Volt adócsökkentés! Miért nem fontosak a tények?
július 1-jétől Csökkent a társasági adó visszamenőlegesen 19%-ról 10%-ra
július 1-jétől Az egyenes ági rokonok közötti öröklés és ajándékozás illetékmentessége.
augusztus 1-jétől - visszamenőleges hatállyal lépett életbe: a ház körül végzett munka adómentessége.
Megszűnt a vállalkozók kommunális adója és az üdülő épület utáni idegenforgalmi adó.
Ingatlan bérbeadáshoz a
magánszemélynek nem kell egyéni vállalkozóvá válnia
Vállalkozói személyi jövedelemadó az 500 millió forintot meg nem haladó adóalap után 19%-ról 10%-ra csökkent.
És még van nagy teljesítményű cégautó ado megszűnés, illeték megszünések, s még valami a gazdaságok örökléséről.....
Az SZJA-t ősszel dolgozzák ki! Az eredeti ígéret így szólt:
Egykulcsos családi adózás bevezetése két év alatt.
Az átállás fokozatos lesz, és figyelembe veszi a teherbíró-képességet, mindenki nyertes lesz. 16 százalékos lesz már jövőre az adómérték a személyijövedelemadó-rendszerben.
Tudtommal még alig telt el a más kormányok által türelmi időként igénybe vett 100 nap!
Sajnálom, de én csak csalódok. Látom, ahogy anyámék minden forintot próbálnak beosztani, és nem tudok elmenni:
1. mert minden pénzemmel beszállok a kasszába
2. ebből kifolyólag nincs megtakarításom, amiből akár albérletet bérelhetnék, mert a munkahelyváltáshoz el is kellene költöznöm. A legközelebbi cég, ami tudna foglalkoztatni. 80 km távolságra van
3. a legfontosabb: mivel az egyetemet a cég fizette, mert önerőből ez sem ment volna, ha ott akarnám hagyni őket, mindent (tandíj, igazolt szabadság, szállás- és utazási díj) vissza kellene fizetnem. Le sem merem írni a 7 számjegyű összeget, és ezért tehetik meg, hogy annyi a fizetésem, amennyi.
Lehet, hogy csak a saját tehetetlenségemet vetítem ki ebben a kérdésben, de azt hiszem, megérted a pesszimizmusomat. Nekem ezek a tények fontosak. Hogy amikor majd hozzányúlnak az én szja-mhoz, és ezzel összefüggésben elveszik az adójóváírást, mit fogok csinálni az egyre emelkedő árakkal szemben.
Egyetértek a 22.15.-össel! Ezek csak látszat intézkedések,és
a kisvállalkozásokon nem segítenek! A Fidesz az előző kormányzása alatt is csak a gazdagokon segített. A kiskeresetűeken, a családosokon nem.
Örüljünk,hogy nem vezetik be az egykulcsos adót. Ha az eddig elhangzottak alapján vezenék be,akkor a 200.000.- alatti jövedelműek 16 %-kal kevesebbet vinnének haza, a gazdagok pedig sokkal többet,mint eddig. Az is mese,hogy ez munkahelyteremtő lenne!
Tételezzük fel,hogy van egy kisvállakozó 15 munkással,akinek fejenként 100.000.- Ft-ot fizet. Tisztességes az embereivel,tisztességesen fizeti az adót is. Az adóját csökkentik 10 %-al( ennyit nem ígérnek),.Ebben a szituban l5 emberen spórolja meg egy új ember fizetését. Gondolod,hogy fel is fog venni még egy embert? Főleg,ha gond van az értékesítéssel.
Ha pedig a minimálbért is emelik,akkor a kisvállakozó miből fizeti a különbözetet?
Az egész csak hozzá nem értő emberek dilettáns ígérgetései!
A családi adózás pedig még inkább rontanáa a kiskeresetűek esélyeit,éppúgy,mint az előző kormányzásuk alatt.
Nem lesz családipótlék emelés,ahogy akkor sem volt,nem lesz nyugdíjemelés,mert nincs rá fedezet.
Arra viszont van,hogy a politikusok,polgármesterek korkedvezménnyel vonuljanak nyugdíjba,és 100 %-os nyugdíjat kapjanak.
Mese az egész,erre majd a jövő évi költségvetés elkészülte után ébred rá nagyon sok ember. Igaz,hogy sokásuk szerin az előző kormányra kennek majd mindent. De kire kenik néhány év múlva,ha még több lesz a munkanélküli és létminimum alatt élő ember?
Az egykulcsos adó még nincs kidolgozva! Egyébként most sem adómentes a minimálbér. 17% adó van rajta. Csak jár van 15000 forint jóváírás. A 16% van megígérve januártól.
Az hogy ezt hogy valósítják meg még nem lehet tudni. De ha megmarad a jóváírás akkor még többet is lehet keresni a 16%-al. A családi egykulcsost két év alatt akarják.
" A kérdező kommentje:
Nem nem törölheted ki! Ugyanis egy lefagyott gazdaságban élünk. És a munkahelyek, és az adók nagy részét a kis éa középvállalkozók adják. Ha belendül a gazdaság, azt idővel mindenki megérzi. Csak az a kérdés, hogy itthon akarsz-e élni. A 100 napra nem válaszoltál!"
Nem lefagyott, hanem szándékosan lebutított gazdaságban élünk. Elmagyarázom a különbséget:
Lefagyásnak azt nevezik mikor valami teljesítőképessége határára ér és már nem képes működni, vagy végtelen ciklusba keveredik ami önmagába forog vissza és ebből nem tud kilépni. A mi gazdaságunk más, szándékosan és céltudatosan lett visszabutítva, hogy az Eutól megvehessük a silány termékeik. Ha lenne jó minőségű magyar áru a polcokon az Eu szarját senkinek sem tudnád eladni még ha fejtetőre állsz sem. Vagy szerinted azért akarták a csatlakozásunk, hogy legyen kit segélyezniük?
A kérdésre válaszolva pedig:
Én a saját életemen, semminemű adócsökkentést a mai napig nem éreztem és attól, hogy mások, akiknek a rózsadombon villáik és svájci bankban milliárdjaik vannak, holnaptól jobban fognak élni már bocs, de nem fogom a s*ggem a földhöz verni.
El vagy tévedve a kiskeresetűk adókedvezményét illetően!
Az előző kormány alatt ugyan mindenkinek járt egyformán a kedvezmény különféle jogcímeken. De csak azok tudták mindet igénybe venni,akinek magas volt a jövedelme,és elegendő SZJ-át fizettek. A kiskeresetűek nem fizettek annyi adót,amennyit igénybe vehettek volna! Ez is csak a gazdagoknak volt jó.
22:30 Megértem a pesszimizmusodat, de édesanyádék rossz helyzete (ami sajnos nem egyedülálló) nem ezen a nyáron alakult ki. Viszont ezen a nyáron másképp kezdtek menni a dolgok mint régen.
Az EU-val mi tényleg elég rosszul jártunk.
A linken amit beírtam láthatsz a nemzeti földalapról is törvényt . Azok vehetnek földet, akik meg is művelik Próbálják a spekulánsokat kiszorítani. Szintén kihirdetett törvény, hogy a kistermelők eladhatják a terményeiket nemcsak a piacokon, hanem boltokban, hentesnél, közétkeztetésben.
Egyébként az adó csökkentések amit írtam nem a gazdagokra vonatkoznak, hanem a kis és középvállalkozókra. Pl sarki fűszeres.
Más: Eddig minden évben volt gáz és villany áremelés, ilyenkor már bejelentik. Most nincs, mert a kormány komolyan tárgyal ellene.
Hogy lehetne a gazdagokat jobban bevonni a közteherviselésbe, mint a bankadóval?
Az előző kormány alatt iszonyatos pénzeket fizettünk az állami cégek vezetőinek, és most kihirdetett törvény van a kétmilliós határra.
23:10
Mert a családi kedvezmény nem juttatás volt, hanem annak elismerése, hogy az általam keresett pénzből én költök a gyerekeimre, ami ugye a társadalomnak hasznos feladat, ezért az után ne keljen már adóznom, igy visszaadták. Sajnálom, de aki kis keresetű arányaiban valószínű hogy kevesebbet költött a gyerekeire. Így kevesebbet kapott vissza. Ez nem segély volt, nem az állam adta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!