Jobboldal vagy baloldal?
1. válaszoló:
Régen volt ilyen. Szentkorona-tannak hívták. Azt hiszem.
A kérdésre:
Nem oldalakon kell gondolkozni, hanem azt kell nézni, hogy ki mit csinált az elmúlt években. Azonnal rájövünk, hogy nem sok jó és hasznosat.
Mi a megoldás?
Talán több kis pártot kellene a parlamentbe juttatni. Nem tudom.
Milyen pártok közül lehet választani? Van egyáltalán olyan párt, aki nekünk akar jót, és nem csak megtömni a zsebét?
A pártoskodás a nemzet megrontója. Nem volt hülye Széchenyi, látjuk mi van most.
Valamilyen módon politikai elitet kellene cserélni. Csak ez a mostani nagyon ragaszkodik hozzánk. Hogyan tudnánk a leghatékonyabban megszabadulni egy ilyen kártevőtől?
Nem a pártokráciának kell összefognia. Miért is várjátok el tőlük?
Nekünk kell összefognunk, és valamilyen megoldást találni.
Valakinek egységessé kellene kovácsolnia a nemzetet. Mert az elmúlt esztendőkben a nemzetet néppé gyalázták...
08:49-es: bocs, de a "nemzet"-re mindig harapok. Ez annyiból tényleg nem szerencsés szerintem, hogy ma már rengeteg olyan ember van itt, aki így vagy úgy, de keverék. Én pl. a magyarral együtt négy nemzetiségről tudok az őseim között, mindössze 2-3 generáción belül. Mi lehetett akkor a múltban... Szóval lényeg az, hogy bár itt nőttem fel és a magyar lett az anyanyelvem, az életemet és "jellegzetességeimet" mégis számos más náció tagjainak is köszönhetem. Most akkor én nem vagyok magyar, netán? Vagy a feleségem, aki szintén 3 nemzet keveréke? Vagy az a cigány leányzó, akit az egyetemről(!) van szerencsém ismerni, nagyon kedves, eszes, stb., szintén magyar anyanyelvvel, és a származása ellenére szintén abszolút alkotó személyiség? Vagy azok a sárga, ferde szemű emberek, akik már itt születtek, magyarok közt nőttek fel, és ha az anyanyelvük még nem is egyértelműen magyar, a gyermekeiké már jó eséllyel az lesz...?
A 21. században élünk... a "nemzet" fogalma mára annyiból már tényleg elavult, hogy leginkább fakultatívvá, egyéni választás kérdésévé vált, részben a fent említett keveredések nyomán, részben meg amiatt is, hogy még egy színmagyar születésű illető sem fogja feltétlenül ténylegesen magáénak érezni a magyar kultúrát, mert jobban megfogja mondjuk az orosz vagy a német. Akkor ő se magyar?
Szóval szerintem ez nagyon nem számít. Sokkal inkább számít az, hogy származásától függetlenül akar-e tenni valaki azért a helyért, ahol él, hajlandó-e a szabályokat betartva, a közösség részeként élni, dolgozni, és alkotni. Mert ha igen, akkor még akkor is sokkal többre megyünk vele, ha amúgy fekete a bőre, mint egy olyan nagymagyarral, aki viszont minden alkalmat megragad a sunnyogásra.
A nemzetet tehát nem "gyalázták" néppé, hanem egyszerűen értelmét vesztette, mint fogalom (és igazából már a honfoglaló törzsek korában se nagyon volt értelme, mivel azok közül is több máshonnan verbuválódott, plusz letelepedéskor asszimiláltuk az avarokat, és később is folyamatosan keveredtünk mindenkivel, aki erre járt).
Nincsen jelentősége a bal-vagy jobboldali megnevezéseknek, abba az irányba kell haladni ami neked személy szerint szimpatikus.
Lehet bal és lehet jobboldali ember is gazember, de lehet tisztességes is. A politikusok tetteit kell nézni és az alapján dönteni, hogy kire szavazol, nem az alapján, hogy saját magukat milyen oldalinak tartják.
Én ma a jobboldalnak nevezett irányba haladnék mert a mai magyar balnak nevezett oldal lejáratta magát rendesen.
Balra, a jobboldal segítségével.
Nem viccnek szántam wikipédia:A baloldal a modern politikai eszmék azon csoportja, melyeknek jellemzője, hogy nagy súlyt fektetnek a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására és az általános (szociális) jogokra...A baloldali irányzatok általában támogatják a nagyobb állami szerepvállalást és az egyenlőségre törekvést és a kulturális sokszínűséget. Ezt a "jobboldal" segítségével hamarabb elérjük ma Magyarországon.
"új politikai elit kéne ide, az nem működik hogy amit az egyik felépít 4 év alatt, azt a másik lerombolja fél alatt és fordítva. Így nem lehet haladni."
Ez nem a politikai elit hibája, hogy amit az egyik felépít a másik lerombolja. A nép hibája, mert sok ember a rosszabbikra szavazott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!