Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Igaza van Arisztotelésznek és...

Igaza van Arisztotelésznek és Platónnak abban, hogy a demokrácia a csőcselék uralma, és jobb nála a szakmai és igazságos egyeduralom?

Figyelt kérdés

Szerintem igen... Undorító a képviseleti demokrácia. Vagy legyen közvetlen cselekvés és közvetlen demokrácia, ami kissé anarchisztikus állapotokat szül, vagy ne legyen demokrácia.

Elnézve a mai magyar viszonyokat... Inkább élnék egy igazságos, fejlődő, határozott, rendezett és nem ennyire megosztott egyeduralomban, mint ebben az undorító demokráciában mindkét oldalról. A demokráciában mindenkinek van szava. Annak is, akit azért nem buktattak meg 11. alkalommal is első osztályban, mert már elérte a tankötelezettség végét, és halovány, lila gőze sincs arról, hogy mi is ez az egész. Pont nem érdekel, hogy karcolhatok-e négy évente "X"-et, ha közben rossz az oktatás, az egészségügy, az utakról és közművekről nem is beszélve. Soha nem is volt jobb. Úgyhogy menjen a nagy demokráciájával a fenébe mind a FIDESZ, mind a DK. A pártoskodás meg megosztja az embereket.

Inkább vagyok technokrata. Legyen egy művelt emberekből, orvosokból, jogászokból, mérnökökből, filozófusokból stb. stb. álló testület, a bölcsek testülete, akik döntéseket hoznak. Ne szólhasson bele mindenki, és egyben engem ne képviseljen senki. Milyen jogon?

Szerintem igaza volt Platónnak és Arisztotelésznek. Egyébként is szimpatizálok minden téren a három nagy hellén filozófus tanításával.

Mit gondoltok?

2023. okt. 17. 15:42
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#8.

Demokráciából melyik felel meg ennek?

2023. okt. 17. 20:21
 12/12 anonim ***** válasza:

9.

Ember, a mai demokrácia, amit annak nevezünk sem igazán demokrácia, inkább valami furcsa keveréke a liberalizmusnak és a kapitalizmusnak, ami most először van. Időnként annyiban hajaz a kommunizmusra, hogy itt is vannak idióta alapvetések, amelyeket a népnek nem szabad vitatnia, és mindent és mindenkit kicenzúráznak, aki ezektől eltér.

2023. okt. 17. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!