Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A kormány miért nem az infláci...

A kormány miért nem az inflációval kampányol?

Figyelt kérdés
2022. febr. 11. 19:52
1 2
 11/18 tobas ***** válasza:

"Külföldön ugyanekkora, pedig ott nem a fidesz van."

Ahogyan más kérdésnél is írtam a leginkább szembetűnő különbség, nálunk 7,9%-os inflációhoz 7,4%-os maginfláció párosul, addig Belgiumban 7.59%-os csak 2,98%-os maginfláció van.

"Az infláció januárban 5,71%-ról 7,59%-ra nő, ami a legmagasabb szint 1983 augusztusa óta, amikor 7,90% volt.

A magas infláció ebben a hónapban az elmúlt hónapokhoz hasonlóan a magas energiaáraknak tudható be . Az energia inflációja jelenleg 60,86%, és 4,97 százalékponttal járul hozzá a teljes inflációhoz." Belga statisztikai központ

Mintha nálunk a lakossági energiaárak nem emelkedtek volna az elmúlt hónapokban, akkor miért is van ugyanakkor?

2022. febr. 11. 21:09
 12/18 anonim ***** válasza:

"Gyanítom, mert ez a rész irreleváns volt a korábbi hamis állításod cáfolata szempontjából."

Irreleváns, mert véletlenül pont azt támasztja alá amit én írtam? Ügyes próbálkozás :D

2022. febr. 11. 21:22
 13/18 anonim ***** válasza:
2022. febr. 11. 21:45
 14/18 anonim ***** válasza:

ma 20:52

"Ezt miért nem másoltad hozzá hmm?"

ezt az előző hozzászólásomban írtam:

"Nyugattól vásárlóerőben nem az utóbbi 10 évben szakadtunk le, sőt mondok durvábbat közelítünk hozzájuk."

Nem kérdés, hogy jobb nyugaton a helyzet, gazdagabbak, csak épp még ott egy fiatalnak rosszabb kilátásai vannak, mint a szüleinek voltak, addig nálunk ez nem így áll. Még lehet a jobb kilátásunk mellett is rosszabb lesz 10-20 év múlva, mint nyugaton de mégis mi előre fele lépkedünk, ők meg most épp hátrafelé.

2022. febr. 11. 21:56
 15/18 tobas ***** válasza:

Fiatalként érdekelne, hogy miért jobbak nekem a kilátásaim, mint a szüleimnek? Milyen téren?

2022. febr. 11. 22:00
 16/18 anonim ***** válasza:

ma 22:00

[link]

Ha kicsid megerőlteted magad akkor pl. itt azt láthatod, hogy a 2000-es évekhez képest 2-szer annyiból élsz reálértéken.

De számtalan nem gazdasági előny is lenne azzal, hogy már mi is a "nyugathoz" tartozunk. Mehetsz nyaralni, tanulni, dolgozni oda ahova szeretnél, nem tartanak vissza a határon. Ez a szüleidnek nem feltétlen adódott meg.

De még ha a hőn emlegetett lakásárakat vesszük akkor az MNB-nek van egy lakásárindexe ami 2001-től datálódik és azóta 4-szeresére mentek fel a lakásárak Budapesten, míg láss csodát a nettó keresetek is ennyit nőttek, szóval még az se igaz, hogy nehezebben lehetne ma lakáshoz jutni, arról meg főleg ne beszéljünk hogy mit hívtak nálunk lakásnak 1990 előtt és mit hívnak most.

2022. febr. 11. 22:24
 17/18 anonim ***** válasza:
adatott meg
2022. febr. 11. 22:24
 18/18 tobas ***** válasza:
Az a baj, hogy én láttam az állítólag szörnyen lehagyott hanyatló nyugat és valahogyan nem ugyanazon állapotokat tapasztalatok Magyarországon.
2022. febr. 11. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!