Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mikor lépnek fel az életveszél...

Mikor lépnek fel az életveszélyes járványtagadó orvos-celebek ellen jogilag?

Figyelt kérdés
Tömegek halhatnak meg miattuk, mégis érintetlenek..
2021. márc. 21. 13:09
1 2 3
 21/22 Koplárovics Béci ***** válasza:
8%

"Így megmentjük 0.0001 tízezred %-ot, meg anyagilag tönkreteszünk 80%-ot. "

Az egyik számmal nagyon durván elbagatellizálod a járványt, a másikkal meg nagyon durván eltúlzol a 80%-kal. Valószínűleg sem az ápolók, de főleg nem a járványszakértők nem fogják megerősíteni az egyik oldalt, sem a közgazdászok a másikat. Szóval vagy tudatlanságból írsz hülyeséget, vagy félrevezetési szándékkal. Nem tudom melyik, döntsd el.

"Nem tudhatod, hogy melyik tábornak van igaza. A te elmédet elborította az egyik elmélete és nem akarod látni a másikat."

Nézd... Én viszonylag sok (nagyon fölényes többség) ember állítására alapozok, akik ráadásul a téma szakértői. A másik oldal érvei olyanoktól származnak, akiknek maximum távolról, belemagyarázva van közük a dolgokhoz. Értem én, hogy az ápoló többet tud a közgazdásztól a helyzetről, és ez teljesen igaz is. Ugyanakkor kétlem, hogy szakrendelésre az ápolóhoz jelentkezel be a kórházba. Bár persze amennyiben az előző pontban a tudatlanság vezérelte számokat írtál, akkor esetleg a közgazdászod is lehet a nőgyógyászod... Ki tudja a mai világban már.

"Mert ezeket az intézkedéseket politikusok hozzák azért, hogy elmondhassák, hogy ők mindent megtesznek."

Jó esetben konzultálva szakértőkkel, és most nem Magyarországról beszélek, mert azt itt nem szokás. De máshol, ahol szintén legalább a magyarhoz mérhető korlátozások vannak, ott azért jellemzőbb.

2021. márc. 22. 10:12
 22/22 anonim ***** válasza:

Elbeszélünk egymás mellett. Olyan ez, mint amikor arról vitatkoznak, hogy a bor egészséges, vagy nem. A borban lévő alkohol káros, a benne lévő polifenol meg egészséges.

A járványkezeléssel ugyanez a helyzet, tényeket állítunk egymással szembe és más szemszögből látjuk.

Az 1 tízezrelék talán túlzás. A járvány halálozási aránya 3%, ennek nagyon kis százalékát mentik meg ezek az intézkedések, mondjuk 10%, tehát a 3% 10%-át, a gazdasági válság viszont mindenkire hatással lesz, a felső 10-20%-ra pozitív, a többiekre negatív.

És vannak szakértők, akik szintén nem értenek egyet az intézkedések szükségességével. (Nem a Gődényre gondolok)

2021. márc. 22. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!