Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ön tagja a kommunista pártnak?

Ön tagja a kommunista pártnak?

Figyelt kérdés

2011. márc. 19. 17:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
Közben beszállt Pedro is. Nem neked szántam a választ, de gondolom ez egyértelmű. Valami titokzatos emberrel állunk szemben, bár mivel egyetemista, valószínű hogy csak részeg.
2011. márc. 20. 23:52
 42/64 anonim ***** válasza:
80%
De imádom az ilyen nagyokos, fölényeskedő, büfé-ruhatár szakos egyetemistákat, mint ez a 23:24-es. Nem kell vele foglalkozni, méreten aluli.
2011. márc. 21. 00:03
 43/64 anonim ***** válasza:
83%

Igen, igazatok van... Tudom. Csak az a baj, hogy az ilyen ökrök miatt ítélnek meg embereket helytelenül, mert ezek ennek, vagy annak állítják be magukat, pedig KÖSZÖNŐ VISZONYBAN SINCSENEK azokkal az elvekkel, amikre hivatkoznak.

És ez engem irritál. Tudom, ő pedig pont ezt akarja. Na hát legyen boldog, sikerült neki!

Pedro

2011. márc. 21. 00:21
 44/64 anonim ***** válasza:
Kedves Pedro! Tévedsz, ha célom mások irritálása lett volna. Csupán leírtam, mit gondolok bizonyos pártpolitikai folyamatokról, mit gondolok liberalizmusról, konzervativizmusról. Egyébként közben küldtem neked e-mail-t, amelyben kérlek, írd le, mit jelent számodra a liberalizmus. Az e-mail-ben leírtam, hogy mint egységes világképről- ami ugye a liberalizmusra a konzervativizmussal szemben jellemző- a liberalizmusról te mit gondolsz.
2011. márc. 21. 00:27
 45/64 anonim ***** válasza:
Tehát kíváncsi vagyok, ha nem egyet nemértés áll fenn közöttünk, melyikünk téved ideológiai kérdésekben. Leírtam az e-mailben összefoglalva, szerintem mi a liberalizmus. Kérlek, foglald össze te is, mi számodra. Előre is köszönöm.
2011. márc. 21. 00:28
 46/64 anonim ***** válasza:
81%
Igazad van Theroux, csak bosszantó. Pedig nyugis ember vagyok, még ha az írásaim olykor kemények is. Én soha nem érvelek mint te, hanem rávilágítok az élet dolgaira, elsősorban a munkára. Azt megteszed te helyettem.
2011. márc. 21. 00:36
 47/64 anonim ***** válasza:
89%

Ha már megkérdezted, leírom.

Számomra a liberalizmus az EGYÉN szabadságát jelenti. Lényege, hogy mindent szabad, ami másoknak nem árt. Beletartozik a szólás-, gyülekezési-, sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság, a munkához való jog, stb...

Ugyanakkor vallom, hogy pontosan a másoknak okozott kár elkerülése miatt szükség van bizonyos társadalmi korlátokra (amelyek élesen megkülönböztetik a liberalizmust szintén az egyéni szabadságot hangoztató anarchistáktól).

Nagyon sok téves nézettel (és veled is) szemben a liberalizmus NEM VETI EL a hierarchiát. Sőt, az egyén boldogulási törekvése, képességeinek szabad kihasználása együtt jár azzal, hogy vagyoni-, és társadalmi különbségek alakulnak ki. Ez természetes folyamat, s ez a piacgazdaság (egyik) alapfeltétele is.

Ráadásul - ahogy írtam is - én kifejezetten Óliberálisnak vallom magam, ami összesen csak annyit takar, hogy eléggé elzárkózom az olyan dolgoktól, mint drogliberalizáció, a szociális biztonság csökkentése, a gazdagabb rétegek előnyben részesítése (pl. egységes adókulcs), stb.

Tehát a hagyományos liberalizmustól inkább a konzervativizmus felé hajlok el, mintsem a neoliberalizmus irányába.

Részletesebben is ki lehetne fejteni, de erre most sem időm (megyek aludni), sem kedvem (megyek aludni) nincsen.

Pedro

2011. márc. 21. 01:03
 48/64 anonim ***** válasza:

Én a Dzsucse híve vagyok.

Éljen soká Kedves Vezetőnk! :D

2011. márc. 21. 10:15
 49/64 anonim ***** válasza:
56%

Na érdekes, beszabadult ide egy MSZP szimpatizáns is .

Egyet kérdeznék!

Az MSZP mitől baloldali? Attól, hogy ésszerűtlen reformokkal a saját korrupciós mutyijaikra költötték el az adófizetők pénzét, és az EU támogatásokat? Attól, hogy szövetségre léptek a neoliberális SZDSZ-el, a legfontosabb tárcákat átengedve nekik? Értem én, hogy szerinted a jelenlegi politikai palettán nincs más alternatíva, na de azért ennyire vaknak lenni!

Én mindig hangoztatom, hogy baloldali vagyok de NEM MSZP-s! Ők majmolják a baloldalt és oroszlánrészük van abban, hogy a Fidesz-KDNP ilyen mértékű többséget szerzett, továbbá a szélsőségek ilyen mértékű megerősödése is jórészt az ő számlájukra írható. Mint még oly sok minden. Gyakorlatilag 20 évvel visszavetették a baloldali értékeket és eredményeket! Ezek után te még támogatod őket? Inkább alapíts új pártot!

Mindent ne kenj a fideszre, mert úgysem lenne igazad.

"büfé-ruhatár szakos egyetemistákat, mint ez a 23:24-es. Nem kell vele foglalkozni, méreten aluli."

Ez azért kissé gyenge volt, szerintem. Érvelésnek meg pláne az.

2011. márc. 21. 14:28
 50/64 anonim ***** válasza:
94%

Ja és azt kihagytam,hogy ha már rendszert váltottunk, akkor az egykori funkcionáriusok miért ülhettek(nek) még mindig a parlamentben? Milyen jogon mentették át a hatalmukat? Miért maradt el a rendszerváltás? Hogy aztán később egy liberálisból átvedlett nemzetieskedő párt átvegye a hatalmat és kijelenthesse, hogy ő fülkeforradalmat csinált?

Komolyan elhiszed, hogy az egykori reformkommunisták valóban jobbá akarták tenni ezt az országot? Ennyire nem lehetsz naív! az oké, hogy Kádárék alatt legalább nem kellet éhen halni és volt lakása mindenkinek, de hát a rendszerváltással ezt is vállaltuk, hogy a szociálisan elmaradott rétegnek is kínálunk lehetőséget. Csak az a baj, hogy ez nem jött be, mert az uraknak inkább lopni támadt kedvük (mindegyik párt) és elprivatizálni mindent,ami még használható és értékes volt ebben az országban!

Ma az MSZP nem más, mint egy handabandázó korrupt párt, mely kétségbeesetten próbál támaszkodni a megmaradt nyugdíjasaira és az ilyen naívákra, mint te!

Új baloldal kellene ide! Egy igazi baloldal. Akkor talán nem hinné azt lassan minden második fiatal, hogy az erőszak és a "rendpártiság" a nyerő!

2011. márc. 21. 14:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!