Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Benne lennél egy újabb fülkefo...

Benne lennél egy újabb fülkeforradalomban?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok, hogy nyílvánítsuk ki nemtetszésünket: mindenki adjon le érvénytelen szavazatot vagy ne is menjünk el szavazni legközelebb.

Van értelme? Szerintem semmi. Én már nem tudnék választani, mert mindegyik csalódást okozott. LMP: egy új szadesz. Jobbik: idióták

2011. jún. 5. 15:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
88%

Na az hogy valaki négy évente kétszer nem képes negyed órát raszánni az életéből, azt nem bírom megérteni. Ezért tart itt ez az ország, miattuk IS van kétharmad.

Meg kéne érteni, hogy a szavazat nem "jutalomfalatka" a "jó kiskutyának", és nem sűl el jól az, ha elégedetlen vagyok akkor megtartom!

A jelenlegi helyzetért sok felelős van:

1. a Fidesz, mert folyamatosan visszaél a kapott hatalommal

2. a szocik, mert elvesztették a választást (nem a fidesz nyert, hanem a szocik vesztették el!)

3. a nemszavazók, mert az ő bázisukkal shoha nem lett volna kétharmad, és nem összpontosult volna ekkora hatalom egyszerre egy párt kezébe, így nem tudtak volna vissazélni vele.

Lehet haragudni a politikusokra, de négy évente mi mondjuk meg, hogy kik legyenek, és akik akkor gyerekként duzzognak, azok szerintem fogják be egész ciklusban!

Van egy olyan selytésem hogy durván le leszek pontozva, de szerintem ez az igazság...

2011. jún. 25. 09:45
 12/13 A kérdező kommentje:

Én nem hiszek már abban, hogy itt valami hatalma lenne a népnek. Az egész egy képmutatás, nincs igaz demokrácia és szavazásnál már majdnem mindegy kire ikszelsz. Tehát a dolgok megváltoztatásának törvényes megvalósítási lehetőségei elfogytak, már csak az nép kirohanása tud változtatni a helyzeten.

Az utolsónak csak az üzenném, hogy a j-ly szabályokat nézze meg.

2011. jún. 25. 18:46
 13/13 anonim ***** válasza:

(Sejtés - ezt tudtam is, de hibáztam, így jogos a helyreigazítás. Kár, hogy csak a helyesírást minősítetted, érvemhez nem szóltál hozzá, nem tudtál hozzászólni, kedves Kérdező.)

Az, hogy a demokrácia látszólagos és egyre látszólagosabb én is tapasztalom. A kétharmad előtt azért nem így volt.

Mégis rengetegen nem mentek szavazni ezzel a kifogással.

A kétharmaddal azonban a demokráciát csonkítják folyamatosan.

- média

- emberi jogok, megfélemlítések (egzisztencia, kriminalizálás...)

-választási szabályok totális átalakítása

stb.

Kérdés, tehát

mi magunk is lemondunk a maradék demokráciáról, és alávetjük magunkat a "királyságnak", vagy - ha itt az ideje - felemeljük a szavunkat, és olyan hangosan szólunk, ahogy csak lehet.

Persze nem garantált a siker, de elmondhatod, hogy amit tehettél megtettél.

Kérdés. hogy mi a teendő, ha nehéz az élet:

a) belefeküdni a koporsóba és nyafizva várni a halált és lenézni azt aki küzd: "hát az megérdemli"

b) vagy megtenni mindent a túlélésért, az élet megkönnyítéséért

"Lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés..."

2011. jún. 26. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!