Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Melyik pártra fognak 2024-es...

Melyik pártra fognak 2024-es EP választáson szavazni az emberek?

Figyelt kérdés

jún. 7. 18:04
1 2 3 4 5
 41/44 Meton ***** válasza:
58%

A háború egy összetett dolog, ahol nincs jó, vagy rossz, csak egymástól eltérő érdekek.

De mondjuk, hogy van egy háború. A fő cél a túlélés és nem a háború megnyerése. Mondjuk civilként nem kell harcolnod, de ez nem jelenti azt, hogy biztonságban vagy. Amíg nem jelentesz veszélyt senkire, addig Te magad sem vagy igazán veszélyben, viszont ettől még lehetsz útban. Ha nincs fegyvered, nem is tudod megvédeni magad.

Katonaként viszont parancsokat kapsz. Néha eldöntheted, ki az ellenség, de nem mindig, és ha elengedsz valakit, azért súlyosan büntethetnek. Lehet, hogy ugyanazzal az emberrel máshol, nem háborúban barátok lennétek, de ott abban az időben ellenségek vagytok és egy pillanatnyi habozás az életed eldöntheti.

A honvédelmi oktatás ehhez képest játékos dolog. Lényegében egy izgalmas játék, ami felkészít arra, hogy ha egyszer háborús helyzetbe kerül és a kezébe nyomják a fegyvert, akkor legalább annyi ismerete legyen, hogy ne a barátaira jelentsen veszélyt.

Egyébként én azt nem értem, hogy ha a játékban a számítógépen öldöklik egymást, az rendben van, de ha játékosan tanítgatják a gyereket a túlélésre, az meg nem oké.

Mellesleg éppen a Tisza párt az, aki a háború felé próbálja sodorni az országot. Az MSZP, vagyis az elődje, amikor kormányon volt, kis híján polgárháborút robbantott ki. Az ilyen pártok kőkeményen a nép ellen dolgoznak és a magyarok nem olyanok, mint a németek, hogy mindent eltűrnek.

Természetesen nem tudom, mik a Tisza párt valódi szándékai, még azt se tudom, mit ígérnek. De azt látom, hogy elfogadnak külföldi pénzeket, hogy pazar kampányt tudjanak csinálni. Csakhogy ezért a pénzért azt is meg kell tenniük, amit kérnek tőlük. Például megszavazhatják, hogy magyar sorkatonák menjenek az ukrán frontra. Abba gondolj bele, hogy ha támogat egy külföldi hatalom egy magyar pártot, azt nem jófejségből teszi, hanem hogy legyenek katonái.

Csak, hogy érezzük, miféle világban élünk. Van egy szervezet, ami igényt tart Ukrajnában a Donbasz térségre. Ez a hatalmas terület tele van ásványkincsekkel, illetve nagyon jó minőségű termőfölddel. Erre a területre bevonultak az oroszok és elfoglalták. Az eredeti terv az volt, hogy az ukránokkal visszaverik, de ez most már biztosan kevés, tehát ennél sokkal több kell. Be fogják vetni a NATO-t és ezért szavaztatnak megbízható képviselőket az EP-be, hogy ne legyen probléma azzal, hogy a háborús törekvéseiket végig vigyék.

A FIDESZ simán leállíthatná az ukrán háborút. Minden képessége megvan hozzá. Sokan Putyint nevezik a sátánnak, Orbánt meg a kis sátánnak, pont ezért. Európában nincs másik kormány, ami jelenleg véget akarna vetni az ukrán háborúnak. Egyedül Orbán száll szembe a többi kormánnyal. A Tisza párt is részben azért van, hogy Orbánt legyőzze és végre szabad útja legyen a háborúnak.

jún. 21. 19:22
 42/44 A kérdező kommentje:

41-es

,,Egyébként én azt nem értem, hogy ha a játékban a számítógépen öldöklik egymást, az rendben van, de ha játékosan tanítgatják a gyereket a túlélésre, az meg nem oké."

Az én véleményem az ,hogy inkább ,,gyilkolászák" egymást az emberek játék fegyverekkel ,mint igaziakkal.De egyébként nem pártolom még ezt sem.

,,A FIDESZ simán leállíthatná az ukrán háborút. Minden képessége megvan hozzá. Sokan Putyint nevezik a sátánnak, Orbánt meg a kis sátánnak, pont ezért. Európában nincs másik kormány, ami jelenleg véget akarna vetni az ukrán háborúnak. Egyedül Orbán száll szembe a többi kormánnyal. A Tisza párt is részben azért van, hogy Orbánt legyőzze és végre szabad útja legyen a háborúnak."

Őszintén szólva én sem tudom ,hogy most a tisza pártnak mik a valódi céljaik.De én ép ezért nem is támogatom úgy őket.

Igazság szerint a Fidesz által propagált dolgokkal ,mint a béke egyetértenék ,ha tényleg az lenne a célja!

De én számomra túlságosan az jönn le a lépéseikből ,hogy ő csak a haverjainak akar kedvezni pl:azzal ,hogy háborús helyzetben nem írja alá időbben a natoba való csatlakozást pl:a Svédeknek ,ami biztonságot és remélhetőleg békét jelentene az ott élő embereknek.

Számomra ez volt az a pont amikor rájöttem arra ,hogy csak Putyinnak kedvez ezzel.

jún. 21. 19:45
 43/44 Meton ***** válasza:
41%

Oké, csak figyelj a részletekre. Ha gonosz ember támogat egy pártot, akkor valószínűleg a párt is gonosz célokat fog támogatni. Ez nekem így logikusnak tűnik, de szerintem ebben simán egyetérthetünk. Én nem bíznék a Tisza pártban. Nyomatott egy nagyon jó hamis propagandát, amivel érthető módon könnyen megvezette az embereket, de a magyar emberrel nem lehet megetetni mindent.

Hogy a FIDESZ mennyire akarja a békét, azért ez bonyolult dolog. Ha nagyon akarná, akkor véget vetne a szankcióknak és leállítaná a segélyeket Ukrajna részére. Ha ezt megtenné, akkor Ukrajna nem folytathatná a háborút. Persze nem meri megtenni, de hangot viszont ad a nem tetszésének. Na ezért kis sátán, mert a nyugat ellen beszél. De még így is Orbán a legbátrabb, mert a többi még nyíltan egyet sem mer érteni vele. Na ezt jelenti, hogy kiáll a béke mellett, szóval nem kell ezt túlgondolni.

Ami Svédországot illeti, az a kölcsönös szívózásról szól. Nem igazán érdekelte Orbánt, hogy belépnek-e a NATO-ba, csak szívózott velük, mert régebben a Svédek meg velünk szívóztak. Ez ennyi, de amúgy a finnek sokkal gázabbak, őket mégsem akadályozta. Pedig ha annyira Putyin mellett állna, akkor a finneket nem engedte volna belépni.

Egyébként az ukrán háború is érdekes dolog. Soha nem volt esély megnyerni, mégis rávették Zelenszkij-t hazugságokkal, hogy menjen bele. Van értelme, mert akik meghalnak, azoknak a vagyonát elárverezik. Lényegében a háborúval legalizálják a népirtást. Így jutnak majd olcsó ingatlanhoz tömegesen. Hangsúlyoznám, hogy az USA balos képviselője vette rá Zelenszkij-t.

Egyébként meg ha figyelsz, Putyin reagált arra, hogy nagy hatótávú fegyverekkel fegyverezték fel Ukrajnát. Válaszul Putyin is nagy hatótávú fegyvereket vitt Kubába és É-Koreába. Felfegyverzi az USA ellenes országokat. Ezért kell a baloldalt leállítani, mert ennek másképp nem lesz vége.

jún. 21. 21:45
 44/44 Meton ***** válasza:
41%
Egyébként É-Koreának és Kubának is nagy szüksége van támogatóra, így valami jó is kijött ebből a konfliktusból. Reméljük, hogy jó irányban változnak majd a dolgok. Az USA lassan kiesik az olajbizniszből, a szaudiak már nem fogadják el a dollárt. Yüan-t fogadnak el helyette. Kína és Oroszország is kitiltotta a dollárt, válaszul a szankciókra. Érdekes dolgok készülnek.
jún. 21. 22:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!