Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A minimálnyugdíj összege...

A minimálnyugdíj összege megalázó 28.500 forint. Szerinted ennyi pénz elég egyáltalán a kajára? Nem találod embertelennek, hogy vannak olyan tisztességben megöregedett honfitársaink, akik ennyiből kell gazdálkodjanak?

Figyelt kérdés
Úgy vélem, az idősek ennél jóval több megbecsülést, tiszteletet, gondoskodást érdemelnek a társadalomtól.

dec. 31. 11:00
A kérdező szavazást indított:
Nem kérdés, hogy a minimálnyugdíj összegét meg kell emelni.
Jó ez így, ahogy van.
Nem tudom eldönteni.
23 szavazat
1 2 3 4
 1/31 Mad Max2 ***** válasza:
91%

a "minimálnyugdíj" nem iagzi nyugdíj, az szociális segély.

Azoknak állapítják meg ezt az összeget akik nem jogosultak öregséginyugdijra mert nincs hozzá elegendő szolgálati idejük, de elérték a nyugdíjkorhatárt.

Azok kapják ezt a pénzt akik egész életüket végig linkelték.

Én inkább jobban sajnáslom azt aki 30-40 év munka után kap 100 ezer forint nyugdíjat!

dec. 31. 11:04
 2/31 anonim ***** válasza:
22%

Erre van igény.

Magyarországon nincs igény nyugati bérekre, nyugdíjakra, egészségtudatosságra, felelősségteljes életre stb.

A kormány, olyan mint a nép. Valójában egy tükör, már 70 éve.

dec. 31. 11:05
 3/31 anonim ***** válasza:
88%
Aki "tisztességben megöregedett", aligha kap csak ennyit. Vagy nem nagyon dolgozott, vagy korábban nem ide adózott, és b*szott ezzel foglalkozni, mert ő ugye szegény idős ember, és náluk el kell nézni a tudatlanságot.
dec. 31. 11:06
 4/31 anonim ***** válasza:
55%
Az ilyesmivel, hogy minimálbér, minimálnyugdíj, az a baj, hogy ha magas, akkor nagyon sokan arra játszanak, hogy a lehető legminimálisabb munkával jogosultak legyenek rá. A társadalom gazdasági összeomlásához vezet ha egyre kevesebbet dolgoznak az emberek, egyre több pénzért.
dec. 31. 11:18
 5/31 anonim ***** válasza:
92%
Bár fontos azt megemlíteni, hogy minimálnyugdíjat nem a minimál béresek kapnak, ahhoz egy életen át kellett nem dolgozni. Mindazonáltal, hogy nem emelték évek óta, miközben volt 100+ % élelmiszer infláció, az nincs rendjén. Ha az adókat tudják infláció követővé tenni, akkor az ehhez hasonló juttatásokat is illene azzá tenni.
dec. 31. 11:18
 6/31 anonim ***** válasza:
50%
Egyetlen nyugdíjas ismerősöm nem kap 100.000 Ft alatt. Aki igen, az vagy végig lustálkodta az életét, vagy adócsaló volt.
dec. 31. 11:19
 7/31 anonim ***** válasza:
70%
Hát kérdező, a válaszok úgy látszik nem hozták az elvárt reakciókat. :) (Teljesen érthető módon, a kérdés nevetséges volt.)
dec. 31. 11:25
 8/31 anonim válasza:
6%
Én húsz éven át voltam közmunkás. A végén hatvan ezer forintot kaptam ami aztán visszanyestek 47 ezerre. Még építkezni is tudtam belőle. Akkor 28 ezer pusztán élelmiszerre nem elég?
dec. 31. 11:26
 9/31 anonim ***** válasza:
28%
Megelőztek
dec. 31. 11:27
 10/31 kutyafule4 ***** válasza:
34%
Lassú, csendes haldoklásra elég.
dec. 31. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!