A kormány miért nem épít bérlakásokat hogy ne kelljen az embernek hajléktalanszállón laknia vagy egy albérletben több idegen embert kerülgetnie?
Egy garzonlakás Budapesten legyen mondjuk 30 millió forint.
Beköltözik a kérdező 30 ezer plusz rezsiért. Vajon hány év alatt jön vissza a lakás értéke?
Azért ez egy picit kevesebb, mint egy garzon piaci alapú bérleti díja. Az állam valóban szociális intézmény is egyben, de hogy minden fiatalnak építsen egy bérlakást azt nonszensznek tartom.
Abban szerinted mi éri meg hogy nyomott áron építenek bérlakást több tíz millióért és utána aprópénzért kiadják a két szép szemedért?Ez borzasztóan aránytalan kiadás kevés pozitívumért.
Nem is az a baj hogy nem lenne miből,ha nem vesznének el milliárdok a korrupció és rossz helyre tett pénzek miatt lenne rá keret.De akkor se ilyenbe kéne beruházni mert ez hosszútávon édeskevés,attól hogy pár száz/ezer embernek kicsit jobb nem vagyunk sokkal előrébb.Inkább hosszútávon kéne befektetni az oktatásba,gazdaságba hogy egy fenntarthatóan jobb életszínvonalt érjünk el.Sajnos ez nem célja a mostani(és valószínűleg a többi) kormánynak
Milyen mértékben emelkedjenek a bérek? Ha te most nettó 160-at keresel, akkor fel kellene vinni a fizetésed nettó 500-ra. És még akkor sem tudsz annyit félretenni, maximum magasabb életszínvonalon élsz és több jut mindenre. Többet is tudsz eltenni, de az is édeskevés ahhoz, hogy összekuporgass önerőre.
És akkor akik nettó 500-at keresnek, azoknak is meg kellene emelni a bérét, amit szerintem bármelyik kormány képtelen lenne kikazdálkodni (a miérteket hagyjuk).
Mert az ugye nem igazságos, hogy Marinéni annyit keressen a takarítással és 6 általánossal, mint Ödön, aki éveket tanult az orvosi diplomájáért.
Így igaz 17-es. Nekünk is hitelből van házunk, ketten összeraktuk az önerőre úgy, hogy mindketten plusz munkát vállaltunk a meglévő mellett, pedig nem keresünk rosszul.
Egyszerűbb lett volna ingyenházért sorbaállni, én is kihagytam volna a 12 órás munkát, de kellett a pénz az önerőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!