Tényleg hatpárti koalíciót akartok?
Baloldaliaktól kérdem tényleg hat eltérő identitású, eltérő értékrenddel bíró pártra bíznátok az országot?
Szinte kizárt hogy kormányozni tudjanak, max félév és felbomlik a koalíció.
Talán a világon sehol sincs hatpárti kormányzás, nyilván nem véletlenül.
Talán a világon sehol sincs egypárti kormányzás, nyilván nem véletlenül.
Ja de, rajtunk kívül még Koreában :)))
Na ezen a szinten meg nem szeretnénk maradni...
Itthon nincs egy-párt rendszer.
Jelenleg két-párti koalíció van.
Van mellette ellenzék kb 10 párt.
De az hogy hat merőben más irányelvek mentén politizáló pártocska összeadja a szavazatokat és így matematikai esélyük legyen nem jelenti hogy képesek kormányozni.
Hát én nem látok sok különbséget ezek között a pártok között, úgyhogy akár működhet is, lényegében egy ugyanolyan katyvasz az egész, mint a fidesz. Sőt a pártok egy részét már fel se tudnám sorolni, mert annyira jelentéktelenek,hogyha külön indulnának valszeg az 1%-ot se érnék el.
Amit pártnak lehet nevezni az a DK a Jobbik és talán a Momentum. A többi szót sem érdemel, csak politikai élősködők,akiknek semmilyen konkrét elképzelésük nincs, azon kívül, hogy mások hátán be akarnak jutni a parlamentbe.
"Itthon nincs egy-párt rendszer."
De ebbe az irányba halad a Fidesz.
Tényleg kormányváltást akarok, mert jelenleg egy maffiahálozat ural le minket. Az alternatíva nem tökéletes, nem ideális hanem jelen helyzetben reális kompromisszum.
Ha átgondolom, hogy ma Magyarország érdekeiből SZERINTEM olyan 2% valósul meg, 6 párti koalíció esetén hogy alacsony számot mondjak, ha csak 60 % valósulna meg, az is 58%-kal több a jelenleginél. Ha a 100%-nak 0% az esélye, akkor azt mondom, hogy igen, a 60%-ot kénytelentelen vagyok elfogadni, azt választom. Persze 100-ot szeretnék, sőt, lottó főnyereményt is szeretnék még ma, de egyikre sincs esély, és racionális ember vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!