Joe Biden-nek győzelmének drukkolók, vírushívő vagy járványtagadó vagy?
Nem jól van megfogalmazva a kérdés.
Teljesen egyértelmű, hogy aki járványtagadó (a szkeptikus igazából ugyanezt gondolja csak álruhában) az nem ért semmit a világból ami körül veszi.
Saját magam is elkaptam a vírust, 2 napig nehezen vettem levegőt, meg egy hétig kapart a torkom. (fiatal vagyok) Teljesen egyértelmű, hogy ez egy veszélyes, új betegség, melynek terjedése olyan szakaszba ért itthon is ami nem tartható, ezért indokolhatóak és szükségesek a lezárások, korlátozások. (Napi 100 halott borzasztóan sok és elfogadhatatlan.)
Viszont felháborítónak tartom, hogy a magyar kormány úgy vezette be ezeket, hogy semmiféle érdemi kompenzációt nem nyújt azoknak, akik kénytelenek lemondani a bevételükről vagy jövedelmükről külső (állami) kényszer hatására. Arról van szó, hogy én szolidaritást vállalok a veszélyeztetettekkel és az ő védelmük érdekében mondok le a megélhetésemről. Ebben az esetben az állam (mint a redisztribúció intézménye) feladata lenne a kiesett jövedelmet kárpótolni, ami Nyugat-Európában meg is történt.
Sajnos állás pontot váltott a kormány a hamis dilemmájában. Eddig a gazdaságot védtük a halottak árán. Most fordítottunk, a halottakat akarjuk elkerülni a gazdaság árán. Rá kellene jönni, hogy ez egy hamis dilemma, a járvány megfékezése és a gazdasági aktivitás kéz a kézben jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!