Fiatalok, akik politizáltok, nem féltek?
amikor függsz valakitől, akkor te húzod a rövidebbet.
pl, ha a munkahelyeden a főnököd mást gondol mit te, és te ellene mész, akkor abból lehet bajod, ez nem szabadság kérdése, inkább amolyan hierarchikus rendszer, te ő alatta vagy.
Még a választások előtt a jobbikkal szimpatizáltam, a főnököm pedig zsidó volt. Nem volt vele bajom, sőt úgy általában az itthoni zsidókkal nincs komolyabb bajom. mindenesetre a munkahelyemen nem hangoztattam, hogy hova húz a téma, tehát mondhatjuk, hogy "féltem", hogy a munkahelyem kerül gondba miatta. de munkahelyen nincs helye a politikának szerintem.
ha pedig közszolga vagy, vagy a családod tagja, akkor jogos a félelem, nem is kicsit.
"Gyakran megosztok a facebookon politikai témájú cikkeket, képeket stb"
Lefordítva az internet előtti kor nyelvére ez kb. olyan, mintha egy politikai jelmondattal díszített pólót hordanál, vagy a házadat és autódat díszítenéd fel kampányplakátokkal. Ha nem vagy pártaktivista, akkor meglepő viselkedés.
"Én ezen mélységesen felháborodtam, hiszen elméletileg szabad országban élünk."
Min háborodtál fel? A rokonod véleményén vagy valamilyen tényen?
"Mi erről a véleményetek?"
Az, hogy az emberek nagyon furcsák. Te pl. sose hordanál pártkitűzőt, de a Facebookon politizálsz. Valamiért az emberek nem érzékelik, hogy a Facebook is nyilvánosság, és sokkal több dolgot "megosztanak" magukról tök fölöslegesen, mint a Facebook előtt. Valahogy azt hiszik a népek, hogy a Facebook a 2 millió hazai felhasználója ellenére még mindig valami zárt kis klub.
Én nem helyeslem, hogy mindent megosztanak magukról az emberek.
Pl. egy állást bukhatsz el vele, ha megnézik a Facebook profilt, s olyat látnak ott, amivel nem értenek egyet. ( buli fotók részegen, politikai nézetek stb.)
Csak óvatosan!
19:52
"Hogy lehet hogy más politikai nézete miatt mást szólnak meg.."
Úgy, hogy te hordanál kitűzőt, de nem biztos, hogy mindenki szívesen mutatkozik valakivel együtt az utcán, akin pártkitűző van. Ugyanez a helyzet a Facebookkal. Semmi különbség.
"Arra lettem volna kíváncsi, másokban kelt-e ez lelkiismeretfurdalást vagy megfordul-e ez a fejükben, mikor nyíltan kimondják melyik párt mellett állnak?"
Nem szoktam nyíltan hangoztatni se az utcán, se munkahelyen, mert nem vagyok aktivista. És nem azért, mert szégyellem a véleményem, hanem mert egyszerűen nem való a politikai agitáció pl. munkahelyre.
"l. egy állást bukhatsz el vele, ha megnézik a Facebook profilt,"
adatvédelmi beállításoknál elrejtesz mindent és csak ismerőseid bizonyos csoportjai láthatnak mindent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!