Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért akarja a kormány 2012-be...

Miért akarja a kormány 2012-ben még jobban lehúzni a bőrt a kispénzű emberektől amikor így is alig bírnak megélni?

Figyelt kérdés
2011. dec. 27. 13:38
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"egyenlően fizet, de nem ugyananyija marad megélhetésre.

és itt a lényeg, hogy mennyit tudsz adózás után elkölteni."

AZ egyenlően fizet az lenne, hogy te is és én is 20E forintot fizetek. De lehet te csak 15-öt míg én 80-at. ÉS ebben az esetben arányosan fizetünk egyenlően. Én jóval többet mint te.

ÉS itt látszik, hogy azért kell a másikat jobban megsarcolni mert jobban meg tud élni mint én. Ez nem kommunizmus, hogy egyenlően éljünk. AZ munkaerőpiacon mindannyian áruk vagyunk. Van aki többet ér a piacon és annyi fizetést adnak neki van aki kevesebbet. Miért fizetünk a kaviárért többet mint a sertéshúsért. Mert az első ritkább és értékesebb. Nehezebben lehet hozzájutni.

Persze ez nem azt jelenti, hogy valakinek a munkája értékesebb. Mindenkire szükség van. Csak van akit nehezebben találnak és ezért többet fizetnek érte.

2011. dec. 27. 19:06
 22/36 anonim ***** válasza:

Na most itten meg fognak kövezni, mert egyszerre vagyok kőgazdag :-), és nem tartom igazságosnak az "arányos" adózást.

Azok az emberek akik itt 200ezer alatt keresnek, azoknak még a saját (nemzeti) statisztikai hivatalunk szerint is minimum problémás a napi megélhetés (akinek kétsége van, az próbálja ki).

Ez így önmagában nem elég. A magyar társadalom szerkezete sajnos nem túl "egészséges", így igen tekintélyes rész ezen a szinten van (sokkal többen, mint mondjuk egy középosztály és felsőosztály együttesen).

Így szerintem komoly nemzeti(!) érdek lenne ezt a réteget támogatni, segíteni alacsonyabb adókulccsal.

(hovatovább őket fogja sújtani az új oktatási rendszer is, ha már szegények, akkor maradjanak a gyerekeik is szegények, vagy nem is értem honnan lesz pénzük továbbtanulásra)

2011. dec. 27. 21:06
 23/36 anonim ***** válasza:
Az emberek igen jelentős része ! 100000 alatt keres, mert btto 120-130 a keresetük. Jó ha a családban összejön max 200000 ezer . Na ebből tarts el a családodat, etesd, járasd iskolába és ha netalán megbetegszik valaki és kiesik a jövedelméből egy pár tízezer, akkor beüt a krakk,mert már a rezsit sem tudják kifizetni és csak görgetik maguk előtt az adósságot. Ha tehát a csoró embert senki nem védi meg és bennehagyják a szarba, akkor nagyon gyorsan itt van ismételten 56 és az emberekbe z elkeseredés jobban beivódott,mint akkor, mert most nagyon nagy és aránytalanul nagy a társadalomban az a különbség ami van, emelett a herék, akik a btto hazai termékhez a kisujjukat sem mozdítják, na ŐK ÉLNEK A LEGJOBBAN ÉS UGATNAK LE, HOGY MIA AZ A 55 EZER
2011. dec. 28. 10:09
 24/36 anonim ***** válasza:

Folytatom, ill. helyesbítem,mert azt akartam mondani, hogy valaki írta, hogy "sajnálod azt az 500 ezret, ami" stb.stb Aki megdolgozik érte attól nem, de aki a másik hátán taposva és azt verve abból él, akkor legszívesebben hát ...

hagy ne mondjam. A gazdagok egyáltalában nem szociálisan érzékenyek. Csak a szöveg, a parasztvakítás és semmi.

2011. dec. 28. 10:15
 25/36 anonim ***** válasza:

" "sajnálod azt az 500 ezret, ami" stb.stb Aki megdolgozik érte attól nem, de aki a másik hátán taposva és azt verve abból él, akkor legszívesebben hát ... "

Ezek nem gazdagok. Ez nem olyan fizetés amiért hosszú évtizedet kell dolgozni keményen. Vannak munkahelyek amik ha odamész ezt a fizetést adják, ha van 5-7 év tapasztalatod. Kezdő bérnek 300. És ehhez nem kell senkin sem átgazolni.

2011. dec. 28. 11:52
 26/36 anonim ***** válasza:
25/25 1./ iSMÉTLEM: aki megdolgozik érte. 2./Nem minden szakmunkás analfabéta és tanulta a szakmát, de engedtessék meg nekem, hogy szólja mellettük, mert az életük nem az ő kezükbe van. Hogy a fenébe lehet az, hogy egyesek az 500 ezret keveslik, a 150 ezres szakmunkásbért -nem 7 év munkával- 15-20 év munka után elegendőnek tartják. Ami hazánkban van az állhumánum és egymás mellett elbeszélés. Ti ugy gondoljátok, hogy pl. egy szakmunkásnak nincsenek igényei tanulásra,művelődésre és egyéb másra és ugy gondolják nagyon sokan,hogy ezt a tudatos elbunkósitását és ,ellehetetlenítését a dolgozóknak csak ugy el lehet észrevétlenül sinkófálni !. A történelem már egyszer bizonyított, ugyanis az már egyáltalán nem biztos hogy a történelem nem ismétli meg magát.
2011. dec. 28. 16:20
 27/36 anonim ***** válasza:
92%
Én a jelenlegi magyar valóságban jól keresőnek tartom magam, diplomás vagyok, de én is igazságtalannak tartom ezt az adórendszert. Aki jól keres, az igenis adózzon többet, mert utána is több marad neki, szerintem ez lenne a közteherviselés lényege. Azt meg szörnyülködve olvasom, hogy egyesek maguktól teljesen elszállva lehordják a szakmunkásokat és az alacsonyabb végzettségűeket. Egy gyárban a mérnök keressen jobban, mint a munkás a futószalag mellett, ez így van rendjén. De egy olyan minimális szintet mindenkinek el kéne érni, aki dolgozik, hogy teljen olyan dolgokra, amit mondjuk a szocializmusban megengedhetett magának (és ezzel nem a Kádár-rendszert akarom visszasírni, mielőtt bárki rázendítene).
2011. dec. 28. 18:05
 28/36 anonim ***** válasza:
Egy olyan adórendszerrel amivel az aktív keresők csak 20% járt jól, a többi 80% viszont csak veszített az minden csak nem igazságos! Ha mondjuk az egykulcsos SZJA-val jól járok aránya olyan 50% lenne minimum, akkor azt mondanám, hogy igen ez már igazságos egy adórendszer! Mellesleg azt is egy nagy baromságnak tartom hogy a kormány azzal magyarázza az egykulcsos SZJA-t, hogy ez majd ösztönözni fogja az embereket, hogy képezzék magukat jobban és keressenek annyit, hogy jól járjanak az új adórendszerrel, csakhogy egy adórendszer miatt nem lesz több diplomás, jó szakember stb., aki egyetemre/főiskolára megy az nem azért teszi mert annyira örül hogy egykulcsos adórendszer van!
2011. dec. 28. 20:23
 29/36 anonim ***** válasza:

"Hogy a fenébe lehet az, hogy egyesek az 500 ezret keveslik, a 150 ezres szakmunkásbért -nem 7 év munkával- 15-20 év munka után elegendőnek tartják. "

Ezt a 2. oldalon a kereslet kínálatban kifejtettem.

2011. dec. 28. 22:08
 30/36 anonim ***** válasza:

" Egy gyárban a mérnök keressen jobban, mint a munkás a futószalag mellett, ez így van rendjén. De egy olyan minimális szintet mindenkinek el kéne érni, aki dolgozik, hogy teljen olyan dolgokra, amit mondjuk a szocializmusban megengedhetett magának (és ezzel nem a Kádár-rendszert akarom visszasírni, mielőtt bárki rázendítene)."

De erről nem a mérnök tehet. Őt büntessük azért mert a másik nem keres annyit? Ha a mérnökön múlna akkor a szalag mellet álló is kaphatna 200E, de nem rajta múlik. De az egy kulcsban is jóval többet fizet a mérnök a másiknál.

2011. dec. 28. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!