Jól sejtem, hogy a "digitális állampolgárság" program igazi célja a kínai típusú megfigyelőállam kiépítése?
az a legdurvább, hogy a telex nem ellenzi, hanem jónak tartja a cikk szerint!
Akkor mégsincsen ellenzék
Észtországban már vagy tíz éve ez van. Akkor meg a ballib médiák mind azt írták, hogy milyen modern haladó fejlett ország (bezzeg velünk lemaradott senkikkel szemben).
Most a kormány ugyanazt csinálja mint a bezzegország Észtország és most meg ez a baj.
4
Figyelj Pubi, megirtam, hogvy sajnos az ellenzéki lap szerint ez nekik nem baj!
Elsősorban az, hogy nagyon drága az államnak a sok bélyegnyaló hivatalnok és adminisztrátor ügyintéző, illetve az ő irodáik, munkahelyeik fenntartása.
Pont úgy, ahogy a szolgáltató szektorban is törekszik a legtöbb szolgáltató az ügyintézések digitalizálására, úgy törekszik erre szinte minden állam is. Ki több, ki kevesebb sikerrel.
Nem vagyok az "állampárt" híve, de nekem is előnyős, ha nem kell elutaznom és órákat sorban állnom a hivatalokban, hanem a székelykapun keresztül elintézhetem az egyes ügyeket.
Évekkel ezelőtt pont Matolcsy írta meg, hogy az észteket lehetne követni ebben és "baloldalról" mindenki helyeselt. A jobboldal meg elmondta, hogy Matolcsy egy idióta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!