Volt adócsökkentés! Miért nem fontosak a tények?
július 1-jétől Csökkent a társasági adó visszamenőlegesen 19%-ról 10%-ra
július 1-jétől Az egyenes ági rokonok közötti öröklés és ajándékozás illetékmentessége.
augusztus 1-jétől - visszamenőleges hatállyal lépett életbe: a ház körül végzett munka adómentessége.
Megszűnt a vállalkozók kommunális adója és az üdülő épület utáni idegenforgalmi adó.
Ingatlan bérbeadáshoz a
magánszemélynek nem kell egyéni vállalkozóvá válnia
Vállalkozói személyi jövedelemadó az 500 millió forintot meg nem haladó adóalap után 19%-ról 10%-ra csökkent.
És még van nagy teljesítményű cégautó ado megszűnés, illeték megszünések, s még valami a gazdaságok örökléséről.....
Az SZJA-t ősszel dolgozzák ki! Az eredeti ígéret így szólt:
Egykulcsos családi adózás bevezetése két év alatt.
Az átállás fokozatos lesz, és figyelembe veszi a teherbíró-képességet, mindenki nyertes lesz. 16 százalékos lesz már jövőre az adómérték a személyijövedelemadó-rendszerben.
Tudtommal még alig telt el a más kormányok által türelmi időként igénybe vett 100 nap!
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`
Hm-hm.
július 1-jétől Csökkent a társasági adó visszamenőlegesen 19%-ról 10%-ra - nincs társaságom
július 1-jétől Az egyenes ági rokonok közötti öröklés és ajándékozás illetékmentessége. - nincsenek gazdag rokonaim, anyám varrónő, apám nyugdíjas. Egy kb. 3 milliót érő házon kívül sokmindent nem tudnak rám hagyni, ebből következik, hogy ajándékozni sem fognak semmit :)
augusztus 1-jétől - visszamenőleges hatállyal lépett életbe: a ház körül végzett munka adómentessége. - Parasztnak születtünk, megoldjuk családban, nem kell napszámos
Megszűnt a vállalkozók kommunális adója és az üdülő épület utáni idegenforgalmi adó. - Nem vagyok vállalkozó, üdülőm sincs
Ingatlan bérbeadáshoz a
magánszemélynek nem kell egyéni vállalkozóvá válnia - Adjam bérbe az egyetlen házunkat a fejünk fölül?
Vállalkozói személyi jövedelemadó az 500 millió forintot meg nem haladó adóalap után 19%-ról 10%-ra csökkent. - nem vagyok vállakozó
És még van nagy teljesítményű cégautó ado megszűnés, illeték megszünések, s még valami a gazdaságok örökléséről..... - cégautó? Álom, álom, kitalálom.
Az SZJA-t ősszel dolgozzák ki! Az eredeti ígéret így szólt:
Egykulcsos családi adózás bevezetése két év alatt.
Az átállás fokozatos lesz, és figyelembe veszi a teherbíró-képességet, mindenki nyertes lesz. 16 százalékos lesz már jövőre az adómérték a személyijövedelemadó-rendszerben.
Családos adózás? Cseszd meg, diplomásan havi 63.000-et viszek haza, a rezsire kitelik, szerinted merek gyereket vállalni? Hát NEM. És pont. Mint olvastad a válaszaimat, én ezekkel az intézkedésekkel kitörölhetem.
Azért nem fontos, mert
1, Nincs gazdasági társaságom.
2. Nem vagyok se kis, se nagy vállalkozó!
3. Nincs se nagy, se kis teljesítményű cégautóm.
4. Nincs üdülő épületem.
5. Nem adok bérbe ingatlant.
6. Nem halt meg senkim mostanában, és nem is várom.
Azt hiszem, mi egyszerű fizetésből élő dolgozók sokkal-sokkal többen vagyunk, és ezek az intézkedések nem nekünk, hanem kizárólag a gazdagoknak szólnak, az ő "terheiken" könnyítenek.
Az szja-csökkentés esetleg érinthetne, de azt ugye még csak "most dolgozzák ki". Valahogy nem ez volt a legfontosabb. De a kidolgozó államtitkártól hallottam, amit te még talán nem, hogy nem csak a kidolgozással, de a bevezetéssel is bibi van. Most azt mondják, 2013-tól lehet, ami magyarra lefordítva azt jelenti, hogy soha. Addig meg majd valami talán, ha a helyzet engedi. Vagy az se. Emlékszel a pedagógusbér-emelésre? Először úgy volt, hogy feltétlenül emelni kell a béreket, utána úgy, hogy gesztusértékű béremelést azért mindenképpen csinálnak, végül ebből az lett, hogy aki béremelést akar, az bolond vagy bohóc.
Ha bemegyek abba a k*rva közértbe még többet kell fizetnem mindenért, mint egy éve.
Az igazság az, hogy olyan dolgokhoz nyúlnak, ami a legkevesebb embert érinti.
A kétgyermekes családanyát hol érdekli mindez? Az nyugdíjasokat hol érdekli mindez? Akik a megélhetésért küzdenek, sz*rnak rá az ilyen látszat intézkedésekre.
Kézzel fogható dolgokat akarunk, mint pl.: a két hét alatt rendet csinálok a közbiztonság terén. GRT
Akkor hát pörögjön. Örülök neki, hogy ilyen optimistán teccik látni mindezt.
Én már nem tudok hinni a mesékben, elég volt. Majd akkor elhiszem, ha a pénztárcámon fogom érezni azt a sok jót, amit a Fidesz tesz / tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!