Elnézve a bolti árak emelkedését, illetve a minimálbért, minimálnyugdíjat, közmunkabért, mediánbért: körülbelül mikor fordul nagyon komolyra a helyzet?
Az első 3-at nyilván tudja mindenki, a mediánbér viszont még a KSH (aminek az igazságtartalma már az Origo hírportállal versenyzik) még aszerint sem éri el a nettó 250 ezer forintot sem. A valóságban tehát még sokkal kevesebb, kb. nettó 200 ezer. Ha úgy vesszük, hogy egy embernek már csak az élelmiszerre kötelezően elköltendő havi kiadása 100-150e forint, úgy hogy szemét kajákat eszik nem minőségit. A magyarok már hozzá vannak szokva a hulladék kajákhoz, én tudom jól mert Ausztriában élek, itt el sem tudnának adni olyan élelmiszert ami a magyar átlag fölött is van minőségben akár, ezért nem is forgalmaznak. A Mo.-n forgalomban lévő élelmiszerek felső 10-20%-a az ami itt egyáltalán eladható a boltokban, mert egy osztrák az alá minőségben nem megy. Ezért van az, hogy Magyarországon a covid halálozás világrekord volt, mert a sok szemét kaja hazavágta az immunrendszerét az emberek többségének. Szerintem még Afrikában is megsértődnének ha ilyen kaját dobnának le nekik a helikopterekről mint amin a magyarok élnek. Ezt viccen kívül mondom.
De már ez a kaja is igen drágává vált, ha megnézzük mennyiből kell megélniük a magyaroknak. És az árak csak mennek felfelé, de a bevételek nem növekednek. Szerinted mennyi idő múlva lesz a helyzet már tényleg komoly? Mikor lesznek éhség elleni tüntetések? Főleg azoknak akiknek sok gyereket meg fiatalkorút is etetni kell aki még iskolaköteles, mennyi időn belül lesz nagy gebasz?
18: van egy olyan érzésem, hogy mi előbb fagyunk meg.
Az osztrák gáztározók töltöttsége magasan a magyar szint felett van.
Én is voltam kint Ausztriában (most is oda készülök, mert két év a hazai fostengerben elég volt) és valóban igaz, hogy ott lényegesen jobb az élelmiszerek minősége.
A kérdésre pedig: szerintem év vége felé fog annyira elszabadulni az infláció, hogy “baj” legyen. A mostani kamatemelgetések meg KATA-módosítás csak a kezdet…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!