Miért pökhendi, nagyképűek a Fidesz politikusai?
Nem a fidesz politikusai ilyenek, hanem úgy általában majdnem az összes politikus pártállástól függetlenül.
Bár ez igazából egy szerep. Nyilván a magánéletben nem ilyenek.
Magyarországon az ilyen embereket nagy tisztelet övezi, de nem csak a politikában, hanem a mindennapi életben is.
A kultúra nálam ott kezdődik, hogy megvetjük az egoista, beképzelt embereket, akik az Univerzum központjának gondolják magukat, mindenki mást pedig az alattvalójuknak.
Mérföldekkel jobb lenne nálunk is az élet, ha ez így lenne.
"A hatalom megváltoztatja a személyiséget?"
Igen, legalábbis az emberek többségénél. Általában akinek hatalmat adnak a kezébe, nehezen tud olyan maradni, mint előtte. Hamar hozzászokik, hogy minden úgy történik, ahogy azt ő akarja, hogy nem ütközik ellenállásba, és ez előbb-utóbb "természetessé" válik neki.
Ilyenkor jönnek azok a nyilatkozatok (félrészeg dicsekvések), hogy "ha én ittasan vezetek, nekem akkor se veszik el a jogosítványomat" és hasonlók....
Nehéz ugyanolyan józannak, visszafogottnak, esetleg szerénynek maradni, mint előtte. És igencsak tisztelet a sajnos kevés kivételnek!
(És nem csak a hatalom ilyen, hanem a pénz is. A felmérések szerint a lottó telitalálatosok túlnyomó része pár éven belül ugyanott tart, mint a nyeremény előtt. Kevesen tudják "értelmesen" felhasználni a nyereményt.)
"Nem vagyok beképzelt csak tökéletes...:)"
Biztos a főnökükhöz viszonyítják magukat, azért lettek ilyenek.
Gondolod a pökhendi modor fertőző? Azokból lesznek a politikusok, akik pökhendi és nagyképű stílussal álcázni tudják intelligencia és egyéb hiányosságukat, mint a napbarnított honfitársaink? :)
Oxigénmentesen helyre kell izolálni őket, hogy ne fertőzzenek tovább! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!