Miért kell annyira erőltetni a Szent Koronát?
Pozsgay Imre (az egykori kommunistából keresztény-nemzeti főalkotmányozóvá avanzsált tudor) a következőeket mondta:
A magát forradalminak tartó kormány vajon miért nem az eddigi, a magyar társadalom legszélesebb rétegeinek támogatását maguk mögött tudó forradalmak szimbolikájából táplálkozik? Az 1848-49-es és az 1956-os forradalom és szabadságharc egyaránt a Kossuth-címert tűzte zászlajára, amelyen nem szerepel a Szent Korona, és nem véletlenül. Ugyanis eszük ágában sem volt királyság létrehozása.
Miért erőltetik, és miért provokálják most ezzel a társadalmat? Miért nem akarnak olyan alkotmányt, amelyre a magyarság túlnyomó része büszke lehetne?
A Fidesz egy szánalmas és ellentmondásos ideológiájú párt.
Egyrészt Obama-szerű szociális reformokat akar bevezetni, de közben George Bush-szerű nézete van a kereszténység fontosságáról, a társadalmi rendről, és szánalmasan konzervatív.
Hazafiasnak mutatja magát, de elítéli a többi jobboldali párt hazafiasságát, és Európán és Amerikán belül internacionalista.
Obama-szerű reformjaival azt hirdeti, hogy segít a szegényeken, de intézkedései egyértelműen a gazdagoknak, meg a diplomásoknak kedveznek.
A demokráciáról papol de olyan populista, mint Sztálin.
Magyarországon a hívein kívül mindenki utálja, de külföldön jó image-et kreál magának, mint Ceausescu.
Ööö, csak szólok, hogy a Szent Korona Magyarország egyik legfontosabb nemzeti jelképe.
Téged zavar a himnusz is? Azt is hogy erőltetik, nem? pedig csak egy "iromány".
Az, hogy egy ország vállalja a történelmét, szerintem inkább dicséretre méltó, nem utálandó dolog, de mondjuk ebben az országban magyarnak lenni lassan sértés számba megy. A fél világ egyre nacionalistább lesz, mi meg felháborodunk azon, hogy egy párt egy fontos nemzeti jelképet előtérbe akar tolni.
De egyébként tudod mit: menj ki Amerikába, és egy nagyobb téren hangosan tedd szóvá, hogy szerinted a Függetlenségi Nyilatkozat kb a wc-papírral hasonló értékű (durva hasonlat, de manapság ez megy ebben az országban) ha húsz perc múlva életben leszel, azt nagy eséllyel csak a kommandósoknak köszönheted, ha megmentenek.
Aztán állj ki egy magyarországi térre, és ordítsd el magad, hogy a Szent Korona nem több egy ócska fémdarabnál, és dobjuk ki. Tartok tőle, hogy többen egyetértően bólogatnának.
Na, ezért is tartunk mi itt.
76%
Nyilván azt az aprócska tényt kifelejtetted a gondolatmenetedből, hogy a szent koronára nincs miért büszkének lenni, hiszen az elnyomó urambátyám diktatúrát, a királyságot szimbolizálja, míg az amerikai függetlenségi nyilatkozatra van miért büszkének lenni, mert az a demokráciát, a szabadságot, a jövőt szimbolizálja.
A Himnuszra sincs miért büszkének lenni, hiszen nagyon szomorú hangvételű. Elég lenne, ha a Himnusz helyett a Szózat lenne a himnuszunk és már jobb lenne a helyzet.
mert a korona egy ideális ereklye
a csoporttudatot semmi nem erősíti jobban mint a közös mitológia
jobban mint a közös ellenség v a közös fenyegetettség
egy ország szuverenitásához kell vmi olyan egység-fokozó ami túlmutat a 4éveken sőt generációkon
vmi olyan amire vallásos (jellegű) hitet lehet alapozni
az emberek többségének szüksége van vmire amiben hihet
isten, a párt, vki (így lesznek a rajongók), stb
sztem még mindig jobb ha vki a koronában hisz mint a fogyasztói társadalomban
"Ööö, csak szólok, hogy a Szent Korona Magyarország egyik legfontosabb nemzeti jelképe.
Téged zavar a himnusz is? Azt is hogy erőltetik, nem? pedig csak egy "iromány"."
Kinek számára fontos a Szent Korona? Számomra ugyanis nem az. Egy letűnt, feudális világ jelképe, amelyet nem akarok vissza, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Mi köze a Himnusznak a koronához?
Mi köze mindennek ahhoz, hogy hol tartunk? Több diplomám van, több nyelven beszélek folyékonyan és magas beosztásban dolgozom. Én itt tartok, pedig soha nem voltam keresztény-nemzeti, és nem is leszek az. Szeretem a hazámat, de könyörgöm, ne forduljunk vissza a királyság meg a bálványimádás korába. Miért nem lehet előre nézni?
19:55-kor írtam az előző válaszomat.
Mert milyen legyen a himnuszunk? Valami jó kis hip-hap?
"Mert milyen legyen a himnuszunk? Valami jó kis hip-hap?"
Nem, a Szózat legyen a himnusz, esetleg egy kicsit módosított dallammal, hogy gyorsabb legyen és könnyebb legyen énekelni.
De ha kevésbé konzervatívak lennének az ország lakói, akkor sztem a tökéletes himnusz Oláh Ibolya - Magyarország lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!