Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Támogatnál "balos" politikát...

Támogatnál "balos" politikát ha olyan társadalmi egyenlőtlenség lenne Magyarországon mint Dél-Afrikában?

Figyelt kérdés

Dél-Afrikában a legnagyobb a társadalmi egyenlőtlenség, a lakosság alsó 90%-a az összvagyon mindössze 7%-át birtokolja.

Ha nálunk is ilyen egyenlőtlenség lenne és Te lennél az orbánviktor, akkor folytatnál e olyan politikát amivel az egyenlőtlenség lassan, de biztosan mérséklődik? Nem tudom ezt nevezhetjük e balos politikának. Egy normális világban talán a gyorsabb mérséklés lenne a balos, a lassabb meg a jobbos. De kinek hogy.

Az egyenlőtlenség letörése kétféleképpen is mehet. 1. Pénzt elveszünk gazdagtól és szegénynek adjuk. 2. Erősebb oktatás, szociális háló és egyebek által a szegényebbek képessége javul a magasabb jövedelmek elérésére.

[link]

[link]

[link]

2022. szept. 6. 16:06
A kérdező szavazást indított:
fideszes vagyok és nem támogatok semmiféle balos politikát
fideszes vagyok és támogatnék egy egyenlőtlenséget mérséklő politikát
Nem fideszes vagyok és nem támogatok semmiféle balos politikát
Nem fideszes vagyok és támogatnék egy egyenlőtlenséget mérséklő politikát
12 szavazat
 1/3 MDaniel98 ***** válasza:
85%
Vannak olyan mértékű társadalmi egyenlőtlenségek amiket már szerintem is mérsékelni kell, ez is ilyen.
2022. szept. 6. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:
27%

Magyarországon a baloldali politika:

* Fizetőssé tenné az egészségügyet (pedig járulékokból már megfizetjük)

* Fizetőssé tenné a felsőoktatást, a diákhitel kamatozását pedig piacira emelné, hogy csak nyugdíjas korra lehessen visszafizetni.

* Növelné a munkanélküliséget.

2022. szept. 6. 16:40
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

2

kéne is vizitdíj minimum, az egy nagyon jó dolog volt, akkor a sok nyugger nem ott töltené a mindennapjait, és trécselnének órákig, miután minden kamuproblémára hivatkozva bejelentkeztek vizsgálatra, így nem lenne közel se ennyire leterhelve az eü, és mondjuk szerintem 70 80 százalékkal csökkennének a várólisták.

Meg kéne fizetni a tanárokat, normális oktatási rendszert felállítani, a mozaikos könyveket visszahozni a natos baromságok helyett. DHra nem lenne szüksége az embereknek, ha mondjuk a diákváros valósulna meg, és nem a fudan, és nem rohasztották volna szét az ingatlanpiacot az elmúlt 10 évben.

Az, hogy nincs munkanélküliség, nem jelenti, hogy dolgoznak is az emberek, emellett ez a közmunkaprogram szimpla választási csalás, mert ki van adva nekik sok helyen, hogy hova kell szavazni, különben nem dolgozhat közmunkaprogramban az egyén.

De úgysem fogsz válaszolni, mert 2 bittel nem tudsz komplex dolgokat átlátni.

2022. szept. 10. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!