A Fidesz pártiak mikor ismerik be, hogy Orbánék ugyanolyan kártékonyak, mint a szocik voltak?
Tibike valahol írta, hogy "okosan" vállalkozik, mert még csak 16, de ezt fogja folytatni ha nagy lesz.
Tehát semmiféle jogszabály nem érdekli addig, míg egyszer belebukik.
Soha sem. Ez egy olyan társaság, ahol egyetlen hibát lehet elkövetni: "árulást" a társasággal szemben, megkérdőjelezni bármit, amit tesznek vagy mondanak.
Ha ezt nem teszed, akkor bármit teszel, az jó. Nem tudsz kibukni a kosárból bármekkora gyökér is legyél. ( lásd dajcstomit, lézerjancsit és a többi semmirevalót...)
Szerintem már a választások előtt beismerték, de dacból is rá szavaztak (még a szélső jobbosok is sokan).
> sztalosnak tanult valaki miközben látszott már h az >utcába van másik 10 akik asztalosok és munkanélkülek az >mért a fidesz hibája vagy tibikéjé?
Nem létező a kiindulási pont szerintem, a szép szakmák lehetetlenné vannak téve a jogszabályok által. A szakmai képzések koordinálása minisztériumi, parlamenti felelősség.
> a buta emberé aki asztalosnak tanult
Becsületes munka, és szép szakma ez is, a buta tudtommal az, aki nem tanul.
>az h valaki nem tud céget inditani.., annak a hibája, >szerencsétlené aki nem tud..
Nem érdemes, sokszor szinte öngyilkossági kísérlet, óriási kockázat még mindig a cégalapítás.
>asztalos abba a városba ahol másik 50 van.
Tény, hogy nincs munka, és kevéssé mozgékonyak, akik nem földönfutók még.
> szerezz versenykése diplomát versenyképes szakmunkát és
>ennyi.
Aki ilyet leír, az szerintem eléggé beszorult egy csőbe :), ez tény, hiszen diploma egyáltalán nem kell a boldoguláshoz, a szakmai tudás és a kitartás sokkal fontosabb.
>a dolog nem ördöngösség.megnézed miből mennyi van és >mennyire van igény.
Igen, van olyan Németország, ahol ez így van. Amikor 80e-t ajánlanak egy kemény fizikai és szakmai munkát végző kőművesnek, akkor sír a mező...
> ne mondjuk már h az állam hibája h sok a unkanélküli
Privatizálták, bezárták a belső piacra dolgozó üzemeket, gyárakat, gazdaságokat, a saját jólétükért és lelküket is eladták fillérekért (milliárdokért).
> megnéztem a munkaerőpiacot megkérdeztemapámat >megkérdeztem ismerőseimet és arra jutottam h valami
> műszaki pálya kell
A döntés jó, mondjuk a logikai levezetés és a helyesírás miatt inkább szépművészetet javaslok :)).
> igen apu fizeti az albérletemet
Becsüld meg magad, mert SZERET APUD!
> tudom h ha elvégzem az egyetemet nekem is lesz olyan >állásom (ahogy az egyetem mellett is dolgozom >részmunkaidőbe) h el tudjam majd magam tartni.
Külföldön még van ilyen :), itthon sír a mező...
> nem nagy ördöngösség,.. puszta paraszti ész.
Ez az a logikát és az idealista gondolkozásmódot hagyjuk! :)
>igenis menj ha már olyan diplomát választottál aminek >nincs értéke nincs keresete nem foglak azért eltartani
Mentem is :), jó is volt, dolgozni kell, akik a fizetésük felét átverős hitelbe fizetik.
Légy megértő, együtt-érző, szociálisabb! Ahogy a szerelemben is úgy a társadalomban is megbeszélésre és cselekedetekre van szükség. A nagy duma olyan mint egy pohár bor, elillan a hatása gyorsan.
1 gondolom arra gondolsz ezzel hogy nem tudhatod hány asztalos van helyben. erre nagyon egyszerű megoldás(bár ha helyi vagy akkor azért tudhatod de tegyük fel h nem) felütöd az aranyoldalakat és megnézem hány asztalos van a városomban ha vagy 40 egy 10000lelkes településen akkor eldöntöm h én versenybe tudok a velük szálni valamivel. mit értesz szép szakma alatt?valoszinüleg a manufakturális egyedileg előállított kreativ termékeket.ezek sohase vehetik fel a versenyt a tömeggyártott termékekkel ár érték arányba. viszont magyarországon nincs annyi jomodu család h fentartson egy vastag réteget az ilyen jellegű szakmáknak ezt sajnos be kell látni. szép egy kézzel kovácsolt kerités egy gyönyörüen faragott szekrénysor de jelenleg magyarországon nincs olyan vastag gazdag réteg akik eltartsanak sok manufakturát.
2 itt nem konkrétan arra gondolok h buta és ezért lett asztalos. hanem azért buta mert látta h minden utcára jut két asztalos ő mégis ugy döntött h asztalos lesz. ettől függetlenül lehet h kiválo a szakmájában és pont ő fog elhelyzkedni de azért erre a kicsi az esély még akkor is ha profin űzi a dolgokat(természetesen asztalos helyébe lehet bármilyen szakma ami adott helyen tultelitett lehet pont asztalos hiány van mo-n ezt nemtudom)
3 igy van teljesen igazad van nagy kockázat amit fel kell mérni h megéri e belevágni. de ne ugy vágjon bele h utána az államtol kéri a támogatást(mint a kis és középválalkozások jelentős része kap támogatást kicsit nagyot de kap) ha nem működik egy cég és az államtol kap egykis segélyt attol se lesz sokkal jobb max kicsit tovább huzza. mért tartunk akkor el müködésképtelen cégeket?persze van rá válasz azért mert munkát adnak az embereknek. de akkor mértnem inkább (mint a széchenyi programegy része) indulási lehetőséget cégeknek amik lehet h működnek mért a vergődő cégeket támogatjuk?
4 de akkor ő mért akar asztalos lenni ha van másik 50? legyen vizvezetékszerelő vagy kutyaidomár de mért olyan szakmát választ ami tultelített. persze igen mivan azzal aki már asztalos de kiszorul a piacrol ő sokmindent nem tud csinálni ha költözésre sincs tőkéje.küzd h hátha kap munkát és befut mást nem tud tenni.
5ebben igazad van. átfogalmazom: szerezzen egy versenyképes tudást. ami lehet egy vizvezetékszerelő végzetség lehet felszolgálo lehet programozo egyiket se becsülöm le egyik se áll a másik felett. persze egy programozonak több tudás kell de abba h a választott munkát hogy csinálja meg (tökéletesre törekszik vagy müködjön azt jovan) nincs köztük különbség a lényeg hogy olyat válaszon amire képes és amiben van álláslehetőség meg vegyük hozzá azt h mi az érdeklődési köre. 3 halmaz kiválasztja a közös keresztmetszetet és kész.
6 azért kap 80e ret egy kömüves mert minden sarkon találni egyet. de az én városomba pl ariston márkáju kazánok javitásával egy darab ember foglalkozik aki elkér 5ezret csak azért h kijöjjön és megnézze mi van ráadásul egy bunko irritálo ember de ő az egyetlen a városba(100 000fős város) ha lenne konkurenciája nem tehetné ezt meg. de nincs választási lehetőségem. ahogy megjelenek egy hirdetés az ujságba h más is szereli ezt a tipust nagyon szivesen hivnám őt.és ezt pl fel lehetne ismerni.
7privatiálták bezárták... igen mert nem voltak gazdaságosak.amig a szlovák tej a tescoba 140 forint a magyar meg 200 addig ki fog magyart venni?persze ez egy ördögi kör mer ha nem vesz senki magyart akkor nemis tud olcsobb lenni. de ha kapna valamenyi támogatást 160ért már szerintem sokkal többen választanák a magyart mint 140ért a külföldit.ha nem privatizálták volna a cégeket még roszabb helyzetbe lennének mint most. egy gazdasági szervezet célja a profit nem a segélyezés és kedvesség. vegyük az egészségügyet boldog boldogtalan elmegy orvoshoz mindeki kis bajával minden betegségre 10 féle gyogyszer van amit támogat az állam.támogasson egyfélét akkor az baromi olcso lesz.legyen ez az egyféle mondjuk pont egy magyar cégé.persze elképzelhető h valaki allergiás rá vagy ilyesmi nos ő kaphasson a másikra támogatást. de mivel az orvos a 10ből bármelyiket felirhatja ezért az állam se tudja melyiket támogassa igazán. angliába 40font a vizitdíj nem mész megfázással orvoshoz mert csak az h rádnézzen 12ezer és azért angliára selehet mondani h rosszul megy neki.nálunk már a 300ft ért is kitört a balhé
8ilyen ez a fránya diszlekszia sose volt jo a helyesírásom a fontos leveleknél lefut az ellenőrzöprogram itt nem volt kedvem átbogarászni mert az üzenet amit meg akar fogalmazni a kommentem szerintem igy is érthető. a logikával mi a probléma?tanácsot kérek a környezetemtől és megnézem h tényleg ugy van e ahogy mondják(munkaerőpiac "vizsgálata")
9igyvan erre nemtudok mit mondani:)
10 hidd el egy fersenyképes szakmával ithon is lehet kariert befutni. én nem vágyom külföldre. tudom h ott mondjuk 2 év gyakorlattal joval többet kereshetnék mint ami az életemhez kell(nem lenne lehetetlen angolul németül jol beszélek ha egy kicsit megfeszitem magam még a franciába is bele tudnék jönni) de ugylátom itthon is meg tudom keresni 2-3 év gyakorlattal a 250-300ezret nettoba 8-10 év után pedig szolgálati kocsi és 500ezres fizetést ami pedig elég ahoz h eltartcsam magam és a családom ne az ocskábit ruhát vegyem meg hanem a minőségibbet ne legyen kérdés az h ha elviszük a gyerekeket moziba akkor hovégén tudunk e 10orait csomagolni nekik. én ugylátom ez megvalosíthato.
ezt nembiztos h értem bár talán arra gondolsz h nincsenek olyan munkák amikkel jol lehet keresni mert mindenki átver és rossz és gonosz. egy gépészmérnökért(BME-s) két kézzel kapkodnak pláne h audi gyárat bővit kezdő fizetések 250-300körül vannak. egy mechatronikai mérnök(gyakorlatilag robotvezérlésekkel fogallkozik) kezdő fizuja 4-500ezer mert kevés van nehéz elvégezni. persze egy dunaujvárosi fösulin végzett műszaki menedzsre is lehet jo és velveszik ugyanolyan állásba ahova engem felvennének ha megtudja nyerni a felvételiztetőket.sőt még könyebb is volt neki mint nekem.de adott esetben a fent említett ariston kazánszerelő a mi városunkba baromijol megélne mert 2van össz és az egyik egy arogáns idiota
ezt attoltartok nemértem de ez könnyen lehet az én hibám is.
ezt az egészet ne vedd kötekedésnek igazábol örülök neki h ennyire részletesen hozzászoltál a véleményemhez. számomra ez azt jelenti h ha nemis értesz teljesen velem egyet legalább vetted a fáradságot végigolvasni remélem azért mert találtál benne olyat ami valamilyen szinten emgfogott és olyan értelmesnek találtad h felvedd a kesztyűt.
lehetnék szociálisan érzékenyebb igen. DE a családom jomodban él, nem kögazdag de tellik sielésre nyaralásra stb tehát alapvetően nincs anyagi függőség és a dolgok mostani állása szerint nekem se lesznek anyagi gondjaim. viszont mindenhonnan azt hallom (főleg a szegényebb rétegtől) h a vagyonosabbak adjanak több pénzt mert szegény szerencsétlen panellakok(nem nincs semmi előitéletem velük szemben amugy) nekik milyen rossz és a gazdagoknak milyen jo és h nekik milyen rossz pl az egykulcsos adorendszer. az h a fizetésemmel arányosan adozom szerintem ez igy van rendjén. azért mert én feljebb jutottam mint a szippantosbácsi(aki lehet egy nagyon tiszteletre mélto ember persze) azért a szüleim és énis megdolgozunk. mért fizessek sulyozottan többet(mint ahogy régen volt) azért mert nekem bejött az élet. igyis többel járulok hozzá az államháztartáshoz mint a szippantosbácsi. de a régi rendszer szerint pl apum fizetésének több mint a felét kellett leadoznia. ez azt jelenti h az egymillios fizetésből kb 380-400jött kézhez. ami persze egy részről elég volt mindenre más részről vészont azért hé hát ő nem ennyit keres. ha megdolgoztam érte az enyém elértem más is meg tudja tenni ja hogy másnak nem sikerült ezért én finanszirozzam a kisiklott életét?azt már nem. igyis h arányosan ugyanakkora részt harapnak kia fizetésemből mint az alacsonyabb keresetüekéből joval többet járulok hozzá az államhoz mint ő. és még én érezzem magam szemétnek mert nem segítek rajta?azt azért nemkéne. nyugodtan megmutatom azt az utat amit én bejártam /bejárok csinálja utánam és ugyanoda jut ahova én.
Kedves Tibor! Én is már gimi óta dolgozom, az egyetem közben is volt egy saját kis vállalkozásom, és most az egyetemen dolgozom, plusz saját vállalkozás, plusz még egy cégnek is bedolgozom 23 évesen.
Kemény út vezetett idáig, és most sem egyszerű..azt hiszem tudod miről beszélek. Első osztályos korom óta igyekeztem a legtöbbet kihozni a tanulásból, majd a munkából. Amikor sok gyerek délutánonként játszott, én önszántamból matekfeladatokat oldottam. De nem az számít, hogy matekezni tanultam meg..azt ma nem sokat használom. Megtanultam küzdeni és nem csak siránkozni.
Aki akar dolgozni, az megkapja a módját (apa földműves, mégsem nékülöztünk soha persze nem voltunk jaj de gazdagok).
Egy tornatanár barátom panaszkodott a kicsi fizetésére, és hogy nem igazság, hogy én jóval többet keresek. De az mióta nem igazság, hogy aki többet dolgozik, többet keres?
Ha valaki akar többet keresni akkor tud..csak azzal több munka, és kevesebb alvás jár. Ezt persze már nem sokan szeretik :)
A legjobbakat Tibor, légy kitartó és dolgozz keményen, persze ne felejts el közben élni. Aki csak sírni szeret azt hagyd sírni..amíg becsületesen dolgozol, nem tartozol (főleg nekik) magyarázattal!
Tisztelt Elbutított Honfitársaim!
Mindennap imádkozom a Jóistenhez, hogy adjon erőt, egészséget Orbán V. Miniszterelnökünknek nagy nemzetünket helyére állító fogadalmához.Hát nem is tudom te holvoltál mikor itt komonizmus volt,vagy most éppen hol lehetsz,és meddig ajnározod a Fideszt.Lehet,hogy most is valami jó kis helyröl irsz.Elég baj az ,hogy politikus csáládbol származol mert akkor egy forintot se tettél le az aztalra,mert már a fél ország politukus és ök sokba kerülnek a melosoknak.Valaki irta ,hogy van középosztály csak azt nem tudom,hogy hol mert itt gazdag és szegény van,ja a középosztály a szerencsétlen átvert Svájci hitelesek lehetnak????. Sajnos minden politikos és csemetéje is tudta,hogy válság lesz és nem tett ellene,inkáb ezért imádkozzál ,hogy büneid megbocsájtást talaljon.Máskülönben ne vedd a szádra "ISTEN"nevét.
VERMIX.
Idézlek:Na ettől félek én is! Én is azt hiszem,hogy még kicsinyke javamtól is meg akar fosztani. - mármint az Orbán kormány.
Magyarázd már meg,hogy mi az a kicsinyke javad? Talán Te is hozzá jutottál a mocskos szájú, hazaáruló Gyurcsány kormány alatt kb 3 millióért egy teljesen felszerelt, véletlenül éppen nem működő üzemhez és most azt félted?Féltheted is! Ha nem akkor írd már meg légy szives mit kell nekem is féltenem? üdv.
Levél a Tisztelt Elbutított Honfitársaim Válaszadójának.
Ha figyelmesen olvastad volna el levelemet akkor azt is olvashattad,hogy nem mai,hanem "ŐSI" magyar a családom.Már nem vagyok fiatal ,apukámat az akasztófa alól csak Sztálin halála mentette meg,Soha nem tanulhattam rossz káderlapommal, de érettségi után lehettem betanított és segédmunkás az OZALID és a budapesti Csokoládégyárban. Éjszakai műszakban pedig havat lapátoltam a Gellért szálló előtt, mert az éjszakai hólapátolásért 70 forinttal többet fizettek, és soha nem átkoztam a sorsot és nem nyavajogtam javaink elzabrálása miatt Igyekeztem sok munkával sorsomon javítani,mert Nagyszüleim arra oktattak,hogy nem a munka a szégyen, hanem ha egészségesen szegény vagy. üdv.VERMIX
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!