Most hogy a Fidesznek újra kétharmada lett nincs arra esély hogy minket melegeket elfogadjanak és ugyanolyan házasságot köthessek a jelenlegi párommal mint a heterók?
20, őőőő mondtam ilyet?
Én csak azt mondtam, hogy egy törvényre/jogszabályra hivatkozni úgy, mint valami erkölcsi alapra fölösleges, mert amíg a vallási szabályok elég kemények és aligha változtathatóak, addig a törvényeket igazából semmi akadálya nincs, hogy megváltoztassák.
Szóval a törvények nem a helyénvalóság kifejeződései, hanem az akaraté.
Szóval amit 14 írt, hogy "ez van" ez nem természeti törvény, mint hogy minden test megőrzi egyenes vonalú egyenletes mozgását amíg azt egy másik test vagy erő meg nem változtatja... hanem egy döntés ami nem megmásíthatatlan.
Heterók között is létezik bejegyzett élettársi kapcsolat.
Ismerősöm párja 20 év kapcsolat után meghalt.
A rokonok már másnap kirakták a lakásból, amiben 20 évig együtt éltek.
Ezért mondtam, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó jogokat kellene megváltoztatni.
A "házasság" szót sokan az egyházi esküvővel hozzák összefüggésbe, mégha polgári is.
Ezért írtam, hogy nem a szón kellene lovagolni.
22, és szerinted van annak értelme, ha a bejegyzett élettársi kapcsolatot egyenlő jogi szintre hozzák a házassággal?
Van erre egyáltalán esély?
Ez kb. olyan mint az ukrán-oroszt tárgyalás.
Ha egyik fél sem enged, abból sosem lesz megegyezés.
24, de ha az egyik fél enged, veszít. És ki akar vesztes lenni?
Főleg, ha ez a vereség a magánéletére is kihatással van.
27.
Az már a vörös vonal átlépése.
29, úgy tűnik 28as válaszából, hogy akkor ezzel egyedül vagy.
Márpedig ha heteró, sőt, kiskorú párocskák nyalhatják-falhatják egymást az utcán, de két, párkapcsolatban lévő férfi (vagy nő) nem csókolhatják meg egymást ugyanott, akkor a "mi elfogadunk titeket" kijelentés egyelőre nem áll meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!