Miért tisztelik, szeretik ennyire az erős vezetőket a világon?
És miért gondolják azt, hogy az erős vezető az feltétlenül jó is? Számos példa van, hogy erős, vagy saját magát erősnek tartó vezető irányít egy országot. Orbán, aki utcai harcosnak hívja magát, és szeret mindenki ellen is háborúzni. Brüsszel, migránsok, melegek, Soros stb...
Vagy Putyin, aki épp most csicskítja be Ukrajnát, és lövi szét az országot. Hszi Csin Ping.. Vagy ott van Trump, aki Kanada, meg Grönland lerohanásával fenyegetőzik, pedig még nincs is hatalmon. Miért olyan szimpatikus sokaknak ennyire ez a bunkó, kocsmai, pofozkodós stílus?
Szerintem a demokrácia haldoklik, különben ilyen önkényurak a fasorba se lennének. Ennyire tekintélyelvű mindenki? Mindenki egy vezért keres magának? Aki ráadásul bolond is, a legtöbb nárcisztikus karakter ilyen. Szerintem ez siralmas. És, most egy kicsit magam ellen is szólok, nem lehet, hogy a demokrácia elleni legnagyobb érv, hogy ilyen Trump féle őrülteket választanak meg vezető pozícióba?
"ha a nyugati demokráciák olyan jók akkor miért buknak sorra"
Pont azért mert a nyugati demokráciák olyan jól működnek, hogy a nem jól teljesítő vezetők leválthatóak.
"Ahol van egy erős társadalom, ott nincsen szükség erős vezetőkre. "
ez a legnagyobb össze nem függő dolog amit eddig olvastam itt gyk-n
mit jelent nálad az erős társadalom?
kérdező, ez az erős vezető iránti tisztelet és szeretet miben nyilvánul meg hogy ezt a kérdést feltetted?
"Pont azért mert a nyugati demokráciák olyan jól működnek, hogy a nem jól teljesítő vezetők leválthatóak."
itt inkább arra céloztam hogy miért nem teljesít jól a vezető? hogy le kell váltani?
"szobrokat emelnek saját maguknak"
nem lehet hogy te kevered a filmeket és a valóságot? mert megmagyarázná ezt a hülye kérdést is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!