Ha Márki-Zay Péternek végül nem engedi meg a hatpárti szövetség hogy saját frakciót alakítson, melyik ellenzéki frakcióba fog beülni?
Erre nagy esély van, mert ehhez hatpárti konszenzus kell, a DK és a Jobbik pedig ezt szinte biztos hogy nem fogja támogatni.
Márki-Zay Péter eredetileg a Párbeszéd frakciójába kért és kapott ún. befogadó nyilatkozatot, de csak Karácsony Gergely támogatta/támogatja igazán őt, a Párbeszéd párt nem.
A Momentum támogatta hivatalosan is őt a 2. fordulóban, szerintem akkor már az ő frakciójukba ülne bele.
Egyébként miért is a zöld komcsikhoz ülne be?
MZP nem király választást nyert, hanem jogilag nem kötelező előválasztást.
Miért adnának neki frakciót is?
És mire menne 5 fővel a 70-80 fős DK frakcióval szemben?
#6: 70-80 fős DK frakció mellett? Ne beszélj már zöldségeket.
Kérdező, szerintem belemennek a saját frakcióba, de ha mégsem, akkor szerintem a Momentum, vagy a Párbeszéd frakciójába fog beülni. A legközelebb a Momentumhoz áll, ugyanakkor a Párbeszédről volt eredetileg szó, Karácsony miatt elsősorban.
#7, akkor győz az Összefogás, ha lesz 100 helyük.
Az LMP, PM, MSZP kap 2-4 helyet, a Jobbik 13-15-ôt, a többi a DK.
MAJD választanak miniszterelnököt, amilyet akarnak.
Nemrég mondta maga Gyurcsány is: ne szaladjunk előre!
Őt is jelölhetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!