Nyugdíj lesz egyáltalán 15-20 év múlva MO-on? (lent)
Nyugdíj mindíg lesz.
A befolyó összegeket elosztják majd a nyugdíjasok számával, és mindenkinek jut majd valamennyi.
Azután dönthetsz szabadon, hogy éhenhalsz, vagy inkább megfagysz.
"Voltam egyszer West Endnél valami rendezvényen.Ott 10-20 korosztály vizipipázott, piált, cigizett. IGEN 10 éves gyerek is. Ezek fognak tudni eltartani minket?"
Szerencsére nem csak rossz példa van. Csak a jó példa nem tűnik fel. Lesz nyugdíj, az összege viszont kérdéses. Nem a gyerekek minőségével, hanem a mennyiségével van a nagyobb baj.
Én nem értem miéprt kell ehhez a klasszikus képhez ragaszkodni, kérdező te most komolyana nyugdíjas korodban akartzs majd élni addig meg robotolni az államnak?
Nem lenne egyszerűbb összehozni életedben a dolgokat? Onnantól kezdve a kérdés is értelmét veszti.
Nem hinném, hogy az ilyen fullgazdag életükben is sikeres öregek nagyon a nyugdíjra várnak otthon.
Egyébként én megszüntetném a nyugdíjat már most is, és a pénzből amit nem kell kiosztani, nyugdíjas szállókat hoznék létre persze nem ilyen elfekvő szintűeket, de nem is 6 csillagos szállodákat.
Szóval ott mindenki kapna egy szobát meg napi 2x-i étkezést meg valami felügyeletet.
Plusz lenne helyben munkalehetőség is, aki akar dolgozhat
pl válogatni dolgokat, vagy egyéb ilyen egyszerűbb munkák amit az öregek is meg tudnak csinálni ha akarnak.
Meg saját maguk között is iylen felelősöket jelölnék ki takarításra főzésre stb aki akar jelentkezhet rá, szval olyan lenne az egész mint vmi úttörő tábor.
Ezeknek úgyis az kell.
Aztán aki rászorul az be tud oda vonulni, és akkor ezzel a hajléktalan kérdés is meg lenne oldva.
8.14. Te nem vagy normális. Hagyják ott a házukat,amiért egész életükben dolgoztak. A családjukat,és éljenek idegenek között? Neked nincsenek szüleid,nagyszüleid?
A full gazdagok is igényt tartanak a nyuigdíjra! Lásd Pintért,aki a kormány leggazdagabb embere,de azért felveszi a havi 163.000.- Ft nyugdíját!
A kérdése: nem lesz nyugdíj,mert nem lesz,aki dolgozzon és megtermelje a rávalót!
Persze, hogy lesz! Hisz Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott biztonságba helyezte a nyugdíjakat. Most már nincs mitől tartani.
(De ha személyes véleményemet kérdezed szerintem a jelenlegi formájában nem sokáig tartható fent a mai nyugdíjrendszer. Hogy fognak e adni valami lóvét? Fognak! Hogy az mire lesz elég? Az már más kérdés. Gyanítom, hogy még csirkefarhátra sem.)
Lesz, vagy nem lesz, már most is kirajzolódik egy nem gyenge ellentmondás:
Nincsenek munkahelyek.
Egyre több a nyugdíjas az aktív lakosság arányára vetítve.
Ezzel párhuzamban, egyre magasabbra tolják a nyugdíj korhatárt, - miközben az egymást váltó kormányok MINDENKITŐL, (nem csak a nyugdíjasoktól) elvesznek, lenyúlnak mindent, (a leendő nyugdíjak fedezetét is).
Hogyan várható el egy nyugdíjastól, hogy otthon üljön a fenekén, ha nem lesz elég az emberhez méltó élet fedezésére a (nem létező) "nyugdíj", munkát sem tudnak adni az embereknek, és egyre később mehetnek nyugdíjba a szerencsések (?), akik véletlenül megérik a nyugdíjas korhatárt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!