Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek hova vezet ez az út?

Szerintetek hova vezet ez az út?

Figyelt kérdés

Adóemelés, a bérek csökkentése... akárhova néz, figyel az ember, csak a válság pillant rá vissza. Romlik az életszínvonal, a hírekben már évek óta nem hallani gazdasági emelkedésről... a többiről nem is beszélve. Mit gondoltok, meddig megy ez még tovább? Mindenféle véleményre kíváncsi vagyok, érdekel,hogy ki hogyan látja az egész mai ,,magyar valóságot."

23/F

2011. dec. 12. 12:45
 1/10 anonim ***** válasza:

Annyit tudok neked mondani,hogy közvetlenül a rendszerváltás után sokkal rosszabb volt a helyzet,csak 2000-2006 között volt némi fellendülés az elmúlt 22 évben.Ma már kiderült,hogy az is hitelből.

Szóval a magyar ember már hozzászokott ezekhez a válságokhoz.

Mi egy alapjában véve szegény ország vagyunk /voltunk/,sok-sok évtized kell még a felzárkózáshoz.

Európa keleti felében évszázadok óta úgy vállaltak a családok gyermeket,hogy nekik majd talán jobb lesz.

Én is csak reménykedek ,hogy a még meg se született unokáim már egy élhetőbb országban fognak majd élni.

2011. dec. 12. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező! Fel fogtad egyáltalán hogy nem csak Magyarországon van válság, hanem a világ többi részén is? A nyugati országokban ugyanúgy probléma a magas munkanélküliség, mindenhol faragják a szociális kiadásokat, minden nagy nyugati országban szintén megszorítások vannak. Ez nem magyar jelenség. Sokan azért mennek külföldre, mert azt hiszik hogy ott nincs áremelkedés, nincsenek adók, stb. Elárulom neked, én éltem nyugaton és normális munkám volt, nem pedig mosogatás, ott is folyamatosak az áremelkedések és ott is középréteget szivatják.
2011. dec. 12. 13:19
 3/10 anonim ***** válasza:

"akárhova néz, figyel az ember, csak a válság pillant rá vissza."

Fuss egy kört egy plázában vagy egy bevásárlóközpontban. Nézz körül az utakon. Ezek is beletartoznak a bárholba. Nem... Nagyon téves az a nézet, hogy mindenhol csak a válság van.

2011. dec. 12. 13:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Rómába!
2011. dec. 12. 15:36
 5/10 anonim ***** válasza:

Tényleg nincs mindenhol válság. És elég sok helyen a hétköznapi ember teszi a dolgát, esetleg néha a média hörög egy kicsit, hiszen nekik is meg kell élni.

Magyarországon sincs akkora válság, mint azt a média sugallja. ha mégis, akkor az azért van, mert az emberek a végletekig becsapják önmagukat. Tegnap este értékelte a kereskedelem az ezüstvasárnap eredményeit. Nem esett vissza a forgalom!!! Tegnap magam is azt tapasztaltam, több helyen lépni is alig lehetett. Nem a kínai piacon, a plázák elegáns boltjaiban. Ahol nem volt kevesebb a bóvli, mint a kínai piacon.

Felfogásom szerint az az ember, aki nagy pénzhiánnyal küzd, a karácsonyt szimbolikus, többnyire maga készítette ajándékokkal, sok-sok szeretettel oldja meg. Nem pedig hitellel, csak azért, hogy megmutassa, a magyar a pokolban is úr. Ezt én butaságnak gondolom, akinek nincs fantáziája, választja ezt a média sugallta megoldást, amelynek az eredménye meg sem közelíti a lehetségest.

A mai magyar valóságot nem lehet pár szóban jellemezni, de a siránkozás, sült galamb várás mindenképpen fő tulajdonságai közé tartozik. A kreatív cselekvés, a minden helyzetből felállás (ahogy az amerikainak mindenről ez jut eszébe) csak nagyon kevesek erénye.

2011. dec. 12. 16:07
 6/10 doboszoli ***** válasza:
Nincs itt semmi baj! Minden rendben van.XD)
2011. dec. 12. 18:19
 7/10 anonim ***** válasza:

A válság meg a majrézás az euró körül egy nagy felfújt lufi amit mesterségesen csináltak, az emberek hülyítésére h még több még több pénzt szedjenek be, meg félelembe tartsanak mindenkit.Mindent meg lehetne oldani, ha akarnák, csak a magyar politikusoknak nem érdeke, mert eladták magukat és az országot külföldnek..

Nekünk nincs semmi jogunk a saját sorsunk kérdései felett dönteni, csak 1 kérdésben dönthetsz h kit juttatsz be a Parlamentbe. Ez nem demokrácia! Ha lenne pénz az alsó néprétegnek, akik legjobban szenvednek a sok kitalált megszorítás miatt, akkor a médiára is lenne pénzük, és akkor ők jutnának be a parlamentbe.

Akkor lesz egyenlő jogok, ha közügyekben gyakori népszavazás dönt.

2011. dec. 12. 19:47
 8/10 anonim ***** válasza:

"Adóemelés, a bérek csökkentése..."

Igen, emlékszem. A 90-es évek elején sok ilyesmi volt.

"akárhova néz, figyel az ember, csak a válság pillant rá vissza. "

Szerintem próbálj csajozni, nem normális, hogy egy 23 éves fiúra csak a válság "pillant vissza".

"Romlik az életszínvonal"

1989-1996-ban romlott, aztán 1997-2006-ban javult, aztán nagyjából egy helyben ingadozott.

"Mit gondoltok, meddig megy ez még tovább?"

Milyen "ez"?

Ha úgy döntöttél, hogy magad körül csak válságot és romlást vagy hajlandó látni, akkor a legnagyobb gazdasági fellendülés közben is csak azt fogod látni. Ha válság közben is inkább a lehetőségeket keresed, akkor valószínűleg több lehetőséget fogsz magad körül látni.

2011. dec. 12. 21:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát ez az út oda vezet ahova nekünk mutatják, a p.csába.
2011. dec. 16. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Magyarországnak minden adottsága megvolt ahhoz, hogy "önfenntartó" legyen. Volt mezőgazdaság, ipar stb. Ezeket mind tudatosan tették tönkre, építették le. Az elmúlt 100 év dilettáns kormányainak kitartó munkájának gyümölcse ez. A mai magyar valóság -véleményem szerint- nagyon elkeserítő. Ahol önkényesen elvehetik a megtakarításodat, ahol, sarkosítva, nincs szólásszabadság az az ország hová tart? Ez lenne a demokrácia, amiről OV ábrándozott gengszter-váltáskor? Félreértés ne essék, nem vagyok sem bal-, sem jobboldali! Magyar vagyok
2011. dec. 29. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!