A kormány miért nem épít bérlakásokat hogy ne kelljen az embernek hajléktalanszállón laknia vagy egy albérletben több idegen embert kerülgetnie?
Azért mert nézd meg az un belvárosi bérlakásokat.
Felépíti a kormány valamelyik havercege 5* annyiért. Fenntartananak egy bizottságot / hivatalt aki a jogosultságot bírálja el, aki a dijbeszedessel foglalkozik stb természetesen közszféra hatékonysággal 5* annyi foosztalyvezetovel meg miegymassal mint indokolt lenne.
Aztán egy épülettel vannak karbantartási munkák...
Minden kormány 4 éves ciklusokban gondolkodik, előbb utóbb valamelyik privatizalna mert az állam rossz gazda (és addigra elég lesz ránézni ezekre a bérlakásokra, ahová szabadúszó riporterek mennek majd riportot készíteni hogy villany nélkül élnek parketta nélküli szobákban 8 tagú csaladok úgy hogy egy lavór a fürdőszoba) és vége.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem igazságtalan a jelenlegi ingatlanhelyzet, sőt Pesten esélytelen lenne nekem is lakást vásárolni, és én is inkább laktam idővel idegenekkel mint apu-anyunal, de szerintem inkább a lakáshoz jutást kéne támogatni az egyedülállók számára is elérhető formában.
Jelenleg az állam a dolgozó emberek gyerekvállalását támogatja. Gondolok itt a családi adókedvezményre és egyéb juttatásokra.
Te mint szegény ember nem tudsz gyereket vállalni. Pénzügyileg nem éri meg téged támogatni az állam szempontjából. Helyetted vagy más vállal gyereket vagy bevándorlából oldják meg a népességproblémát.
8: Alapvetően az állam de, jótékonysági azaz szociális intézmény! Társadalmi feladatokat lát el, nem csak azért van hogy növelje a gdp-t (jelentsen az bármit)
De amúgy igaz amit írsz.
Teljesen pártfüggetlenül: miért kéne bármelyik kormánynak is kvázi ingyen lakást biztosítania bárkinek?
Ki dönti el, hogy ki kapjon? Mert akkor ennyi erővel mindenkinek alanyi jogon járna, mind a tízmillió embernek.
Ennyi erővel nem dolgozom keményen, csak vakarom a seggem és majd a kormány alámrak egy lakást vagy házat, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!