Tényleg hatpárti koalíciót akartok?
Baloldaliaktól kérdem tényleg hat eltérő identitású, eltérő értékrenddel bíró pártra bíznátok az országot?
Szinte kizárt hogy kormányozni tudjanak, max félév és felbomlik a koalíció.
Talán a világon sehol sincs hatpárti kormányzás, nyilván nem véletlenül.
Ez a röhej.
És akkor mi magyarok csodálkozunk azon, hogy széthúzó nemzetnek tartanak minket?
Mindig vannak, akik a széllel szemben pisálnak. Most 6an vannak, egymás mellett és szembepisálnak a széllel, de nem veszik észre vagy nem gondolnak bele, hogy mi lesz, ha megfordul a szélirány.
Mert lesznek közülük, akik megfordúlnak, mert szeretnek szembepisálni a széllel, lesz aki jobbra és lesz, aki balra fog pisálni. Aztán azon kapják magukat, hogy a szélrózsa minden irányába pisálnak eláztatva saját magukat, egymást és mindenkit, akik körülöttük vannak.
Akik a ballos produkcióban részt vesznek, ők csak addig tartanak össze, amíg el nem érik a céljukat. A kormányváltásba vetett reményük tartja őket egyben, de amint ez megtörténik, minden párt visszakanyarodik az eredeti irányához. Magyarul: minden lesz, csak sikeres, hatékony kormányzás nem.
Nem is értem a logikát.
Tehát számomra nyilvánvaló, hogy mind lopni akar bejutni a parlamentbe.
#11 sajnos nagyon bevetted te is a Fidesz agymosó médiáját, hogy az ellenzéket baloldalnak hívod, pedig van ott jobboldali és centralista is.
A helyzet az, hogy ezek a skatulyák eléggé idejét múlt dolgok, főleg, hogy a Fidesz úgy használja, hogy tolja, tolja, aztán szitokszót csinál belőle, hogy a szó indulatot keltsen az emberekben, véletlenül se tudjanak gondolkozni tudatosan, mert az még megártana. A politikai tudatosság, az elemzés a gondolkozás veszélyes a Fideszre nézve, nem véletlen, hogy ilyen oktatási színvonalat művelnek.
A helyzet az, hogy a jelenleg ellenzéki pártok jobboldaltól baloldalig értékrendej, programja 70-80%-ban azonos, és ezért, ennek megvalósításáért érdemes összefogni. A maradék 20-30% teszi ki a véleménykülönbséget, pl. melegházasság és hasonlók. Hát képzeld, nem ez Magyarország legégetőbb problémája, hanem az, amiben egyetértés van, és tudnának változtatni: átláthatóság, demokrácia visszaállítása, gazdaság javítása...
Persze, hogy lesznek viták. Gáz is, ha nincsenek viták. Teljes egyetértés sehol, semmiben nincs, ahol azt hiszed, hogy van, ott nem meggyőződésből van, csak elnyomják, lefizetik, stb. Ez az orbáni rendszer, és ez sokkal rosszabb. Rosszabb teljes erővel rossz irányba menni, mint a jó irányt keresni, azt felismerve előrehaladni.
11-es vagyok.
Én meg vagyok elégedve a Fidesz vezetéssel. Burkolóként nyugodtan elkérhetek pofátlanúl nagy összegeket. Ez azt jelenti, hogy tavaly tisztán a kis katámmal megkerestem a családi házunk árát.
12 éve pedig ugyanebben a szakmában azon gondolkodtam, hogy vajon megengedhetek-e esténként magamnak egy sört.
Az építőiparban dolgozó más ismerőseim, festők, kőművesek, idősek, öregek, mind elégedettek ezzel.
A prosti ismerőseim szintén elégedettek.
Itt csak a 25éven aluliak hőbörögnek, mert nem emlékeznek arra, ami 2008 környékén volt.
Én már megkerestem a nyugdíjalapomat, a két kezemmel az elmúlt 5 évben.
Ez az én tapasztalatom és én erre alapozva egyértelműen a Fideszre fogok szavazni.
Visszakérdezek:
Tényleg egy agymosó, 12 éve egyre jobban kiépülő, maffiakormányt akarsz hatalmon tartani, ami rendre visszaélt a hatalmával, és elárulta a nép érdekét?
Agymosó kormány?
Neked sikerült az agyadat átmosni?
Pontosabban Orbán meg tudott győzni bármiről amit te nem akartál?
Nem?
Magam részéről nyilatkozva én is elmondhatom engem sem sikerült agymosni…
Tehát még egy Nem.
Akkor én fideszes légemre nem vagyok agymosott te ellenzéki létedre nem vagy agymosott akkor engedjük már el ezt a baloldali demagóg dumát az agymosásról.
Neked vannak indokaid kire miért szavazol. Nekem meg vannak indokaim miért a fidesz.
A baloldallal pont ez a baj:
Letagadják hogy baloldal ha az érdekük úgy kívánja.
Elvtelen alkuba is bele mennek a pillanatnyi előnyök reményében.
Nem képesek felfogni hogy ha valaki nem velük szimpatizál az még lehet értelmes ember.
Nem akarják a választókat megérteni és maguk mellé állítani. Bőven elég ha megtalálják a választási rendszer kiskapuit hogy nyerjenek.
De így nem fog menni.
Hát kicsit megmosolyogtalak. Az érvelésed pont az agymosó fidesz-propagandát tartalmazza.
Igen, agymosó. Az, amelyik olyan közmédiát, olyan MTI-t hoz létre, amelyik nem kiegyensúlyozott, amelyik teljesen elnyomja az ellenzék véleményét és csak a fidesz mantrát tolja, és minden más eszközt is erre a célra használ, továbbá hazudoznak össze-vissza, az agymosó.
Ha te ezt nem látod be, akkor nyilván hatott rád. Egy agymosott sem mondja azt, hogy én most agymosott vagyok, egy agymosó sem mondja azt, hogy én agymosó vagyok, mint ahogy egy csaló se mondja azt az áldozatnak, hogy figyelj, csaló vagyok, most károsítalak meg éppen.
Plusz egy: Továbbra is mondom, hogy most éppen a fideszes agymosó propaganda a "baloldal" fogalmat tolja az agymosásban, és ez is beléd ivódott. Korábban volt a ballib, meg mittudom én még mi minden, most éppen ez. Volt, amikor a Sorossal, volt, amikor a Gyurcsánnyal, és még ki tudja mennyi mindennel mosták, az agyat. Hány milliárdot költöttek ezekre a propagandákra?! Ráadásul többnyire közpénzből!
Ha azt mondod, hogy nem történt ilyesmi, akkor valami nincs rendben veled.
Szóval most éppen "baloldal", és éppen ezt mondod, tehát hatott rád.
Egyfelől sok butaságot mondasz, ennek egy részére eddig is rávilágítottam, de folytatom, bár nyilván teljesen felesleges, így időpazarlás.
Jössz azzal, hogy a hatpárti összefogásra azt mondod, hogy baloldal, függetlenül attól, hogy MZP jobboldali, a Jobbik jobboldali párt, a Momentum centralista párt, tehát benyaltál és szajkózol egy hazugságot.
Aztán jössz azzal, hogy az a baj, hogy "letagadják", hogy baloldali. Szó sincs letagadásról. Az a gond, hogy te, és a hozzád hasonlók csak egybitesen tudnak gondolkozni: vagy igen, vagy nem, de az élet nem ilyen. Hat párt van, amelyik szövetséget köt.
A szövetségnek ilyen, és olyan értékrendű pártjai is vannak. Ellenpélda: a Fideszben is vannak nők is férfiak is, de nem mondjuk rá, hogy férfipárt, és hogyha azt mondanád, hogy nem férfipárt, akkor nem mondjuk azt, hogy na ez a baj a férfipárttal, hogy letagadják, hogy férfipárt. Érted már? Érzed már az agymosás ellentmondását? Belátod, hogy valami sántít?! Kezd tisztulni a kép?! Vagy elismered, hogy férfipárt, és akkor én mondhatom, hogy milyen dolog, hogy elvtelenek, mert nők is vannak benne stb., fúj, fúj, fúj, abcúg! :D
Amúgy meg bagoly mondja verébnek..., sőt, még ez sem: bagoly mondja kavicsnak, hogy bagoly! :D
Melyik párt is volt már minden? Liberális, ateista, Soros által támogatott, polgári, keresztény, illiberális, szélső jobbos, Soros-ellenes, orosz-ellenes, aztán oroszbarát?! Melyik párt változtatja össze-vissza az ideogógiai nézetét, értékrendjét, és a hívei tapsikolnak, akármilyenek?
Kell súgni, vagy kitalálod magadtól is?!
A hatpárti összefogás nem elvtelen. Sőt!
Minden elv annyit ér, amennyit érvényesíteni lehet belőle. Mondhatja XY, hogy na a nagy elvéből nem enged, és ha a fene fenét eszik, akkor sem fog senkivel összefogni, egyedül alapít pártot, egyedül fog kormányozni, nem fog ez menni. Már csak azért sem, mert egyetlen ember nem alapíthat pártot, függetlenül attól, hogy ezen túl milyen programja stb. van. Ugrálhat mellette a fején, akkor sem jön össze.
A Fidesz olyan dolgokat tett eddig, ami bebizonyította, hogy hiteltelenek, értéktelenek, többnyire károsak. Történelmi esélyük volt a haza érdekét szolgálni, és történelmi esélyt szalasztottak el, történelmi kárt okoztak ezek a most éppen "keresztények". (Félre ne értsd, és ne is magyarázd bele, ne is vádolj vele: az igaz keresztény emberek vallását tisztelem, de ebből nagyon kevés van, a magukat kereszténynek valló fideszesek 99,99999 százaléka, valójában úgy keresztény, mint a talicska űrhajó. Ha valakik, hát ők gyalázzák meg Jézust és Istent és tanításukat stb.
Az összefogásnak itt van a közös programja, korábban is a dolgok 80%-ában egyetértés volt, és van, sokkal nagyobb mint a Fidesz valódi értékrendje, célja között, aminél semmi esély, hogy azokból bármit megvalósítsanak, sőt, további rombolás várható. Ha felteszed a kérdést (vagy egy kicsit is józanabb ember felteszi a kérdést), hogy melyik a több a több, a nulla, vagy a nyolcvan százalék, akkor az óvodás is tudja, hogy a 80 az több a nullánál. Lehet rugózni, hogy de mi van a húsz százalékkal, és vagy mindent vagy semmit mert elv így elv úgy... de a való élet nem ilyen, főleg a "keresztény" Isten őt úgy segéljés fideszesek hatalommal visszaélve megváltoztatták a választási szabályokat saját érdekük szerint, és még emellett is össze-vissza csalnak.
"Nem akarják a választókat megérteni és maguk mellé állítani. Bőven elég ha megtalálják a választási rendszer kiskapuit hogy nyerjenek."
Már megint a Fidesz tetteivel vádoljátok az másikat, ez eléggé tipikus. Ők kiskapuznak mindig a hatalomharácsolás érdekében. Nézz csak vissza!
Jaj már. Fidesz meg a propaganda tv.
Mi a f@szom? Nincs több adó te birka?
Miből gondolod hogy az M1-et nézi minden fideszes?
Ennyire szánalmas a magyar baloldal!
Jelzem, hogy nem ment a cáfolat, és az ellenérv
"Ennyire szánalmas a Fidesz!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!