Hogyan vélekedtek a fidesz nyugdíj intézkedéseiről?
Eléggé aggasztó, hogy nem fogod fel, hogy ezek a "megtakarítások" főleg államkötvényekben voltak, amiknek a kamatait az adófizetők (a lakosság) fizette, vagyis ez egy olyan "megtakarítás" volt, aminek adósság a neve.
Nem tudom, hogy pontosan mit tartalmaztak a nyugdíjpénztári portfóliók, de nem igazán a tagok hibája, hogyha a rendszer nem megfelelően volt szabályozva. Ez nem indok arra, hogy egy végtelenül igazságtalan adórendszert finanszírozzanak a pénztártagok megtakarításaiból. Persze marha egyszerű olyanoknak beszélni a politikáról, és a jelenlegi rendszerről akik a középosztály nagyobb jövedelemmel rendelkező részéből kerülnek ki, vagy vállalkozók és a 16%-os adóval, és a családi adókedvezménnyel x ezerrel vagy akár x százezerrel többet visznek haza. Azoknak baromi jó persze, és lesz@rják a nyugdíjpénztárakat mert tudnak félretenni a nyugdíjas éveikre, de nem mindenki van így vele. A másik fele, ha igaz is, hogy a pénztárak államkötvénybe fektettek, azok nyilván az államnak jelentettek rövidtávon pénzt amivel akár jól is lehetett sáfárkodni, bár fura nekem ez a duma mert a fidesznek meg máskor az a problémája, hogy a portfólióban nem volt elég államkötvény. Megy a kavarás de rohadtul. Nemrég derült ki, hogy csak ebben az évben 240 milliárd nettó hozamot produkáltak a magánnyugdíjpénztárak, és az az 500 milliárd amit a fidesz veszteségként emlegetett az csak a tiszta költsége a vegyes rendszerre való áttérésnek. Ennyit a fideszről, én biztosra veszem, hogyha felébrednek a szakszervezetek, és a civilek, valamint a társadalom alsó szegmensei oda a fidesz felhatalmazása, és a gyurcsány botrány ahhoz képest csak egy május elsejei felvonulás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!