Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Valóban akarnak megoldást a...

Valóban akarnak megoldást a Cigány problémákra a pártok?

Figyelt kérdés

És ebből mi fog megvalósulni?

Szeretném ha valóban kulturált válaszok születnének. Sajnos kaposváriként már én magam is tapasztalom, hogy nagyon komoly gondok vannak ezen a területen. Pedig városban élünk és nem faluhelyen! Elképzelni sem merem, hogy a vidéken élők milyen gyomorállapottal élnek nap mint nap. Az országban sok felé élnek ismerősök, rokonok és hátborzongatóbbnál borzongatóbb történeteket mondanak el, ami VELÜK konkrétan történt meg.

Már itt a 80 ezres városunkban is egyre többen vannak a szociálatlan rétegből és gyakorlatilag semmit sem lehet ellenük tenni, ha rend bontanak, vagy kötekednek az emberrel. És, hogy zavar e az A6-os Audi a parkolóban, ami egy börtönös, verőlegényé? Megmondom őszintén, hogy igen! És nem a gyűlöletkeltés miatt mondom ezt, hanem mert zavar, hogy nekem munkával soha az életben nem lehet olyanom, amit ő 1 év veréssel, veretéssel, csalással keres. Hogy irigy vagyok e? Nem , csak dühös. Egyre erősebb bennem a gondolat, hogy ha ez így megy tovább, akkor senkivel sem vitatkozunk, hanem szépen összepakolunk és sok szakmával, diplomával Mi is! elmegyünk ebből az országból a családdal. Miért? Mert csak civakodó vezetőket látok, akik úgy hoznak döntést ebben témában, hogy az élethelyzetük soha nem találkozik magával a problémával.

2010. szept. 6. 16:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Vuvuzela! Logikus a kérdés. Akár filozófiailag is érdekes lehet, hogy van-e olyan, hogy nincs megoldás. Sok ember ezt elméletileg sem ismeri el, és mindig elvárja hogy legyen. Szerintem vannak olyan helyzetek, amiknek nincs megoldásuk, és azzal járunk jobban, ha a megoldás pénzt, energiát, időt, esetleg emberéleteket követelő erőltetése helyett zuhanunk a nagy válságba, aminek persze óriási áldozatai és kárai lehetnek, de után van esély egy új életre. De a válság nélkül nincs.

Na ennyit az elméletről. Talán tényleg túlzás volt a részemről, hogy a magyarországi cigányügy menthetetlen, megoldhatatlan. Azért írtam, mert nem akartam terjengős lenni. De most kénytelen vagyok, hogy kérdeztél.

Szóval én elméletileg a megoldást abban látom (ezt máshol már leírtam), hogy a gyerekeket kell megmenteni, egyesével "kiragadni" a nyomorból, az esélytelenségből mégpedig úgy, hogy jó sok pénzért kitűnő nevelést, oktatást és ellátást adunk nekik. És akkor van esély rá, hogy a sok elvesztegetett erőfeszítés és pénz mellett lesz egy új nemzedéken belül pár százalék, akinek már van szakmája, képzettsége, megfelelő munkakultúrája és igénye egy normálisabb életre. Aztán ez kezdődik újra és újra, és mondjuk 15-20 év alatt már létrejöhet jó esetben egy kritikus tömeg a cigányságon belül, akik már húzni tudják az egész etnikumot előre, pozitív mintát tudnak adni.

Csak így lehet(ne) haladni, mert pl. az, aki sose dolgozott és munkát se látott a közelében, és mondjuk 30-40-50 éves, azt már nem lehet se szép szóval meggyőzni, se erőszakkal rákényszeríteni, hogy életformát váltson. Na most ha ezt, amit javasoltam, elkezdtük volna 90-ben, akkor esetleg már tartanánk valahol az integrációban, a beilleszkedésben. De sajnos a cigányságot nem csak integrálni nem tudták részben sem az előző 20 évben, de sokkal lejjebb szakadtak, távolabb kerültek a többségi társadalomtól. És ebben a helyzetben már nincs újabb 20 év, hogy megpróbáljuk, más út meg szerintem nincs, nem lehet.

Szóval röviden, lehetne erőltetni a gyerekeken keresztül megkísérelt integrációs utat, de ma már ennek a sikerében és lehetőségében én sem nagyon hiszek. De hatalomra jutnék, azért ezt csinálnám.

2010. szept. 7. 17:01
 12/24 anonim ***** válasza:
43%
jó lenne ha ezt a nézetet vki a parlamentben is képviselné...
2010. szept. 7. 17:05
 13/24 anonim ***** válasza:

"Valóban akarnak megoldást..."

Dehogy akarnak!

A Fidesznek is, mint az összes többi pártnak az a lényeg, hogy szavazóbázisként felhasználhassák a cigányokat, utána meg évekig sz.rnak a cigányokra.

Mivel a cigányság tipikusan a minimális "fogyasztási cikkekkel" (gulyásleves, szeszesital...) elkápráztatható állampolgári réteg, ezért erre a pártcélra kiválóan használhatók, anélkül, hogy mindezt észrevennék, felfognák.

A csőcselékre, csürhére, szédíthető néprétegre eddig is a Fidesz épített legjobban, ezután se várható ez másként.

2010. szept. 7. 21:02
 14/24 anonim ***** válasza:
Ugyanmár! Régebben is voltak hasonló törekvések pl.: a cigány családot beköltöztették jó környékre orvos és ügyvéd szomszéd mellé és nem törtek fel. Lelakták a házat és enyyi volt a történet. El kell fogadnunk, hogy vannak népek/népcsoportok akik kultúrájukból, életvitelükből adódóan nem szeretnek, nem tudnak, nem akarnak dolgozni pont. EZ van, ezt csinálják európa szerte és Indiában az őshazájukban. Ők is egy régi nép a kínai is, ők is sokan vannak a kínaiak is, mégis ég és föld a kettő. Mi pedi nem tudjuk a cigányok életvitelét sokáig finanszírozni.
2010. szept. 8. 17:06
 15/24 anonim ***** válasza:

Mármint nem a szomszéd házat nem törték fel, mert azt lehet, hogy feltörték, hanem a kiemelt cigány család nem tört ki/fel abból a helyzetből.

Előző voltam

2010. szept. 8. 17:08
 16/24 anonim ***** válasza:

Utolsó, aki egyben utolsó előtti:

Azt hiszem, eléggé toleráns volt az ország az utóbbi időben a cigányokkal szemben. Volt lehetőségük beépülni a társadalomba. Mi a pénzünkből tartjuk el őket, ők cserébe megölnek minket.

A csőlátás szörnyű, de nem hibáztatlak, a média képes az emberek gondolkodásmódját megváltoztatni, de szerencsére vannak, akik még hiszik, hogy a cigányok nem meghurcolt népség, hanem aljas, undorító, hazug csőcselék, akiknek nem országban, hanem koncentrációs táborban a helyük.

2010. szept. 8. 17:24
 17/24 anonim ***** válasza:

17:06 és 17:08-as vagyok

Kedves utánam író! Félreértettél én egyetértek veled. Visszaolvastam a kis irományom és pont azt ecseteltem, hogy elkövethetünk mi bármit ők nem akarnak integrálódni/ dolgozni! Biztos rosszul fogalmaztam és ebből adódóan félreértelmezted a szavaimat, ha így volt bocsi. Mégegyszer mondom mi ugyanúgy gondolkozunk. Minden jót Neked! F/22

2010. szept. 8. 20:47
 18/24 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy milyen tisztán látják sokan a kérdéskört és mennyire egyértelmű, hogy kb nagy számokban mi a törvényszerűség. Mégis megy a játék, a hazudozás, mintha valakinek is fontos volna mind a cigányoknak való segítség, mind pedig nagy számban a cigányság részéről a tenni akarás, hogy változás legyen. Már a városokban is a panel telepeken, ahol csak kukázókat lehetett látni 15 - 20 éve, most ott laknak, nem fizetik ki az albérletet és a rezsit sem és a rendőrséget kell hívni, hogy ne follyon vér, mert elvadult verekedések, hangoskodások alakulnak ki. Tegnap is láttam egy ilyent, egy olyan valaha békés lakótelepen, ami mintapéldája volt az összetartásnak és a nyugalomnak. Ha ez így megy tovább csak idő kérdése csupán, hogy mikor omlik össze vagy fajul vérengzéssé a történet. Sok okos ezt mindössze valamiféle futurisztikus képzelgésnek találja csupán, de ők sajnos nem élnek ilyen helyen, ahol nap, mint nap együtt kellene élni nomád emberekkel. Már mindenkinek tele a hócipője az odakakilós, lopós, segélyből élőkkel, csak még mi tűrjük a demokrácia jegyében az élősködést. Ez már több, mint szomorú. Mint a gazdasági, mint a társadalmi helyzetet nézve azt látom, hogy vitatkozás nélkül mennek külföldre rokonaim, ismerőseim, gyerekkori barátaim. És ők valami másról valami elmondhatatlan felszabadult légkörről beszélnek, ahol a cigány jelenség nem létező és elképzelhetetlen dologként ismert. És itt emberi józan mércével értendő a jólét, mert biztosan ott is megvannak az alapvető társadalmi problémák. Csak nálunk egy eldurvult méretet ölt. 20 év alatt semmilyen változtatni akarás nem történt Magyarországon lényegében, ami ezt a témát és a gazdaságunk, társadalmunk helyzetét érinti.

Nem csoda, hogy az emberek egymás és az állam iránti bizalma teljesen elszállt. Nem is tudom, hogy van e valós megoldás a dologra.

2010. szept. 9. 18:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Amiket itt a kommentekben olvasok azok tök jó gondolatok nagyon de nagyon sok mindenben igazatok van!!!

De ezeket a dolgokat nem csak itt kellene elmondani hanem a mindennapi életeben+ tenni is kéne az ügy érdekében valamint arra a pártra kéne leadni a szavazatot aki megoldást akar a cigány kérdésre!!!

2010. szept. 11. 20:29
 20/24 anonim ***** válasza:
48%
Eloszor is aki megoldast akar a ciganykerdesre probaljon ciganykent elni ezutan probaljon kitorni, kozossegbe menni es iskolaba jarni ha mindezek ellenere sikerul normalis embernek maradnia utana lathatja mi a sikeres integracio alapja es elkezdheti az ismereteit kamatoztatni. Akkor lathatna a buktaokat es azt, hogy nem is olyan egyszeru mas utat valasztani amiben jelenleg elnek. Igaza van mind a ket oldalnak sok mindenben mert a magyar ember mit lat? Latja hogyan elnek a ciganyok latja miket csinalnak stb. Egy ciganynak meg sok esetben 10 perc is eleg ahhoz (mondjuk altalanos iskola 1. osztaly)hogy rajojjon hat ot nem igazan szeretik es nem fogadjak el! Mi ertelme van az eletenek hisz bele beszelik, hogy haszontalan, munkakerulo senkihazi ha ezt sokat mondjak egy embernek sokan akkor olyan is lesz! A ciganykerdest nem lehet megoldani enyhiteni lehet megoldani nem! Nem lehet minden ciganybol zenesz, segedmunkas stb. ha valamit el akarnak kezdeni meg meglehet indulni de ahhoz rengeteget kell valtozni MIND A KET FELNEK! Nem eleg penzeket utalni iskolaknak felzarkoztatas cimen ellenorzni kell hogyan hasznaltak fel es ez minden alapitvanyra ervenyesnek kellene lenni. Mert annak sok ertelme nincs hogy lehivnak UNIOS meg ilyen-olyan cimen penzeket felzarkoztatas cimen aztan kernek egy beszamolot es szamlakat mart azokat egy 5 eves gyerek is elkesziti! Sok penz ment el a semmire kb 2-3% jutott el oda ahova kell es kerult hatekony felhasznalasra! Persze sokan gyuloletbol, indulatbol kozelitik meg a kerdest es sokan erre vevok is hiszen amit latnak, hallanak az neha horror de ha valakiben van egy kis empatia es jobban belegondol es utananez dolgoknak rajon, hogy azert nem olyan egyszeru ez a kerdes es nem (CSAK) a ciganyokba van a hiba es ez egesz Kelet-Europara jellemzo ami kihat meg Nyugat-Europara is!
2010. szept. 12. 01:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!