Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor veszi már észre a...

Mikor veszi már észre a kormány, hogy hová vezet ez a segélyezési politika, amit folytatnak?

Figyelt kérdés
Nem mernek hozzányúlni a segélyezési rendszerhez, vagy félnek, hogy elveszítik a szavazótáboruk egy részét? Nem hiszem el, hogy nem látják, mi lesz ennek a vége. Egyre kevesebb dolgozónak állampolgárnak kell ellátnia egyre több munkanélkülit. Hova vezet ez? Mi lesz 30-40 év múlva? Ilyen Magyarországot szánnak a gyermekeinknek?
2011. nov. 16. 15:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Munkahelyeket kellene teremteni,akkor nem nőne a munkanélküliek száma,és a segélyre szorulók is kevesebben lennének.
2011. nov. 16. 15:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen. és ehelyett százszám újítják fel az iskolákat, amikor ez csak külsőség.. Sztem nem itt kezdődnek a problémák, hogy a kisdiákoknak 15 éves padban kell ülnie és hogy nem tudnak interaktív táblán tanulni.
2011. nov. 16. 15:48
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, oké. Máról holnapra ne adjonk senkinek egy Forint segélyt sem. Szerinted mennyivel fog megnőni a bűnözés, vagy mennyivel kell több rendőrt alkalmazni, hogy ne nőjön meg? Az mennyibe kerülne? Így is nagy a bűnözés, nemhogy a pénz teljes megvonásával. Tudod az éhes ember nagyon vad dolgokra képes...
2011. nov. 16. 15:55
 4/13 A kérdező kommentje:
Persze, ez nyilvánvaló, de magától sem fog megoldódni a probléma, amikor egyáltalán nem motivál a segélyrendszer. Számtalan hosszútávú megoldás létezhet, pl 3 gyerekig normál segély, 3 gyerek fölött adókedvezmény formájában lehetne érvényesíteni támogatást. Vagy esetleg a gyerekek számával csökkenő mértékű segély alkalmazása. De nem az én tisztem ezeket kidolgozni, erre megvannak/lehetnének a megfelelő emberek a kormányban. de nem hiszem ez lenne a jó út, ami most megy. Megélhetés kulcsa lett a gyerekek nemzése, szerinted ez normális?
2011. nov. 16. 16:02
 5/13 A kérdező kommentje:
Erősen gondolkodom rajta, hogy elhagyom az országot, hiába szeretnék itt élni, hiába szeretem Magyarországot, vicc, egy szánalom, ami itt folyik. Nem fogok ilyen körülmények közé gyereket csinálni. És az idő elteltével egyre több fiatal fog igy gondolkodni, ahogy én és szépen- lassan Magyarország nem is lesz magyar többé. Persze most nem 10-20-30 éves távlatokban beszélek, hanem sokkal több, de ettől függetlenül rossz belegondolni.
2011. nov. 16. 16:11
 6/13 dodi48 ***** válasza:
5%

Rossz irányba vezet.Már most olyan feltételekhez kötik ennek a folyósítását hogy családok hallnak éhen,.

Borsodban már küszöbön áll az éhség lázadás.

Ennél több segélyt kell adni az arra rászorulóknak, mert komoly gondok lesznek.Aminek az árát te fogod megfizetni

2011. nov. 16. 16:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Több segélyt?! Az mire lenne jó? És később ki fogja fizetni a több segélyt? Egy átlagos magyar 1,2 gyereket vállal és még ráadásul a személyes környezetemben látom, hogy nagyon sokan költöznek más országokba, ezzel szemben eltartandók száma pedig exponenciálisan nő.
2011. nov. 16. 16:31
 8/13 anonim ***** válasza:
Igazából a jelenlegi kormány elég radikálisan leépíti a szociális rendszert, szóval örülhetsz. Lecsökkenti a munkanélküli járandóság mértékét és időtartamát pl.
2011. nov. 16. 17:54
 9/13 anonim ***** válasza:

"ezzel szemben eltartandók száma pedig exponenciálisan nő."

Az a baj, hogy szerinted minden egyes megszülető cigányból eleve munkakerülő lesz. Ezzel szemben...

Van Magyarországon kb 3 millió munkahely. Ha később a "magyar" (inkább: nemcigány) munkaképesek száma ez alá csökken (akár elvándorlás, akár kihalás miatt), akkor is be kell töltenie valakinek azt a 3 millió állást. Ha előbb nem, majd akkor elkezdenek dolgozni...

2011. nov. 16. 18:41
 10/13 A kérdező kommentje:

Hát figyelj, én nem mondtam, hogy minden megszülető roma munkakerülő lesz. Ismerek én is dolgozó cigányokat, de elenyesző hányad. Azt is látom, hogy itt Borsodban nem egy betörésért roma gyerekek a felelősek. Gyerekek. A mostani gyerekek azt látják, hogy munka nélkül is meg lehet élni, mert a szüleik megtehetik. Ne mondja senki, hogy ezek a gyerekek majd dolgozni akarnak, amikor úgy nőnek fel, hogy a szüleik egy percet nem dolgoznak. És most nő fel az első ilyen generáció, akik szülei így élhetnek. Hangsúlyozom, ezért nem ezek a gyerekek a hibásak.

Azok a cigányok pedig, akik munkabérért dolgoznak, hát előttük le a kalappal, minden megbecsülésem az övék, hogy próbálnak tenni/tesznek azért, hogy megbecsült tagjai legyenek a társadalomnak, még ha nem is ez a motivációjuk forrása.

2011. nov. 16. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!