Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » MSZP, vagy Fidesz? Melyiket...

Sammer100 kérdése:

MSZP, vagy Fidesz? Melyiket szereted jobban?

Figyelt kérdés
2012. jan. 5. 20:39
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Előre is elnézést az offolásért, de nagyon elszomorít ami itt folyik.

Adva van egy kérdés, meglehet elég "kontrasztos", és éppen ezért elméleti, mert valójában több választási lehetőség van. de akkor is egy kérdés (a kérdező valószínűleg arra kíváncsi, ha csak a kettő közül lehetne választani, mit választanál).

Szép számmal érkeznek is rá válaszok, sokuk eltér a tárgytól, a többi nem, van ami egyszavas választ ad, van, amelyik kifejti a véleményét, és van amelyik viszontválaszokkal érvel, normálisan vitázik, és vannak veszekedők.

A válaszolók meg egymásnak esnek (vagy offolással, vagy lepontozással) Mindkét oldalon van olyan, hogy a kérdésre adnak választ, és mégis mélyen le vannak pontozva.

A pontozásnál nem az a kérdés, hogy egyetértesz-e a válasszal, vagy sem, hanem, hogy a kérdés szempontjából hasznos-e, vagy sem. Vagyis ha a kérdésre válaszol, vagy más szempontból konstruktív, akkor szerintem akár egyet értek vele, akár nem: HASZNOS ("zöldkéz"). Ha eltér a tárgytól, valótlant állít, egyéb módon destruktív, AKKOR NEM HASZNOS. ("piros kéz")

Itt azonban a legtöbb ember a pontozással az egyetértését, vagyis a pártszimpátiáját fejezi ki, de a pontozás nem erre való. A pontozás célja az, hogy kompletten értékelje a válaszadót, megbízható vagy megbízhatatlan. Attól, hogy valakivel nem értek egyet, még lehet megbízható

Kérlek, vegyétek ezt figyelembe.

Azonban belátom, hogy ez csak egy társadalmi tünet, ami mindenhol másutt is megmutatkozik a politikában, és évtizedek óta kísért minket ez a megosztottság, toleranciahiány, indulat. Nem vagyok szociálpszichológus, vagy mittoménmi, hogy hitelesen kifejtsem, miből fakad ez, de szerintem a XX. század elejéig visszavezethető, sőt! Mindig elnyomásban, külső irányítás alatt, éltünk, a szabad véleménynek megtorlás volt a jutalma. Ez oldaltól független, dolog, megvolt, és majdnem mindenkit érintett és ez a több generációt érintő probléma öröklődött. Rendszerváltáskor ez elmúlt, de nem voltunk felkészülve, és nem dolgoztuk fel a múltat. Igen, most is sokan a múlban élnek, és így hozzák a döntéseiket legyen szó választásról, vagy itteni pontozásról.

Bölcs döntést!

2012. jan. 14. 13:23
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát, a fideszt biztosan nem, nagyképűek, hozzá nem értők, Rákosira sem lehet rosszabbat mondani, mint rájuk! Egyeduralom, diktatúra, lassan már azt is megmondják, mire gondolhatsz! Én szabadnak születtem, nem szeretem az ilyesmit!!!!! Gyurcsány legalább őszinte volt, és tájékozott, de nem hagyták se élni, se dolgozni! /Kossuth-térre költöztek, óbégattak, verekedtek, most meg sírnak-rínak a jobbosok, és még mindig nem fogták fel, hogy a fidesznek nem kellenek!/ Hogy ki lenne jó? Egy valóban szakértői kormány, amiről orbánék beszéltek, csak időközben elfelejtették, mint annyi mást is, olyanok, mit az időjárás, nem, ROSSZABBAK.
2012. jan. 14. 16:19
 33/36 anonim ***** válasza:
Ja! Elfelejtettem: Torgyán idején 100%-ban mentek vissza az eu-s pénzek, mert böszme volt ahhoz is, hogy eljuttassa a gazdékna, mégsem ment senki az utcára, meg utakat lezárni, csak Gyurcsány idején tudtak "okosak" lenni, megfelelő gyűlöletszítás hatására. Kérem, nincs messze az idő, amikor jelenlegi áldott kormányunk viselkedése és intézkedései miatt megfosztanak minket az EU-s forrásoktól, az mivel fog járni? Menyi vállalkozás megy csődbe, mennyi ember lesz munka nélkül, olyanok,akik eddig sem a sült galambot várták, hanem tették a dolgukat???Erre varrjunk gombot! Majd figyelek, mikor lesz a gazdák tüntetése emiatt! (Azért levegőt veszek közben)
2012. jan. 14. 16:30
 34/36 anonim ***** válasza:

#32, 33!

Alapjában egyetértünk, de abban tévedsz, hogy a jobbikosok sírnak rínak, hogy most nincs szükségük rájuk. Eddig így volt, de ez december 23.-a óta az új ellenállás meghírdetése óta megváltozott. Újra egymásra talált a két párt, és a tekintélyét vesztő fidesz morális támogatást meg rendbontást kér a jobbikosoktól a demokráciáért tüntetőktől.

Érdekes, hogy a jobbik régebben sok dolgot sérelmeztek amit a fidesz csinált, de amikor az EU sérelmezi ugyanazokat, akkor a fidesz mellé állnak! Mi lehet a háttérben?!

Vagy vegyük a január másodikai tüntetéseket! A demokráciáért tüntetett mindenki, aki ott volt. A jobbik kimutatta, hogy kikkel van.

Erre utal az új ellenállásra vonatkozó nyilatkozatuk is, ami szóról szóra megegyezik Orbánéval.

Vajon mit kaphatnak a kormánypárttól, hogy a bajban melléjük álljanak?

2012. jan. 15. 11:50
 35/36 anonim ***** válasza:

Jó kérdés! Ezt én is szeretném tudni!

Csak azt nem értem, hogy mikor jutunk el odáig,-no meg milyen áron-, mint a 19. században, hogy az ország fejlődése, és éreke lebegne végre a politikusok szeme előtt, nem az egyéni érdek?!? Egy jól fejlődő országban több csurran-cseppen, mint a tönk szélén állóban! Vajon miért nem lettünk a világ logisztikai központja???? Valaki azt mondta, azért, mert nem volt önerő:::: Hát a magánnyugdíj pénzeket talán erre kellett volna fordítani, mert ez jövedelmet hozott volna, nem pedig a füstbe ment volna el. Ez csak az én véleményem. nem biztos, hogy igaz, de azért....

2012. jan. 15. 20:07
 36/36 anonim válasza:
HA ezek közül kell választani, akkor az MSZP... De amúgy a Jobbik...
2012. jan. 16. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!