Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért szidjátok Orbánt és a...

Miért szidjátok Orbánt és a Fideszt?

Figyelt kérdés
Jó, persze, lehetne jobb is, de Gyurcsány és társai még ennyit se csináltak, szartak az egész országra.
2011. aug. 31. 14:23
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
21%

Ez az egysávos adó kérdés már sokszor szúrta itt a szemét a keveset kereső embereknek... :)

Pedig teljesen jogos. Nem kell büntetni azt, aki rendesen fizeti az adót a teljesen bejelentett magasabb kategóriájú fizetése után. Milyen jogon fizessek én arányaiban kétszer annyi adót, mint az, aki keveset keres, netán végzettsége sincs, netán épphogy leérettségizett? Azért, mert igyekeztem tanulni, fejlődni, fentebb lépni, és ezért elhagytam 300 km-rel a szülővárosom? Ez irigység, nem más...és ez szánalmas. Egyébként tuti másképp gondolná az ilyen irigy ember, ha egyszer csak kapna egy bruttó 500.000-s állást. ;)

Rögtön korrektnek érezné az egysávos adót. :)

2011. aug. 31. 14:44
 12/41 A kérdező kommentje:
ráadásul az egysávos adórendszerrel nem lett kevesebb pénze senkinek
2011. aug. 31. 14:47
 13/41 anonim ***** válasza:
96%
nekem megérte huszonötezerért megvenni az átalakítót a vateráról, bekötni is bekötöttem, mert nem vagyok az a "szervízbe hordom a kocsit minden szarért" tipusu ember. a 16 éves autóm tökéletesen üzemel etanollal, tankolásonként (5000Ft) tudtam eddig spórolni kb 500 forintot. most, hogy felemelte a drága fidesz az árát, már 20 forintot nem nyerek az egészen. egyébként, ki vagy te, hogy megmondhatod, hogy mire költsem a pénzem, vagy mire nem? fogadok, megint egy többszörös milliomos cégvezető akarja megmondani, hogy mire költsem a pénzemet, ami vérlázító.
2011. aug. 31. 14:49
 14/41 anonim ***** válasza:
97%

"ráadásul az egysávos adórendszerrel nem lett kevesebb pénze senkinek"

(itt most szidtam édesanyád hátsófelét)

megmutassam a fidesz előtti, és a mostani bérpapiromat? akinek 300 fölött volt a fizetése, persze, hogy jobban jártak. pfejj.

2011. aug. 31. 14:50
 15/41 anonim ***** válasza:
25%
25.000-t ráköltöttél, hogy tankolásonként 500 Ft-ot spórolj? 16 éves autóba? Te tudod...
2011. aug. 31. 14:54
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
miért fáj az neked? ja, mert 5 évente kell cserélgetni az autókat?
2011. aug. 31. 14:56
 17/41 anonim ***** válasza:
46%

Ne mutasd meg a bérpapírod, elhisszük. Ez tényleg nincs rendben. Mármint az a része, hogy a kis keresetűeknek csökkent a fizetése. Viszont az sincs rendben, hogy aki igyekszik jól keresni, azokat megbünteti az állam dupla arányú adóval. Érted....

De a fél karom rá merném tenni, hogy a kis keresetű embereknek akkor is szúrná a szemét az egykulcsos adó, ha egy fillérrel sem keresnének többet. Ez a legszomorúbb!

2011. aug. 31. 14:59
 18/41 anonim ***** válasza:

10 éves autóm van. 1 tele tankkal megyek vele 700 km-t.

25.000 Ft-os költség, tankolásonként 500 Ft spórolás, az 50 tankolást jelent, ami nekem 35.000 km. Ezt én kb. 3 év alatt teszem meg. Ennyi idő alatt térülne meg a 25.000 ft befektetés, a vele járó munka, utána járás, stb.... No meg nem minden kúton van etanol, szóval kicsit ágyuval verébre érzem a dolgot.

2011. aug. 31. 15:00
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

"etanol? 100 ezret se keresel de etanolos autóval jársz? sztem gondold meg h mire költesz és mire nem"

Egy majdnem húszéves semmilyen átalakításon át nem esett autóba is lehet etanolt tankolni, csak nem tisztán, hanem bizonyos arányban, etanolt tankolsz meg benzint is. Biztos nem akkora, mint tisztán de megtakarítás így is elérhető és a kocsi se szarik be.

Én személy szerint nem szidom a fideszt, nem nagyon beszélgetek ilyenekről, meg álszentség lenne tőlem, mert én pont a jól járós réteg lennék. Én egyszerűen nem értem őket.. Hogy nem elég, hogy a három műszakban dolgozó gyári munkás már most pár ezerrel beszopta, de még a délutáni műszakpótlékot is szedjük ki a törvényből, az éjszakait csökkentsük, "egészségtelen" ételek árát növeljük meg meg az ilyen kis húzásaikkal ezeknek az embereknek egyre szarabb. Jó persze, ha van neki gyereke, akkor jaj de jó, kap rá adókedvezményt, de mi van azokkal, akik úgy álltak, hogy nem tudtak vállalni, most meg még szarabbul állnak, csökkentik a táppénzt a munkanélkülit, hogy a bánatba merne most bevállalni egyet? Azért, mert kap táblácskát az ajtóra? Nagyon fura dolgokat csinálnak... Nekem kicsit úgy tűnik, mintha hasra ütés szerűen találnák ki az újabb hülyeségeket.. Ráadásul a legfonosabb az imázs-építés, hogy jaj a zászló, meg a HAZÁNK neve, meg fsz tudja, miközben akinek eddig is szar volt, annak még szarabb lett, aki meg a helyzetéből adódóan végül is el volt eddig is, annak meg könnyítettek rajta. Most nem azt mondom, hogy nem kellett volna, de akkor azok, akiknek meg még szarabb volt?

2011. aug. 31. 15:02
 20/41 anonim ***** válasza:
A 16%-os egy kulccsal meg nem lenne baj, ha 16 lenne, mert az a 16 az most a szuperbruttós varázslat miatt nem is 16 hanem 20.valamennyi, és pont a csóri, aki eddig 18%-os sávba esett bele, most kicsit fel lehet háborodva. Lehet, hogy a mi 32%-unk lement, de az övék?
2011. aug. 31. 15:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!