Lehetséges hogy 2014-ben a jobbik nyeri a választásokat?
Figyelt kérdés
legutóbb az mszp jól elcseszett mindent, most a fidesz folytatja amit az mszp elkezdett, még mindig ennek a két pártnak adjátok meg a sokadik esélyt, vagy szavaztok végre a jobbikra?2011. máj. 14. 21:56
31/49 anonim válasza:
A Jobbikkal az a baj, hogy olyan mértékben paranoiásak, és üldözési mániásak, hogy észre sem veszik, hogy saját magukból csinálnak hülyét. Én is voltam jobbik szimpatizáns, egy kicsit még kampányoltam is nekik. Erre neki esnek a Fidesznek? Mire volt az jó? Ők is pontosan tudták, hogy az emberek le akarják váltani az MSZP-t. Én nem kockáztattam, Fidesz-Fidesz-t húztam. 2002-ben már ráfutottunk erre, 2006-ban szintén. Még egyszer nem akarták elkövetni ugyanazt a hibát a jobboldali emberek. Ezért bukott ekkorát a Jobbik. Ha azt kommunikálták volna, hogy bár nem értenek egyet, de a Fidesszel képesek lennének akár együtt is dolgozni, akkor simán 20-30%-on lennének. Nem azt reklámozni, hogy csak Ők az okosak, mindenki más meg szar... Hogy jönnek Ők ehhez? Aztán meg az alelnök szupermen ruhát osztogat, meg hasonlók... Nevetséges. Ezzel felnőtt, értelmes, felelősségteljes embereket nem győznek meg. Az Én szememben saját magukat járatták le. Még a Fidesz is nehezen hoz össze egy kormányzásra való normális embert, akkor a jobbik mit tudna felmutatni?
32/49 anonim válasza:
10:27 Akkor most ki is járat le kit? :)
33/49 anonim válasza:
Van hasonlóság a Jobbik (pontosabban a Gárda) és a Nyilasok közt, de ez leginkább formaiságoknak nyilvánul meg. Az vitathatatlan tény, hogy a Jobbik, sem más hasonló szervezet a magyar, tisztességes embert nem fogja bántani! Aki tisztességes, nem lop, nem csal stb, ahhoz soha egy rossz szavuk sem lesz. Aki bűnöző, meg élősködő, azt meg amúgy is le kell állítani. És eddig nem értettek a szép szóból. Akkor megmondják nekik csúnyán. Kell ez a bűnöző bandának...
34/49 anonim válasza:
"Az vitathatatlan tény, hogy a Jobbik, sem más hasonló szervezet a magyar, tisztességes embert nem fogja bántani! Aki tisztességes, nem lop, nem csal stb, ahhoz soha egy rossz szavuk sem lesz. "
Mint ahogy a nyilasok sem bántottak egyetlen tisztességes embert sem... Hihetetlen, hogy egyesek mennyire naivan és bárgyú módon hisznek az elképzelt mesevilágukban.
35/49 anonim válasza:
A Jobbik az életben nem fog kormányra kerülni, meg is mondom miért. Azt esélytelennek találom, hogy valaha egy párt is 50% fölötti eredményt érjen el, főleg nem egy olyan, amelyik 2011-ben 17%-on áll. Koalícióra viszont senki nem fog lépni velük, épp azért amiért a kettővel előbbi válaszoló írta: mindenkit elmarnak maguk mellől mindenkit, pedig a politikában szükség van szövetségesekre, mert egyedül csak nagyon ritkán boldogul az ember. Másrészt ha jól tudom, az új választási rendszerben nagyobb hangsúly lesz az egyéni képviselőkön, az pedig kizárt, hogy esetleg egyes kritikus borsodi területek kivételével nyerni tudjanak akár Budapesten, akár a Dunántúlon. Az emberek többsége szerencsére nem érzi annyira a cigányproblémát, pedig a Jobbik csak erre apellál, gazdasági programjukról csak akkor értesül az ember, ha elolvassa a programjukat (az pedig nem az átlag választó ismérve). Szóval egy-két egyéni helyen kívűl maximum az országos listában bízhatnak (a területi ugyebár megszűnik, ami még egy ok arra, hogy kispártok nem fognak könnyen a hatalom közelébe kerülni), de csak listás helyekkel szinte biztos, hogy nem fognak abszolút többséget szerezni.
36/49 anonim válasza:
Bocs, nem kettővel előbbi, hanem néggyel.
37/49 anonim válasza:
Persze, hogy lehetséges. Én remélem is.
38/49 anonim válasza:
"sem más hasonló szervezet a magyar, tisztességes embert nem fogja bántani!"
Csak az a baj, hogy ők felhatalmazzák magukat arra, hogy eldöntsék, ki tisztességes és ki nem. Kijelentik, hogy aki zsidó az nem lehet tisztességes, a birkanép pedig éljenezni fog nekik. Már volt ilyenre példa a történelemben.
39/49 anonim válasza:
"Ha a terror egyszer elszabadul, onnan már nem az számít, hogy ki a tisztességes, hanem az, hogy vele vagy-e, vagy ellene. Ha vele, akkor feláldozhatod magadban az EMBERT, ha ellene, akkor már nem vagy tisztességes."
40/49 anonim válasza:
Arra reálisan elég kevés esély van, hogy 2014-ben önmagában kormánytöbbséget szerez. Még arra is, hogy első legyen. Azt azonban egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy kormánypárt legyen. Először is kérdés, hogy a mostani pártokhoz képest jelenik-e meg egy ötödik.(Fideszt és Kdnp-t egynek vettem.)Induljunk ki abból, hogy nem, és 2014-ben is alapvetően a mostani négy párt lesz lényeges szereplő, ezek fognak bejutni a Parlamentbe. Na mármost ha a Fidesz így folytatja, akkor bár talán az első helyet még meg fogja tartani, de a kormánytöbbséget nem. Az MSZP-vel nem fog koalíciót kötni, az egyértelmű. És akkor itt jön a kérdés, hogy az LMP-vel fog, vagy a Jobbikkal. Valamelyikkel muszáj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!