Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fiatalok, akik politizáltok,...

Fiatalok, akik politizáltok, nem féltek?

Figyelt kérdés
Nem féltek, hogy politikai hovatartozásotok miatt a családotok vagy esetleg ti kárt szenvedtek? Gyakran megosztok a facebookon politikai témájú cikkeket, képeket stb, amikkel egyet értek, de nemrég a családom egyik tagja megkeresett, hogy töröljem le, mert tart tőle, hogy a főnökei, esetleg mások valahogy meglátják és ő issza meg a levét.. Én ezen mélységesen felháborodtam, hiszen elméletileg szabad országban élünk.. Elméletileg.. Mi erről a véleményetek?
2011. dec. 1. 19:17
1 2 3
 1/25 3rdeye ***** válasza:
58%
szabad ország? :DDDDDDDDD
2011. dec. 1. 19:22
 2/25 anonim ***** válasza:
60%

amikor függsz valakitől, akkor te húzod a rövidebbet.

pl, ha a munkahelyeden a főnököd mást gondol mit te, és te ellene mész, akkor abból lehet bajod, ez nem szabadság kérdése, inkább amolyan hierarchikus rendszer, te ő alatta vagy.

Még a választások előtt a jobbikkal szimpatizáltam, a főnököm pedig zsidó volt. Nem volt vele bajom, sőt úgy általában az itthoni zsidókkal nincs komolyabb bajom. mindenesetre a munkahelyemen nem hangoztattam, hogy hova húz a téma, tehát mondhatjuk, hogy "féltem", hogy a munkahelyem kerül gondba miatta. de munkahelyen nincs helye a politikának szerintem.

ha pedig közszolga vagy, vagy a családod tagja, akkor jogos a félelem, nem is kicsit.

2011. dec. 1. 19:24
 3/25 A kérdező kommentje:
3deyer..:) Az elméletilegen van a hangsúly..
2011. dec. 1. 19:26
 4/25 asmosys ***** válasza:
64%
Nem félek, majd megijedek. :)
2011. dec. 1. 19:34
 5/25 anonim ***** válasza:
90%

"Gyakran megosztok a facebookon politikai témájú cikkeket, képeket stb"

Lefordítva az internet előtti kor nyelvére ez kb. olyan, mintha egy politikai jelmondattal díszített pólót hordanál, vagy a házadat és autódat díszítenéd fel kampányplakátokkal. Ha nem vagy pártaktivista, akkor meglepő viselkedés.

"Én ezen mélységesen felháborodtam, hiszen elméletileg szabad országban élünk."

Min háborodtál fel? A rokonod véleményén vagy valamilyen tényen?

"Mi erről a véleményetek?"

Az, hogy az emberek nagyon furcsák. Te pl. sose hordanál pártkitűzőt, de a Facebookon politizálsz. Valamiért az emberek nem érzékelik, hogy a Facebook is nyilvánosság, és sokkal több dolgot "megosztanak" magukról tök fölöslegesen, mint a Facebook előtt. Valahogy azt hiszik a népek, hogy a Facebook a 2 millió hazai felhasználója ellenére még mindig valami zárt kis klub.

2011. dec. 1. 19:40
 6/25 A kérdező kommentje:
Hordanék kitűzőt. Kissé talán félreérthetően fogalmaztam meg. Hogy lehet hogy más politikai nézete miatt mást szólnak meg..Arra lettem volna kíváncsi, másokban kelt-e ez lelkiismeretfurdalást vagy megfordul-e ez a fejükben, mikor nyíltan kimondják melyik párt mellett állnak?
2011. dec. 1. 19:52
 7/25 A kérdező kommentje:
Ja és azért írtam a kérdésbe, hogy fiatalok, mert úgy érzem főleg őket lehet megzsarolni ilyesmivel, akár, ha a tanulmányaiban, akár ha a családját fenyegeti emiatt valami..
2011. dec. 1. 19:54
 8/25 anonim ***** válasza:
93%

Én nem helyeslem, hogy mindent megosztanak magukról az emberek.

Pl. egy állást bukhatsz el vele, ha megnézik a Facebook profilt, s olyat látnak ott, amivel nem értenek egyet. ( buli fotók részegen, politikai nézetek stb.)

Csak óvatosan!

2011. dec. 1. 20:56
 9/25 anonim ***** válasza:

19:52

"Hogy lehet hogy más politikai nézete miatt mást szólnak meg.."

Úgy, hogy te hordanál kitűzőt, de nem biztos, hogy mindenki szívesen mutatkozik valakivel együtt az utcán, akin pártkitűző van. Ugyanez a helyzet a Facebookkal. Semmi különbség.

"Arra lettem volna kíváncsi, másokban kelt-e ez lelkiismeretfurdalást vagy megfordul-e ez a fejükben, mikor nyíltan kimondják melyik párt mellett állnak?"

Nem szoktam nyíltan hangoztatni se az utcán, se munkahelyen, mert nem vagyok aktivista. És nem azért, mert szégyellem a véleményem, hanem mert egyszerűen nem való a politikai agitáció pl. munkahelyre.

2011. dec. 1. 21:25
 10/25 anonim ***** válasza:
60%

"l. egy állást bukhatsz el vele, ha megnézik a Facebook profilt,"

adatvédelmi beállításoknál elrejtesz mindent és csak ismerőseid bizonyos csoportjai láthatnak mindent

2011. dec. 1. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!