Orbánnak erélyesen beköszönt a valóság?
"Matolcsy György a múlt héten bejelentette, a kormány jövőre háromszázalékosnál kisebb államháztartási hiányt tervez. Ezzel az új hatalom három hónapnyi tusakodás után kényszerűen tudomásul vette: az ország lényegében a Bajnai Gordon által elfogadott hiánypályán halad ezután is."
"Orbán Viktornak erélyesen beköszönt a valóság: az ellenzékben évekig hangoztatott megoldás, a radikális kiadáscsökkentés fedezete nélkül meghirdetett azonnali nagyszabású adócsökkentés végérvényesen meghiúsult."
És ezt egy Fidesz-közeli elemző mondta, a Magyar Rádiónak.
Tehát felesleges volt leváltani a Bajnai-kormányt, hiszen ugyanazt a gazdaságpolitikát fogja folytatni a Fidesz is. Akkor meg minek volt ez a nagy csinnadratta évekig? Talán csodára számítottak?
Én nem értek a politikához, nem vagyok közgazdász és könyvelő sem, de valaki elmagyarázná nekem, hogy a fidesz hatalmas sikerként elkönyvelt 100 napjában milyen ÉRDEMI eredmények születtek?
Van kettős állampolgárság, ennek nincs köze a gazdasághoz.
A végkielégítése, felmentések korlátozása, 98%adólevonás, ok, és akkor eddig mennyi embertől vontak le 98%-os adót?
Lehet pálinkát főzni, ennek sincs köze a gazdasági növekedéshez.
Bárkinek fel lehet mondani indoklás nélkül, ebből mennyi lett a bevétel? Nincs köze a gazdaság növekedéséhez.
Bérplafon 2 millió, igen, de csak a közszférában, ahol már él a 15%-os bértömeg stop. OK, nem veszünk fel embereket.
A bankadóból befolyó összeg sem lesz hatalmas bevétel, mert a hitelfelvevők eladósodásuk miatt már ritkábban vásárolnak.....és még sorolhatnám.
Szóval nem értem, hogy hol a hatalmas siker, amiről naponta hallani. Valaki elmagyarázná?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!