Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Bajnai: Ha nem akarsz fizetni...

Bajnai: Ha nem akarsz fizetni ingatlanadót, cseréld kisebbre a lakásod, mert nagyobban laksz, mint amire jogosult lennél. Ez milyen kijelentés?

Figyelt kérdés
2009. máj. 13. 11:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%
Bajai nem szószerint ezt mondta, de így is értelmezhető. Elég durván hangzott, és engem is felháborított. Nem is értem, miért mitatná a jövedelmet az indatlan értéke. Ha valaki félre teszi, befekteti a munkával keresett adózott jövedelmét, annak miért kell többet adóznia annál aki feléli azt.
2009. máj. 13. 11:33
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

"Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani."

Így hangzott pontosan.

"Pontatlanul fogalmaztam, olyanokat is megbántottam, akiknek nem szántam ezt a nyilatkozatot, és akiket nem akartam megbántani, sajnálom."

Így próbált korrigálni ma. Ha másnap korrigálni kell egy kijelentést, akkor milyenek a számítások az adóemelések kapcsán? Már most kezdenek megdőlni a számítások. Kósa úr szavaival élve továbbra is a vizet gereblyézik.

2009. máj. 13. 11:49
 3/23 anonim ***** válasza:
90%
Én csak egyet nem értek! Amikor megveszek egy házat/lakást fizetnem kell kommunális adót.Minden hónapban fizetek közös költséget amiben van adó is.Fizetem a számlákat(vízdíj,csatorna díj,fűtés) amibe szintén van adó...Miért kell ezek után fizetnem még ingatlanadót is? Azért kíváncsi leszek,hogy PL: a politikusoknak mennyit kell fizetni, hisz a legtöbbnek több milliós értékű az ingatlanja...(van egy olyan érzésem,hogy ők ennél is mentességet élvezhetnek csak tudnám miért...)
2009. máj. 13. 12:04
 4/23 anonim ***** válasza:
84%

egyetlen megszerezhető dolog maradt még (a víz mellett)

a kisemberek magántulajdona. Most ezt akarják megszerezni. Jó is lenne, 2 millió bérlő mondjuk, milyen szép bérleti díjakat fizethetne... S emelheted, amikor indokolja a soron levő válság.Legbiztosabb bevétel. Már évek óta sírnak, hogy külföldön nem így van ám, nincs ám saját háza az embereknek, szépen bérelnek, ahogy kell.

Ezzel lesz a magyarság végleg beolvasztva. Szabadokból bérletfizető kiszolgáltatottak, ezer év után beteljesedik a beolvasztás.

Mit vertük magunkat '48-ban, nem értem.

2009. máj. 13. 12:20
 5/23 anonim ***** válasza:
92%

Ez egy gazdasági blog. Nem kell vele egyetérteni, de el lehet gondolkozni azon, amit ír. Én is ismertem minimálbéres vállalkozót, nagy dumával, nagy autóval és nagy házzal. (Nem is kedveltem.)

[link]

Én inkább attól félek, hogy akik igazán gazdagok, azok majd elintézik, hogy az ingatlanuk értékén egy nullával kevesebb szerepeljen.

2009. máj. 13. 13:01
 6/23 A kérdező kommentje:
Az ingatlan értéke meg attól függ ugye, hogy adózni kell utána, vagy bankkölcsönhöz kell felértékeltetni. Érdekes,hogy ez a két összeg soha nem azonos.
2009. máj. 13. 13:11
 7/23 anonim ***** válasza:
95%

Nem eszik olyan forrón a kását! Még le is szavazhatják, sőt az államfő is megtagadhatja (normakonttroll, AB, stb.) az ellenjegyzését, csak már olyan régen riogatnak vele, hogy előbb-utóbb csak sikerül.

Tudjátok mi benne a legnagyobb huncutság? (Túl azon, hogy nonszensz és tisztára a hűbérúri kilencedre meg tizedre emlékeztet.)

NEM LESZ RÁ EGY EGYSÉGES MÉRŐSZÁM.

Hogyan határozzák meg az ingatlanok értékét?

- Övezetekre osztják az országot és a településeket?

- Azon belül egy légből kapott értékbecslés vagy adás-vételi szerződések konkrét adatai alapján generált minta lesz a forgalmi érték?

- A felértékelés mennyire lesz hiteles és értékálló???

- Mennyire mentesül majd ez a felértékelési tevékenység a korrupciótól? Ugye egy újabb korrupciós lehetőség születik?!?

2009. máj. 13. 14:02
 8/23 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván nem fogják a házakat, lakásokat egyesével felértékelni, mert az többet vinne el mint a bevétel.

Minimálbéres nagymenő vállalkozóról meg annyit, hogy tényleg nem kevés ilyen van. Namost miattuk megbüntetni mindenkit az kollektív felelősségre vonás, ami a második világháború óta nem szimpi senkinek. Az olyanokra rá kell ereszteni egy vagyonosodási vizsgálatot és szarrá büntetni amelyik csalt. Nem fogom őket sajnálni. Illetve ha mindenáron vagyonadót szeretnénk, akkor legyen mondjuk a 30millió feletti ingatlanokra. De ezt nem fogják meglépni, mert ugye mi jogon 30 millió? Miért nem 29? Miért nem 32? Meg ugye rengeteg (zseb)bevétel kiesése lenne. Kedves újdonsült miniszterelnökünk 1 hónap után már pofátlanul az emberek arcába hazudozik. Hogy ő nem úgy értette. Meg ő csak... Most akkor egy Egyenes beszéd című műsorban nem lehet egyenesen beszélni?

2009. máj. 13. 14:46
 9/23 anonim ***** válasza:
86%
Azt figyeltem meg hogy a politikusok nem nagyon figyelnek oda arra akinek úgy alig van pénze. Bajnainak ez a beszólása egy kicsitt sokkolt. Eleve az embereknek lakásra sincs pénzük és ha elköltöznek ugyanannyi rezsit kell fizetniük majdnem minden esetben. Meg itt vannak a megszorítások. Megint kik fognak szívni?? A közalkalmazottak, nyugdíjasok. Csak azt nem értem hogy ha van 2-3 millió munkavállaló Magyarországon akkor mért a 700.000. közszférában dolgozót kell kizsebelni? Ha a politikusok lemondanának a jutalmaikról meg egyéb olyan juttatásukról amit egyébként nem érdemelnek meg akkor lehet hogy maradna valami az Állam Kincstárban. Meg nem a közalkalmazottakat kéne adóztatni hanem a sok milliárdost akikből van pár ebben az országban.
2009. máj. 13. 14:49
 10/23 anonim ***** válasza:
92%
Tévedésben élsz. Nem csak a közalkalmazottak és nyugdíjasok fognak szívni, hanem mellettük mindenki aki dolgozik. Megnyugtatlak, hogy a befagyasztott, tehát nem emelt bérével(nyugdíjával) sok közalkalmazott(+nyugdíjas) még jobban is jár. Nem kevés hely CSÖKKENTETTÉK a fizetéseket.
2009. máj. 13. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!