Miért kell a nők politikai szerepvállalását erőltetni, ha őket nem érdekli olyan nagy számban a politika, mint a férfiakat?
A választásokkor szörnyülködtek, hogy csak például minden tizedik képviselő nő, egy nyugati országban meg mondjuk minden harmadik. Az LMP-nek kvótája van, hogy kötelezően minden harmadik képviselői helyét nővel kell feltölteni, de minek?
Egyszerűen nem érdekli őket, mert más a fontossági sorrend az életükben. Ilyen férfiban is van, nem is ritka és nem is baj. Az én ismerősi körömben is alul vannak reprezentálva azok a nők, akiket érdekel a politika.
És nem, nem azt mondom hogy a nők menjenek vissza a konyhába, vagy egyenesen mostantól csak köpenyben eltakart arccal mehessenek utcára.
"Mondd ezt Angela Merkelnek, meg Condolezza Rice-nak"
DE a többségét nem érdekli.
"És nem, nem azt mondom hogy a nők menjenek vissza a konyhába, vagy egyenesen mostantól csak köpenyben eltakart arccal mehessenek utcára"
A kérdésedből úgy tűnik, hogy nagyon is ezt mondod...
"DE a többségét nem érdekli.
"
és?
akkor mégis mit akartok? akit nem érdekel, az úgysem lesz politikus, nem?
"a képviselői helyekre elég számú megfelelően képzett nőt,"
képzett? mióta kell képzettség, hogy valaki politikus legyen? van erre valami hely, ahol politikusokat képeznek?
értem én, hogy képzett embereket akarunk, de a képzett emberek is bénáznak, szóval...
ez nem feltétel
"Vagy ha érdekelné miért nincs sok nő a politikában."
elvbarátaid a konyhába küldték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!