Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Jobboldal vagy baloldal?

Jobboldal vagy baloldal?

Figyelt kérdés
Melyik irányban szeretnél haladni?
2009. márc. 18. 21:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
57%

1. válaszoló:

Régen volt ilyen. Szentkorona-tannak hívták. Azt hiszem.

A kérdésre:

Nem oldalakon kell gondolkozni, hanem azt kell nézni, hogy ki mit csinált az elmúlt években. Azonnal rájövünk, hogy nem sok jó és hasznosat.

Mi a megoldás?

Talán több kis pártot kellene a parlamentbe juttatni. Nem tudom.

Milyen pártok közül lehet választani? Van egyáltalán olyan párt, aki nekünk akar jót, és nem csak megtömni a zsebét?

A pártoskodás a nemzet megrontója. Nem volt hülye Széchenyi, látjuk mi van most.

Valamilyen módon politikai elitet kellene cserélni. Csak ez a mostani nagyon ragaszkodik hozzánk. Hogyan tudnánk a leghatékonyabban megszabadulni egy ilyen kártevőtől?

2009. márc. 19. 08:47
 12/21 anonim ***** válasza:
73%

Nem a pártokráciának kell összefognia. Miért is várjátok el tőlük?

Nekünk kell összefognunk, és valamilyen megoldást találni.

Valakinek egységessé kellene kovácsolnia a nemzetet. Mert az elmúlt esztendőkben a nemzetet néppé gyalázták...

2009. márc. 19. 08:49
 13/21 anonim ***** válasza:
73%

08:49-es: bocs, de a "nemzet"-re mindig harapok. Ez annyiból tényleg nem szerencsés szerintem, hogy ma már rengeteg olyan ember van itt, aki így vagy úgy, de keverék. Én pl. a magyarral együtt négy nemzetiségről tudok az őseim között, mindössze 2-3 generáción belül. Mi lehetett akkor a múltban... Szóval lényeg az, hogy bár itt nőttem fel és a magyar lett az anyanyelvem, az életemet és "jellegzetességeimet" mégis számos más náció tagjainak is köszönhetem. Most akkor én nem vagyok magyar, netán? Vagy a feleségem, aki szintén 3 nemzet keveréke? Vagy az a cigány leányzó, akit az egyetemről(!) van szerencsém ismerni, nagyon kedves, eszes, stb., szintén magyar anyanyelvvel, és a származása ellenére szintén abszolút alkotó személyiség? Vagy azok a sárga, ferde szemű emberek, akik már itt születtek, magyarok közt nőttek fel, és ha az anyanyelvük még nem is egyértelműen magyar, a gyermekeiké már jó eséllyel az lesz...?

A 21. században élünk... a "nemzet" fogalma mára annyiból már tényleg elavult, hogy leginkább fakultatívvá, egyéni választás kérdésévé vált, részben a fent említett keveredések nyomán, részben meg amiatt is, hogy még egy színmagyar születésű illető sem fogja feltétlenül ténylegesen magáénak érezni a magyar kultúrát, mert jobban megfogja mondjuk az orosz vagy a német. Akkor ő se magyar?

Szóval szerintem ez nagyon nem számít. Sokkal inkább számít az, hogy származásától függetlenül akar-e tenni valaki azért a helyért, ahol él, hajlandó-e a szabályokat betartva, a közösség részeként élni, dolgozni, és alkotni. Mert ha igen, akkor még akkor is sokkal többre megyünk vele, ha amúgy fekete a bőre, mint egy olyan nagymagyarral, aki viszont minden alkalmat megragad a sunnyogásra.

A nemzetet tehát nem "gyalázták" néppé, hanem egyszerűen értelmét vesztette, mint fogalom (és igazából már a honfoglaló törzsek korában se nagyon volt értelme, mivel azok közül is több máshonnan verbuválódott, plusz letelepedéskor asszimiláltuk az avarokat, és később is folyamatosan keveredtünk mindenkivel, aki erre járt).

2009. márc. 19. 09:19
 14/21 A kérdező kommentje:
Mi a véleményetek a Jobbikról?
2009. márc. 19. 11:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen jelentősége a bal-vagy jobboldali megnevezéseknek, abba az irányba kell haladni ami neked személy szerint szimpatikus.

Lehet bal és lehet jobboldali ember is gazember, de lehet tisztességes is. A politikusok tetteit kell nézni és az alapján dönteni, hogy kire szavazol, nem az alapján, hogy saját magukat milyen oldalinak tartják.

Én ma a jobboldalnak nevezett irányba haladnék mert a mai magyar balnak nevezett oldal lejáratta magát rendesen.

2009. márc. 19. 13:21
 16/21 anonim ***** válasza:
09:19-es vagyok újra. Az új kérdést illetően: a Jobbikkal épp az a bajom, hogy szembe mennek a 09:19-nél vázolt tényekkel. Amúgy én is úgy vélem, hogy ideje lenne már egy kis vérfrissítésnek "odafenn", még akár velük is, csak ne kerüljenek túlságosan előtérbe.
2009. márc. 19. 14:29
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

Balra, a jobboldal segítségével.

Nem viccnek szántam wikipédia:A baloldal a modern politikai eszmék azon csoportja, melyeknek jellemzője, hogy nagy súlyt fektetnek a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására és az általános (szociális) jogokra...A baloldali irányzatok általában támogatják a nagyobb állami szerepvállalást és az egyenlőségre törekvést és a kulturális sokszínűséget. Ezt a "jobboldal" segítségével hamarabb elérjük ma Magyarországon.

2009. márc. 19. 16:57
 18/21 A kérdező kommentje:
Igen, csak a probléma az, legalábbis én úgy látom, hogy a baloldali vezetés nem kér a jobbik segítségéből.
2009. márc. 20. 07:29
 19/21 anonim ***** válasza:

"új politikai elit kéne ide, az nem működik hogy amit az egyik felépít 4 év alatt, azt a másik lerombolja fél alatt és fordítva. Így nem lehet haladni."

Ez nem a politikai elit hibája, hogy amit az egyik felépít a másik lerombolja. A nép hibája, mert sok ember a rosszabbikra szavazott.

2009. márc. 20. 16:33
 20/21 anonim ***** válasza:
Nagy szükség lesz a Jobbikra, hogy egy kicsit erősebben noszogassa a Fideszt a következő etapban, meg hogy hozzá képest a Fidesz pontosabban be tudja pozicionálni magát a politikai palettán. Ugyanis ezt a - mindig farkast kiálltó - mszp alaposan szétkente, amikor a nemzet szót a náci szóval próbálta összemosni.
2009. márc. 28. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!