljon, de ne legyen rá büszke, és ne mutogasson másra.
Alapból én megértem a vállalkozóókat is, de az sem kell, hogy ők nézzenek hülyének, és azt mondják, hogy azért lopnak, mert a politikusok is lopnak. Ezzel van nekem bajom.
Ebcsont válasza:
"ma 09:49"
.......
akkor most mondom... de tudod mit? inkább semmit nem írok. nem éri meg a klvit koptatni. minden jót!
Milyen közszolgáltatásról fecsegsz itt barátom???
-"Csak akkor tanitanának a kölköd,ha fizetsz érte"
-Mond,te nem nézel tévét?Nem követed az aktuális botrányokat? Most éppen a szülőkkel akarják kifizettetni az egyetemi tandíjakat,ha nem lesz pénzük a kölkök mehetnek segédmunkásnak,vagy gázszerelőnek.
Aztán még milyen közszolgáltatás van ingyen barátom,sorold már fel,mert ku@ára kiváncsiak lennénk.Például írd le azt,hogy neked mint "tisztességes"adófizető állampolgárnak mi jár ingyen???
"Az adót nem a kormánynak,hanem az államnak fizetjük a közfeladatok ellátására"
-Ezt a mondatot jól átgondoltad mielött bekörmölted???
Értem én, szóval neked rögtön 18 éves gyereked születik. Óvodába, általános iskolába és középsuliba nem is jár, hanem rögtön egyetemmel kezdene, ami meg egyre inkább fizetős.
Ha nem veszik fel, akkor meg más lehetőség nincs is csak a segédmunka vagy az, hogy gázszerelő legyen. Az, hogy a te számodra az ideális társadalom az, ahol mindenki kivétel nélkül diplomás vezető, beosztottak nélkül (hisz közhelyes munkát végezni senki nem akar) az meg külön megérne egy misét. Érdekes elképzeléseid vannak neked, és totálisan működésképtelenek. Egyébként meg a gyereked ha jó munkát akar és az esze is megvan hozzá, akkor nyugodtan fizetheti is a tanulmányait, ott van rá a diákhitel, amit megintcsak az adófizetők által befizetett adókból bocsátanak a rendelkezésére. Jó tanulók meg szoktak kapni ösztöndíjat is.
Kérdezném továbbá tőled, hogy volt e már valaha baleseted, voltál e már beteg? Te biztosan sohasem, én viszont nem szégyellem bevallani, hogy volt lábtörésem, és totálisan ingyen láttak el (pontosabban az adófizetők pénzéből, az én adómból). Olyan is volt, hogy táppénzen voltam, és azt sem a Mikulás bácsi fizette.
Én is tudom, hogy nagyon komoly problémák vannak az országban a befizetett pénzek elosztásával kapcsolatban, de azért ne tégy már úgy, mintha ezért SEMMIT nem kapnál, mert ez meg már a másik véglet, és gusztustalanul szánalmas.
""Az adót nem a kormánynak,hanem az államnak fizetjük a közfeladatok ellátására"
-Ezt a mondatot jól átgondoltad mielött bekörmölted???"
Igen, tökéletesen átgondoltam. Az államnak fizetjük be, az országgyűlés rendelkezik felette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!