Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményed arról választó...

Mi a véleményed arról választójogi módosítási javaslatról, amely a 18 év alatti gyermeket nevelő családok felnőtt tagjait juttatná gyermekenként egy plusz szavazathoz?

Figyelt kérdés

Vagyis: egy 6 tagú család 6 szavazatot ér, még ha ebből csak 2 nagykorú, akkor is.

Mondhatni egy nagykorú, aki négy gyereket nevel, 5 szavazatot ér.

Igazságosnak tartanád?

[link]

Mindez nem az én agyszüleményem, akár meg is valósulhat.

2011. febr. 11. 16:57
1 2 3
 21/27 ekeke ***** válasza:

Aki mindent megkap, és semmit sem ad, az nem egyenlő azzal, aki ad. Te hiszel a demokrácia vallásában?

Ne mélypontozz le senkit, míg egy kérdő vagy kijelentő mondatot se tudsz összeépíteni.

2011. márc. 11. 07:47
 22/27 anonim ***** válasza:
Te pedig ne követelőzz!
2011. márc. 11. 09:15
 23/27 anonim ***** válasza:
Szellemi nyomorék. Ez jó szó rád. Aki azt hiszi értékesebb ember a másiknál, mert több gyereke van, az egy szellemi nyomorék.
2011. márc. 11. 15:49
 24/27 anonim ***** válasza:

"Fogyatékkal éltek, és ezt is nekem kell kifizetni?"

- Nem, nem "ezt is neked kell", hanem "ezt neked is kell". Nem mindegy. A fogyatékkal élőket minden civilizált országban támogatják, nálunk is. És igen, az adóddal nagyon helyesen te is hozzájárulsz ehhez.

"Egy ember élettartama átlagosan 65 év. Azaz ha minden egyes emberre élete folyamán legalább egy utód nem jut, akkor megszűnik a folytonosság."

- A két mondatnak mi köze van egymáshoz???

"A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy párnak majdnem három gyermeke kell hogy legyen, belevéve a baleseteket, betegségeket, etc."

- Én négy gyermeket neveltem fel. Akkor most jó fiú vagyok?

"Ha te megszülettél, felnevelkedtél, az súlyos tízmilliókban mérhető költség egy államnak."

- Igen. De azért a szüleim zsebét is igyekeztem megterhelni.

"Valószínűleg értelmi nehézségeid vannak, ha feltételezed, hogy egy képzett, munkára kész fiatal csak úgy a mennyből lehullik."

- Semmi ilyet nem hiszek, pontosan tudom, hogy a gólya hozza őket.

"A rendszer pedig úgy működik,"

- Na mesélj... :-)

"hogy a nagyszüleid güriztek ÉS megcsinálták a szüleidet, miután ők is güriztek és megcsináltak téged."

- Már bocsáss meg, de ez szigorúan magánügy. Semmi közöd hozzá!

"Nyilván nem gondoltad, hogy felnősz, és azt mondod: nekem nincs kedvem ehhez, én itt sem vagyok, leszarom."

- Értem, most hálásnak kell lennem...

"Vagy odamész az öregedhez, és pofánköpöd: de egy fos vagy te, te konzervatív, elavult ősgyík, hogy ideszartatok minket erre a világra!!!"

- Hát nem tudom, te hogy szoktad köszönteni szüleidet, én az enyémeket nem így. Bár tényleg kicsit konzervatívak, legalábbis az én ízlésemhez képest, de ennél én sokkal jobban szeretem és tisztelem őket.

"A faszé nem buliztatok, drogoztatok, és mentetek ki USÁba! Ti hülyék!"

- Buliztak, ittak (drog még nem nagyon volt), és az USÁ-ban is jártak. Aztán visszajöttek. Én is jártam. És én is visszajöttem. Most akkor mi is van?

"Nyilván úgy gondolod, hogy egy befektetés arra való, hogy csak úgy kidobják a kukába."

- Hát ha TE vagy az a befektetés, akkor jobban jártunk volna vele...

"Ezzel ekvivalens az, mikor a tisztelt "értelmiség" állami pénzen történt kiképzése végeztével elhúz külföldre és szarik az itthonra."

- Sokféle ember van. Van aki melósként elhúz külföldre és szarik az itthonra. Őket miért nem szidod? Pedig egy hegesztő kiképzése sem két fillér. Meg aztán tudod, van aki itthon marad. Olyan is van, aki diploma után kimegy, szerez még néhány képesítést, tudományos fokozatot, és utána hazajön... Olyan is, aki itthon van, és a száját tépi. Ismétlem, sokféle ember van.

"Teszerinted a belétek rakott sokmilliós költségnek nem lenne kamata? Nem lenne hozama?"

- De. Van is. Itthon vagyok, dolgozom, és a sokszorosát megtermeltem már annak, mint amennyit az állam valaha is rám költött. Akkor most elmehetek külföldre?

"Kár is volt iskolába járatni."

- Hát ahogy nézem neked tényleg nem sokat használt...

"Ezért IGENIS akik felvállalják, hogy fenntartják a folytonosságot, érdemelnek egy plusz szavazatot."

- Meg azok is, akik átlagon felüli minőségben végzik a munkájukat.

- Meg azok is, akik nagy hasznot hozó nemzetközi üzleteket kötnek.

- Meg azok is, akik a Parlamentben egész nap a mi boldogulásunkért cserélgetnek Nokiás dobozokat.

- Meg azok is, akik még soha nem loptak, és nem hazudtak.

- Meg azok is.... satöbbi, satöbbi, satöbbi...

"Nehogy már az ingyenélők szabályozzák be azt, aki a dolgát csinálja!!!"

- Na tisztázzuk, kinek mi is a dolga?

Szerinted a Magyar Tudományos Akadémia elnökének mi is a dolga? És vajon miért is kellene, hogy Kolompár Gáspárnénak TÖBB szavazata legyen, mint neki?

"24 éves korom óta akarok gyereket, belső vágyból. Igen sokáig kerestem azt a nőt, akivel létrejöhet a dolog, nemsoká meglesz az eredmény"

- Gratulálunk. És most akkor több lettél, mint akárki más?

"17 évesen már rendes munkaviszonyom volt, nem lazsáltam, van élettapasztalatom."

- Én meg 26 éves koromig tanultam mint güzü, és azóta is néhány évenként vizsgázom ebből-abból. Mindezt munka mellett. Én sem lazsáltam. És akkor most több vagyok mint akárki más?

"...de ugye nem gondolod, hogy asszonykámnak is güriznie kellene 2-3 gyermek anyjaként, amíg kicsik?"

- Nem, nem.... Az én anyámnak se kellett volna. Csak akkor még nem volt gyes... De valahogy túlélte. Mint ahogy nagyanyám is mind a négy szülését (igen, szép nagy családom van. "Mit csináljak, fussa!" (Hofi)

"És ez az egész azért áll fenn, mert mindenki darabra adózik,"

- Tényleg? Nahát, mondd el gyorsan a felfedezésed egy közgazdásznak, hátha megörül... Nem is értem, hogy erre hogy nem jöttek rá!

"2 gyermek után adnék plusz egy szavazatot, de semmi több. Ezzel a jellemzően gyerekcsinálásból élők nem nyernének semmit."

- Fuj, te rasszista!

"Akár belevenném, hogy HA az egyik dolgozik."

- És ha véletlenül megszűnik a munkahelye, akkor azonnal elveszíti a szavazati jogát is. Hát ez aztán szuper!

Drága jó Ratkó Anna tanulhatott volna tőled. De neki szegénynek csak odáig terjedt, hogy abortusztilalmat, és gyermektelenségi adót vezetett be. Mit mondjak, k.rva nagy sikere volt!

Cenzus szerinti szavazati jog már volt Magyarországon. Például a Bethlen kormány idején (1922-ben) műveltségi cenzushoz kötötték a szavazati jogot. 1947-ben politikai szempontok alapján adták a választójogot. 1949-ben úgy határozták meg, hogy "nem lehet a nép ellensége". Csak 1966 óta van EGYENLŐ választójoga minden nagykorú állampolgárnak, de a választhatók köre még mindig korlátozva volt (a Párt, és a Hazafias Népfront jelöltjeire). Végül ezt 1983-ban oldották fel, és azóta Magyarországon mindenki választó és választható...

Hosszú, és nehéz út vezetett idáig. Nem kellene felrúgni az egészet, mert megint hosszú, és nehéz út lesz eljutni UGYANIDE.

"Te hiszel a demokrácia vallásában?"

- Én igen. Sőt CSAK ABBAN hiszek. És még nagyon sokan vannak vele így. Még szerencse, hogy (többé-kevésbé) azok is, akik az országot vezetik... Mert Isten óvja Magyarországot attól, hogy hozzád hasonlók vezessék!

Pedro

2011. márc. 11. 16:55
 25/27 anonim ***** válasza:

Kedves ekeke !

Ha a Te logikádat követem, akkor a gazdagoknak is járna egy plusz szavazat. Ők még többet tesznek az asztalra.

Tulajdonképpen csak keresgetni kellene, kinek miért kell a plusz szavazat. Azután törvényeket kell hozni milyen opciók alapján lehet ezeket elutasítani. És a dolgok egyre bonyolultabbá válnak. Ebben semmi jó nincs. Ez egy nagy butaság.

Ökörköri

2011. márc. 13. 17:47
 26/27 ekeke ***** válasza:

Azt csináltok, amit akartok. Egyelőre 10% termel és 90% fogyasztja a termékét. Azaz nekem mint termelőnek így is-úgy is be kell fognom a pofám és életem végéig gürizni (ha már nem akarok lopni). Mivel "demokrácia" van, soha senkit nem érdekel, miből, hogyan, milyen hatásfokkal tudok termelni, hanem csak az, hogy NEKI mindene meglegyen. Neki olyannyira JÁR a jólét, hogy az sem foglalkoztatja, hogy egy egész államot adósít el véglegesen.

Demokrácia akkor lenne, ha POLGÁROK szavaznának. Egyelőre a plebs szavaz.

Javaslom a Kazohiniát.

Amúgy meg attól vagyunk emberek, hogy nem egy winchester van az agyunk helyén, tehát nem mindent tudunk pontosan, viszont a kevés tudásból a logika használatával újakat találunk ki. Én pláne ez vagyok: kevés iskola, rengeteg munka, új fejlesztések. Olcsón jót és újat.

Köszönöm, számomra nem szellemi partner az, aki felsorolja a törvényeket vagy mások által leírtakat szajkóz, még szidni sem kívánom, sem reagálni rá.

Érv kell, valami olyan, ami megmutatja a döntés előnyét vagy hátrányát, társadalmi hatását, etc...

2011. márc. 26. 19:30
 27/27 anonim ***** válasza:
2-es: te is egy 0 értelmiségi szinten álló személy lehetsz, legalább is a fogalmazásod alapján (pl.:"kölök"), én elvenném a magad fajtáktól a szavazati jogot és inkább az okosabb gyerekeknek adnám, mint neked.
2014. aug. 2. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!