Melyik pártra fognak 2024-es EP választáson szavazni az emberek?
Egyébbként magyarország esetében lényegtelen ,hogy van-e hadsereg vagy nincs.Így is úgy is veszíteni fogunk.
Én ezért sem látom értelmét annak ,hogy még mellette az embereket szívassák.
Nem kell, hogy hadseregben gondolkodj. Nem kell nagy dolgokban gondolkodj, csak gondolj bele az ukránok helyzetébe. Ők sem tudják megvédeni magukat, de ez senkit nem érdekel. A kezébe nyomják a gépkarabélyt, aztán mehet a fontra. Ha másnapra meghal, küldik a következőt. Ez így működik. Ha értesz a fegyverhez, akkor talán van valamennyi esélyed. Egyébként a legnagyobb butaság azt hinni, hogy mi kicsik vagyunk, ezért kimaradunk a háborúból, mert sajnos ez pont fordítva igaz. Mivel kicsik vagyunk, ezért bármibe bele tudnak rángatni.
Nem arra készítenek fel, hogy katona legyél, hanem hogy legyen esélyed egy nappal tovább élni egy háborús helyzetben. Aztán ha az első napot túléled, már talán lesz esélyed a második napra és így tovább. Szerintem ezt az esélyt butaság elengedni, főleg hogy a gyerekek élvezettel ismerkednek a fegyverekkel.
A bal oldalt egyébként tisztelem, de ha olyan ember támogatja, aki háborúk kirobbantásáért és tömegek haláláért felelős, na az ő pártját nem értem, hogy miért támogatják. Mert Soros György arra törekszik, hogy az ukránok és az oroszok legyilkolják egymást. Ezért csak pénzt és fegyvereket küld, hogy a háború örökké tartson, amiből egyik fél sem tud kimászni. És a Tisza párt ennek az embernek a támogatását élvezi.
33-as
,,Nem arra készítenek fel, hogy katona legyél, hanem hogy legyen esélyed egy nappal tovább élni egy háborús helyzetben. Aztán ha az első napot túléled, már talán lesz esélyed a második napra és így tovább."
Hogy ha ez így lenne akkor arra azt mondanám ,hogy oké.De én szerintem nem erről van szó!
,,Az Alaptörvény szerint „minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére”"
Ezt a törvény töröljük el!!!
És ha ez nincs akkor onnanstól lehet megkezdeni a civilek felkészítését egy esetleges háborús helyzetre.
,,Szerintem ezt az esélyt butaság elengedni, főleg hogy a gyerekek élvezettel ismerkednek a fegyverekkel."
Ez már egy nagyon nagy gond ,hogy ha a gyerekek élvezettel érdeklődnek egy olyan eszköz iránt ,ami arra lett tervezve ,hogy életeket vegyen el!!!
Ez egy hatalmas nagy probléma mivel elveszi a figyelmet,energiát fontosabb dolgokról ,mint erkölcs,együttérzés,tanulás stb.
"Ha értesz a fegyverhez, akkor talán van valamennyi esélyed."
Mire, megölni egy embert?
34-es. Ne keverd a dolgokat. A haza védelme nem feltétlenül fegyveres szolgálatot jelent. Lehet az fegyvergyártás, logisztika, háborús sérültek ellátása. A fegyverek megismerése egy teljesen más dolog. Az egyik az önfeláldozás, a másik meg túlélés, ami ilyen értelemben még ellentétes is.
De a háborús helyzet megint más dolog. A civileknek nem lehet fegyvert adni, mert azért civilek, mert fegyvertelenek. Ha fegyvert adsz neki, onnantól az már katona és teljesen mások a jogai. Egy civilt nem lehet megölni, mert az bűncselekmény, de ha fegyvere van, akkor nem megölöd, hanem ártalmatlanítod. Ez járhat azzal, hogy meghal, de nem feltétlenül ez a cél. Például, ha az életedre tör, akkor valószínűleg megölöd, mert ha nem, akkor te halsz meg. De ha menekül, akkor nem cél, hogy meghaljon.
A kivégző eszköz arra lett tervezve, hogy életeket vegyen el, a fegyver viszont nem. A fegyver arra alkalmas, hogy egy esetleges harcban növelje az esélyeidet. Például egy kézitusában van valamennyi esélyed. De ha kapsz egy kést, azzal több esélyed lesz, hogy életben maradj. Minél erősebb fegyvert kapsz, annál nagyobb esélyed lesz arra, hogy életben maradj. Úgy gondolom, hogy ez azért egyértelműen jó dolog. Gyilkolászni nagyon beteges dolog, azt nem szabad, de önmagad megvédeni viszont szükséges.
De mondok mást. Mondjuk megtanulsz úszni. Azzal, hogy ezt tudod, már nem fogsz vízbe fulladni, ha olyan helyzetbe kerülsz. Sőt akár mást is megmenthetsz. A fegyver is életeket ment. A sajátod és másokét is. Mindig arra gondolj, hogy nem mást akarnak megölni, hanem konkrétan Téged. Persze lehetsz galamblelkű, hogy inkább meghalsz, de nem ártasz másnak. A legtöbb ember nem ilyen, és szerintem nincs azzal gond, ha valaki meg akarja védeni magát. De mondom, ez nem az, mint amikor valaki szórakozásból gyilkolászik.
36-os
Érdekes ,amit írtál elgondolkodom rajta!
Még annyit, hogy megértem, ha valaki a bal oldalt favorizálja, de Magyar Péter pártja sajnos nem igazi párt. Külföldiek hozták létre és az ő érdekeit is képviseli. A választók csak a szavazataikat adják, de a párt nem képviseli őket semmilyen formában. Először az MSZP játszotta ezt el. Ugyanezekkel az ígéretekkel nyomult, ráadásul megígérte a rezsicsökkentést. Szerintem semmit sem teljesített, de a rezsit konkrétan inkább emelte. Sikerült kimagyaráznia, ezért második ciklusra is megszavazták. Ugyanúgy a rezsit megemelte. A valós célja ugyanis az volt, hogy lerabolja az országot. Hozzájuk köthető a frank hitel is. Erről azt kell tudni, hogy kedvező kamattal rengeteg embert bepaliztak. Aztán elszállt a frank árfolyama és óriási veszteség érte az embereket. Amikor a FIDESZ kormányra került, először megcsinálta a rezsicsökkentést, másodszor pedig felszámolta a frankhiteleket.
A Tisza párt lényegében megegyezik az MSZP-vel, vagyis van sok ígéret, de a valós célja az ország lerablása. Ezzel szemben a FIDESZ minden esetben teljesítette, amit ígért. Ezért van az, hogy a többség mindig a FIDESZ-re fog szavazni, mert betartják az ígéreteiket. Mint ahogy a Ni Hazánk is, természetesen. A baloldal szinte mindig az IMF-t szolgálja, vagyis Soros-ékat, Németországban vagy az USA-ban egyaránt. Mindenhol.
Össze-vissza írkálsz!
"Gyilkolászni nagyon beteges dolog, azt nem szabad"
"A fegyver is életeket ment. A sajátod és másokét is. Mindig arra gondolj, hogy nem mást akarnak megölni, hanem konkrétan Téged"
Egyszer azt írod, hogy a katonák nem őrült gyilkolászók, csak önvédelemből használnak fegyvert, egyszer meg azt, hogy meg kell védeni magunkat. Életmentésért kell ölni? Az nem életmentés. Miért kéne megvédeni magunkat a katonáktól, ha ők is ugyanolyan jó emberek, mint mi? A védekezőtől nem kell védekezni. Háborúban csakis a fegyverek ölnek embereket. Emberek fegyverekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!