Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ellenzék milyen családpolitiká...

Ellenzék milyen családpolitikában gondolkodik?

Figyelt kérdés

Ti milyen családtámogatást csinálnátok?

Mi a véleményetek: Kell támogatni a gyermekvállalást, családokat?

2023. júl. 24. 09:29
A kérdező szavazást indított:
Igen, kell támogatni
Nem, nem kell támogatni
27 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
60%
Nem támogatnám. Szüljön az akinek ereje, pénze és kedve van, ne az akinek az állam a kezébe nyomja a pénzt
2023. júl. 24. 09:31
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
Az ellenzék az alanyi jogon járó családi pótlék megemelését tartja jobb megoldásnak, szemben a munkaviszonyhoz kötött családi adókedvezménnyel.
2023. júl. 24. 09:33
 3/23 anonim ***** válasza:
72%
Az a baj, hogy a családpolitikának semmi értelme. Mármint ilyen állapotban ez most olyan, mintha egy liberális kormány lenne hatalmon, hiszen k*rvára nem a fehér magyar ember fog szaparodni ennek hála... Az meg csak hab a tortán, hogy ezzel az elöregedő társadalmat NEM lehet megmenteni, vagy ha meg is lehetne, akkor továbbra is ott az elvándorlás, amivel egy kis országként nem igen lehet mit kezdeni, pláne úgy, hogy a kormány az olcsó munkaerőt jónak látja...
2023. júl. 24. 10:10
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Én mondjuk olyan bérlakásprogramot csinálnék, ami a fiataloknak nyújt lakhatási segítséget - pulyától függetlenül. Mondjuk érettségi, szakma megszerzése, diploma utáni x évig ingyen, vagy nagyon olcsón kapnának 1 szobás bérlakást a munkaerőpiacon frissen induló fiatalok. Így már 25-30 éves korukra össze tudnák szedni az önerőt egy saját lakáshoz, házhoz. Akár még a szaporodási kedv is nagyobb lehet így - bár nálam ez nem szempont.
2023. júl. 24. 10:16
 5/23 anonim ***** válasza:
74%
Ha lenne oktatás, egészségügy nem kene külön támogatni, hanem alapból mindenkinek lenne kedve gyereket vállalni. Tudod? Ja nem mert te csak annyit tudsz hogy sorosgyurcsanybrusszel.
2023. júl. 24. 10:27
 6/23 anonim ***** válasza:
78%
1# Ilyen alapon akkor vonjunk meg minden szociális támogatást. Minek akkor TB? Miért a társadalom fizeti ki a fél millió alkoholista, drogos, gyógyszerfüggő önpusztítását? Miért nekünk kell fizetni az új cigány lakásokat amikor ők lakták le azokat? El lehet igy menni nagyon messzire.
2023. júl. 24. 10:28
 7/23 anonim ***** válasza:
48%

3

Ez hülyeség, pont ezen hörög a balos ellenzék ,és 22-es programjukba is szerepelt hogy dupláznák az alanyi jogon, minden gyerek után járó családit, amit a fidesz 2010 óta direkt nem emelt .

Arra meg tudjuk kik szülnek..

A CSOK,a családi adókedvezmény ,és a babaváró is elsősorban a Magyar lakosságot (meg a ner vállakozókat) segíttette.

Korrupt ge@ik,de hülyeséget azért ne mondjunk.

5 Németországban, és úgy nyugaton jellemzően sokkal jobb az oktatás, egészségügy helyzete, még is rosszabb a rátájuk mint a miénk, vagy egyformán gáz.

Szóvan nem igaz a mit mondasz...

2023. júl. 24. 10:52
 8/23 anonim ***** válasza:
87%

Azt tudom csak elmondani, amiben én gondolkodnék.

Ami anyagi értelemben szerintem fontos, hogy valamilyen szinten megoszoljon az anyagi teher a nem gyerekes és gyerekes emberek között. Ez történhet családi pótlék, adókedvezmény és hasonló formákban, ezekkel egyetértek. Még azzal is egyetértek, hogy a családosok lakhatását megtámogassam, hiszen nekik nagyobb ingatlanra van szükségük, mint a gyerekteleneknek.

Ugyanakkor a 10 milliós szabadfelhasználású hiteleket, meg 10 milliós vissza nem térítendő építési támogatásokat beszántanám az első héten. Ezek hatásukat tekintve sokkal inkább az építőipar támogatására illetve az építőipar kifehérítésére hasznosak.

Amire viszont sokkal jobban fókuszálnék, az a családok életminősége: legyen elég óvodai, bölcsődei férőhely, támogassuk az anyák részmunkaidős elhelyezkedését, iskolabusz-rendszer, hogy ne kelljen állandóan a gyerekért rohanni a dugóban, igénybe vehető gyerekfelügyelet, stb.

Nem szigorúan családpolitika, de tágabb értelemben mégis rohadt fontos a családok biztonságérzete. Transzparens, előkészített intézkedések agyatlan kormányrángatás helyett (nem kaszálok el rezsitámogatást előzmény nélkül, nem törlök ki adózási formát az adóév közepén hathetes határidővel), hogy legalább egy kicsit tudjak tervezni, és egy picit érezzem, hogy számítok. Oktatás, egészségügy fejlesztése, hogy azt érezze az ember, hogy van jövője a gyerekeinek. Külpolitika rendbetétele (ne legyen már minden elvileg szövetséges ellenség), hogy azt érezzem, van jövője az országnak a világban.

Én, ellenzékiként ezekre tenném a hangsúlyt, látványos tízmilliók helyett.

2023. júl. 24. 11:02
 9/23 anonim ***** válasza:
31%

A baloldali ellenzék szégyene hogy ez, amit leírtál, kb a Mi Hazánk programja.

2023. júl. 24. 11:13
 10/23 anonim ***** válasza:
70%

#6 azért az egészségügyet ezzel párhuzamba állítani kicsit meredek szerintem, tekintve hogy valamilyen mértékben előbb-utóbb mindenkinek kell orvosi ellátás. Abban egyetértek én is hogy a szemvedélybetegek kezelését ne TB alapon finanszírozzák, de az USÁ-ban pl nincs társadalombiztosítás, ott is hagyja a polgár a gatyáját is ha csak ránéz az orvos. Persze Magyarországon ez is egy fura helyzet hogy a közegészségügybe hónapokat kell várakozni, ami alatt akár el is patkol az ember...

Viszont ezzel szemben a gyerekvállalás egyáltalán nem érint mindenkit. Miért én fizessem meg gyerektelenként azt hogy valakinek volt 1-2-3 jólsikerült éjszakája?

2023. júl. 24. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!