Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek normális dolog...

Szerintetek normális dolog hogy a pedagógusok 800 000-et akarnak keresni? Megilleti ez őket őket alacsony társadalmi státuszuk és gyenge egyetemük ellenére is?

Figyelt kérdés
Ez azt jelentené, hogy mondjuk egy kis középiskolai tanár többet keresne mint egy város polgármestere ahol a gimi található, pedig társadalmi státusza sokkal magasabb, hiszen ő a teleülés elsőszámú vezetője. De többet keresne mint a közigazgatási hivatal vezetője, akinek társadalmi státusza vitathatatlanul magasabb mint egy tanáré. De többet keresne mint a járásbíróság elnöke, akinek szintén magasabb a társadalmi státusza és a társadalmi hierarchiában elfoglalt helye.

2023. ápr. 17. 16:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem is elég gáz, hogy egy pedagógus többet keressen, mint egy mérnök vagy közgazdász
2023. ápr. 17. 21:02
 42/88 anonim ***** válasza:
17%
Mondjuk az a mérnök/közgazdász amelyik nem keres 800 bruttót az valószínűleg nem a legélesebb kés a fiókban.
2023. ápr. 17. 21:24
 43/88 anonim ***** válasza:
3%
Ha megkapnák a 800-at akkor meg a 900-ért tüntetnének, ez ilyen egyszerű.
2023. ápr. 18. 03:11
 44/88 anonim ***** válasza:
100%
#43 Ez hazugság. 800 ezer Ft-ot kapnának a pénzért nem tüntetnének egy ideig. Másért igen.
2023. ápr. 18. 07:40
 45/88 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, látom nem dolgoztál sosem közigazgatásban és fogalmad nincs a működéséről. Alsó szintűben én sem dolgoztam, de még így is tudom, hogy a szakmai részét a település vezetésének nem a polgi, hanem a jegyző végzi. Ott kötelező a megfelelő végzettség. Polgármester bárki lehet. Ettől függetlenül nálunk minden évben év végén egy plusz évnyi "jutalmat" szavaznak meg maguknak: a polgármester és az alpolgármesterek. Tehát még csak nem is jegyző, aki a tényleges munkát végzi.

Nem gondolom egyébként valóban, hogy pl. az utcaseprőnek ugyanannyi fizetésének kell lennie, mint egy osztályvezető főorvosnak. Ellenben egy csomó értelmiségi pálya az állami szférában méltatlanul alul van fizetve, nem csak a tanárok.

2023. ápr. 18. 09:24
 46/88 A kérdező kommentje:

Szerintem te valami kiskorú lehetsz, hiszen azok dicsekednek közhelyes szintű "tudásukkal". Apád anyád is proletár azaz szakmelós volt mint nagyapád, tehát egyszerű tanulatlan család sarja vagy.

"szakmai részét a település vezetésének nem a polgi, hanem a jegyző végzi."

A döntések lényeges részét a képviselőtestület és a polgármester hozza meg. A jegyző csak cifra csinovnyik, a törvényesség őre, a törvények miatt nincs sok szabad mozgástere sem.

"Polgármester bárki lehet. " Ez a falvakra vonatkozik, városokban (ahol van középiskola is) gyakorlatilag elképzelhetetlen , hogy olyan embert válasszanak meg aki proli (szakmelós) vagy paraszt.

2023. ápr. 18. 11:54
 47/88 A kérdező kommentje:

Érdekes mindenki azonnal csak a polgármester szóra izgult be, a bírókat és közig. hivatal vezetőjét kifelejtették.

PEdig direkt minimum középvárosi polgármestert említettem (ahol van középiskola), nem pedig tanulatlan falusi polgármestert, aki gyakorlatilag bárki lehet, legtöbbször tanulatlan paraszt vagy proli (szakmunkás).

2023. ápr. 18. 11:56
 48/88 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, szerintem addig ne olts le másokat, amíg olyanokat mondasz, hogy "a pedagógusok 800ezret akarnak keresni" miközben a kormány beszél erről, nem a pedagógusok...
2023. ápr. 18. 12:03
 49/88 anonim ***** válasza:
91%

Engem továbbra is érdekelne, hogy Karácsony Gergely (a főváros főpolgármestere) vagy egy tanár áll-e magasabb társadalmi státuszban a kérdező és az itt a tanárokat lenéző válaszadók szerint?

A bírákat meg kár idekeverni és bármilyen formában politikusokkal hasonlítgatni, mert minden értelmes ember tudja, hogy sokkal nagyobb tudású, magasabb végzettségű emberek mint egy átlag polgármester, már csak azért is mert ott fixen elvárás a jogi diploma, a jogi szakvizsga és az igazságszolgáltatásban eltöltött sok-sok évnyi munka, mire végigmásszák a ranglétrát fogalmazótól a bíróig.

2023. ápr. 18. 12:34
 50/88 A kérdező kommentje:
A társadalmi státusz nem népszerűség kérdése, és nem relatív fogalom. 1945 előtt ez a részletes megszólításokban is tisztán kifejeződött.
2023. ápr. 18. 15:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!