Miért tisztelik, szeretik ennyire az erős vezetőket a világon?
És miért gondolják azt, hogy az erős vezető az feltétlenül jó is? Számos példa van, hogy erős, vagy saját magát erősnek tartó vezető irányít egy országot. Orbán, aki utcai harcosnak hívja magát, és szeret mindenki ellen is háborúzni. Brüsszel, migránsok, melegek, Soros stb...
Vagy Putyin, aki épp most csicskítja be Ukrajnát, és lövi szét az országot. Hszi Csin Ping.. Vagy ott van Trump, aki Kanada, meg Grönland lerohanásával fenyegetőzik, pedig még nincs is hatalmon. Miért olyan szimpatikus sokaknak ennyire ez a bunkó, kocsmai, pofozkodós stílus?
Szerintem a demokrácia haldoklik, különben ilyen önkényurak a fasorba se lennének. Ennyire tekintélyelvű mindenki? Mindenki egy vezért keres magának? Aki ráadásul bolond is, a legtöbb nárcisztikus karakter ilyen. Szerintem ez siralmas. És, most egy kicsit magam ellen is szólok, nem lehet, hogy a demokrácia elleni legnagyobb érv, hogy ilyen Trump féle őrülteket választanak meg vezető pozícióba?
"8# Az erős nem = az alkalmas vezetővel. Sok esetben az erős vezetők annyira tévedhetetlennek hiszik magukat, hogy teljesen gátlástalanok, és a tanácsokat sem fogadják meg, sorra hozzák a rossz döntéseket is, és nincs, aki megállítsa őket."
Egy normális demokráciában ilyen nem tud történni, mert van erős intézményrendszer, működik a fékek és ellensúlyok rendszere. Autokráciában meg úgy is az van amit a főni mond... :D
#11.: "Értem én, hogy a magyar egy birkanép, de az amerikaiakról többet gondoltam. De úgy látszik ugyanolyan hülyék lakját azt az országot is, mint itt.."
Kedves kérdező, erre csak most jössz rá?
A jenkik egy elbutított, hamburgerzabáló, képernyőfüggő, könnyen megvezethető nép. És nem Trump megválasztása óta ilyenek.
Az ottani elnökválasztáson érdekes módon rendre a milliárdosok nyernek, akik még csak nem is nők. A gyengébbik nemnek vagy az emberi nyomort jobban átérző, szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező indulóknak esélye sincs.
kérdező, ez az erős vezető iránti tisztelet és szeretet miben nyilvánul meg hogy ezt a kérdést feltetted?
nyilván oka van hogy az ilyen scholz, trudeau, rutte, és egyéb pancserek eltűntek a politikai térből.
különben meg rém bugyuta a kérdésed, pl a munkahelyemen van pár pipogya főnök és én se kedvelem őket mert keresik a kibúvót a probléma elől amit nekik kellene megoldaniuk, ha valami baj van semmit se csinálnak csak mondanak rá valami hülyeséget és elintézettnek veszik a dolgot.
azt a főnököt tisztelni fogják akinek van tekintélye és tekintélyt meg azzal szerez ha elvégzi a dolgát.
#16 "Az, hogy valakinek tekintélye van, meg hogy félnek tőle, nem ugyanaz."
Pont úgy ahogy az hogy valaki erős vezető meg olyan vezető akitől félnek, az sem ugyanaz.
Gyakran pont a gyenge vezetőtől félnek a beosztottjai, mert kiszámíthatatlan, a hatalmát épp azzal próbálja mutatni, hogy árt másoknak vagy maga vagy mert a felső vezetéssel ő van kapcsolatban és náluk tudja elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!