Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményed arról választó...

Mi a véleményed arról választójogi módosítási javaslatról, amely a 18 év alatti gyermeket nevelő családok felnőtt tagjait juttatná gyermekenként egy plusz szavazathoz?

Figyelt kérdés

Vagyis: egy 6 tagú család 6 szavazatot ér, még ha ebből csak 2 nagykorú, akkor is.

Mondhatni egy nagykorú, aki négy gyereket nevel, 5 szavazatot ér.

Igazságosnak tartanád?

[link]

Mindez nem az én agyszüleményem, akár meg is valósulhat.

2011. febr. 11. 16:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
51%

Nem fogják megszavazni.

Amúgy ostobaságnak tartom, mert nem ezzel kéne ösztönözni a népet a gyermekvállalásra, továbbá, megint előkerül a másodrendű állampolgár szisztéma, ami senkinek sem lenne jó.

Meg hát így sem túl magas a részvétel, akkor meg minek?

2011. febr. 12. 01:29
 12/27 anonim ***** válasza:

Ökörség, ez egy kicsavart logikai kép egy csavart elméjű ember észjárása alapján. Mindent az érdekeinknek alárendelni - ez a mottó.

Ökörköri

2011. febr. 20. 17:38
 13/27 ekeke ***** válasza:
Akik nem vállalnak gyermeket, azok nem teljesítik a saját kötelességüket. Ha már büntetni nem lehet, azok véleményét kell felerősíteni, akik a dolgukat teszik. Kettő gyermek után adnék egy plusz szavazatot, de több után semmit.
2011. márc. 9. 19:58
 14/27 anonim ***** válasza:

Gyereket vállalni kötelesség? Mégis mióta? Te kötelességből vállaltál gyereket?

Mert én nem kötelességből hanem szeretetből akarok majd gyereket vállani, és azért nem jár semmi, főleg nem szavazti jog.

2011. márc. 9. 20:14
 15/27 anonim ***** válasza:
ekeke ha a hülyeséget büntetni lehetne... te életfogytiglant kapnál!
2011. márc. 9. 20:16
 16/27 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés megoldódott. Nem lesz plusz szavazat.
2011. márc. 9. 20:19
 17/27 anonim ***** válasza:

20:19

????? Olvastad a jelenleg érvényes alkotmány tervezetet?

Benne van a plusz szavazat...

De nézd meg ezt is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__161..

Pedro

2011. márc. 9. 23:50
 18/27 ekeke ***** válasza:

Fogyatékkal éltek, és ezt is nekem kell kifizetni?

Egy ember élettartama átlagosan 65 év. Azaz ha minden egyes emberre élete folyamán legalább egy utód nem jut, akkor megszűnik a folytonosság. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy párnak majdnem három gyermeke kell hogy legyen, belevéve a baleseteket, betegségeket, etc.

Ha te megszülettél, felnevelkedtél, az súlyos tízmilliókban mérhető költség egy államnak. Valószínűleg értelmi nehézségeid vannak, ha feltételezed, hogy egy képzett, munkára kész fiatal csak úgy a mennyből lehullik. A rendszer pedig úgy működik, hogy a nagyszüleid güriztek ÉS megcsinálták a szüleidet, miután ők is güriztek és megcsináltak téged. Nyilván nem gondoltad, hogy felnősz, és azt mondod: nekem nincs kedvem ehhez, én itt sem vagyok, leszarom. Vagy odamész az öregedhez, és pofánköpöd: de egy fos vagy te, te konzervatív, elavult ősgyík, hogy ideszartatok minket erre a világra!!! A faszé nem buliztatok, drogoztatok, és mentetek ki USÁba! Ti hülyék!

Nyilván úgy gondolod, hogy egy befektetés arra való, hogy csak úgy kidobják a kukába. Ezzel ekvivalens az, mikor a tisztelt "értelmiség" állami pénzen történt kiképzése végeztével elhúz külföldre és szarik az itthonra. Teszerinted a belétek rakott sokmilliós költségnek nem lenne kamata? Nem lenne hozama?

Kár is volt iskolába járatni.

Ezért IGENIS akik felvállalják, hogy fenntartják a folytonosságot, érdemelnek egy plusz szavazatot. Nehogy már az ingyenélők szabályozzák be azt, aki a dolgát csinálja!!!

2011. márc. 10. 14:39
 19/27 ekeke ***** válasza:

Dantes: 24 éves korom óta akarok gyereket, belső vágyból. Igen sokáig kerestem azt a nőt, akivel létrejöhet a dolog, nemsoká meglesz az eredmény:) 17 évesen már rendes munkaviszonyom volt, nem lazsáltam, van élettapasztalatom.

Én nem azt követelem, hogy mindenki köteles legyen gyermeket nemzeni, ez szörnyű eredményekkel járna. Csak azt kell lehetővé tenni, hogy akik ezt a normális életszerű és a társadalmat fenntartó tevékenységet, mint gyermeknevelés végzik, ne dupla-tripla terhekkel terheljék. Azaz oké, hogy én melós vagyok, eddig is güriztem, de ugye nem gondolod, hogy asszonykámnak is güriznie kellene 2-3 gyermek anyjaként, amíg kicsik? Bár gürizik az eleget, állatok, kiskert, szal van mit csinálni. És ez az egész azért áll fenn, mert mindenki darabra adózik, még szerencse, hogy a kisgyerekemet nem adóztatják meg külön. Nos,ha lehetséges, nem szeretném, hogy a gyermeknevelési fáradozásaink ellenére mélyszegénységbe kerülnénk, csak mert 1%-kal többen lesznek, akik erre köpnek.

Ismétlem: 2 gyermek után adnék plusz egy szavazatot, de semmi több. Ezzel a jellemzően gyerekcsinálásból élők nem nyernének semmit. Akár belevenném, hogy HA az egyik dolgozik.

2011. márc. 10. 14:48
 20/27 anonim ***** válasza:

Elképesztő szellemi mélypont., Tehát, hogy értsem, annak plusz szavazat jár, tehát értékesebb ember, aki szül két gyereket/kétszer felcsinálja az asszonyt, mint én.

Értem, tehát magasról kakiljuk le a demokrácia legalapvetőbb tételét, hogy mindenki egyenlő

2011. márc. 10. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!